21.4 C
Athens
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Σπανάκης: Από τη νοθεία στο 36ο Συνέδριο ΑΔΕΔΥ και τη νομιμοποίηση των πρακτικών των εισπρακτικών… υφυπουργός Εργασίας

Πρόσφατα

Από το Γιώργη Χρήστου, μέλος Μεικτού Συμβουλίου ΕΣΗΕΑ (Ραδιομέρα)
και Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε, χθες, τα πρόσωπα που αναλαμβάνουν υπουργεία και υφυπουργεία, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης, που αναλαμβάνει υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με υπουργό τον Άδωνι Γεωργιάδη. Δε θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι ο Β. Σπανάκης αποτελεί το «δείγμα» για του τι συνδικαλιστικό κίνημα οραματίζεται και προωθεί η ΝΔ, ποιοι είναι οι «άξιοι» και οι εκφραστές της νομιμότητας.

Να υπενθυμίσουμε την απόπειρα νοθείας (02-12-2016) που επιχειρήθηκε κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας του 36ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ και αφορούσε στη χρήση κάρτας αντιπροσώπου και διαβατηρίου του Βασίλη Σπανάκη (τότε αντιπροσώπου της ΔΑΚΕ από την Ομοσπονδία των Εφοριακών/ΠΟΕ-ΔΟΥ) από άλλον εκλεγμένο αντιπρόσωπο (από την Ομοσπονδία των Τελωνειακών με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ), προκειμένου να ψηφίσει, γεγονότα που καταδικάστηκαν ομόφωνα από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

«Ευτυχώς ο δράστης εντοπίστηκε εγκαίρως καθώς αποκαλύφθηκε από τη δικαστική αντιπρόσωπο και από την εφορευτική επιτροπή τη στιγμή που έπρεπε. Η δικαστική αντιπρόσωπος την ώρα που τον εντόπισε κάλεσε αμέσως την αστυνομία και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, καθώς υπάρχει θέμα πλαστοπροσωπίας και αξιόποινου ποινικού αδικήματος… Δε διστάζουν αυτοί οι άνθρωποι να καταφύγουν σε οποιαδήποτε μέθοδο και μας γυρίζουν στο παρελθόν. Μας γυρίζουν σε εποχές νοθείας. Και μπορεί κάποιοι να ανέχτηκαν τέτοιες μεθόδους στο παρελθόν, ώστε να κερδίσουν ότι μπορούν παραπάνω με μεθόδους παρέμβασης στο συνδικαλιστικό κίνημα, είναι όμως ξεκάθαρα ανήθικο, ανέντιμο και παράνομο. Εμείς δεν συμβιμβαζόμαστε και δεν το ανεχόμαστε. Δεν συγκαλύπτουμε και δεν μπορεί κανείς να δικαιολογήσει τέτοιες πράξεις. Λυπάμαι που η ΔΑΚΕ δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της, όταν λέει ότι δεν ήξερε για το συμβάν. Αυτά γίνονται οργανωμένα», τόνιζε σε δήλωσή του ο Γρηγόρης Καλομοίρης, τότε επικεφαλής των δυνάμεων του ΜΕΤΑ στο Δημόσιο.

Η ΝΔ, προσπάθησε να μαζέψει τη γκάφα ολκής και έκανε γνωστό πως «τα στελέχη του κόμματος που φέρονται να εμπλέκονται σε γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες και έγιναν αμέσως αποδεκτές». Ο Β. Σπανάκης δήλωσε άγνοια για τα τεκταινόμενα στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Διέψευσε, δε, ότι έχει παραιτηθεί και ανέφερε ότι έχει ζητήσει από το δικηγόρο του να ερευνήσει τι συνέβη. Η ΝΔ λέει ότι έχει παραιτηθεί από αυτή τη θέση. Διαβάζουμε όμως στο βιογράφικό του, κάτι που αποκαλύπτει το ψεύδος της ΝΔ που τον κάλυψε, ότι: «Το 2016, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ορίστηκε Γραμματέας Οργανωτικού του Κόμματος και τον Ιανουάριο του 2017 ανέλαβε Γραμματέας της νεοσύστατης Γραμματείας των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (Ε.Κ.Ο.) της Νέας Δημοκρατίας, θέση την οποία κατείχε έως τον Ιανουάριο του 2019». Με λίγα λόγια; Νοθεία και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Στη συνέχεια, έσυρε στα δικαστήρια τους συνδικαλιστές που αποκάλυψαν την απόπειρα νοθείας. «Το θράσος του είναι απύθμενο… κάνοντας αντιστροφή της πραγματικότητας… και χωρίς να ντραπεί ο Β. Σπανάκης μήνυσε τους συνδικαλιστές, επειδή έκαναν το καθήκον τους να αποκαλύψουν την απόπειρα νοθείας, ενώ τον ίδιο φρόντισε να τον απαλλάξει η κυβέρνηση του από την κατηγορία αυτή με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προώθησε (άρθρα 63 & 100 του Ν. 4689/2020)…», τόνιζε σε ανακοίνωσή της η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Μέσω Σπανάκη, νομιμοποίηση των απαράδεκτων πρακτικών των εισπρακτικών

Στο παρά πέντε της ψήφισης του Ν.4745/2020 με τίτλο “Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010, σύμφωνα με τις επιταγές της παρ. 1 του άρθρου 6 της Ε.Σ.Δ.Α., ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και άλλες διατάξεις”, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, έκανε δεκτή τροπολογία-τροποποίηση που κατέθεσε εκπρόθεσμα ο Β. Σπανάκης.

«Η τροπολογία ήταν εμφανέστατα “κατά παραγγελία” της κυβέρνησης, γι’ αυτό και έγινε δεκτή άρον-άρον. Με την τροπολογία αυτή, η κυβέρνηση ξεπλήρωσε γραμμάτια προς πολλές κατευθύνσεις. Πρόκειται για κραυγαλέα νομιμοποίηση απαράδεκτων πρακτικών δικηγορικών γραφείων που έχουν μετατραπεί σε εισπρακτικές εταιρείες για λογαριασμό των τραπεζών», υπογράμμιζε σε ανακοίνωση – καταγγελία της η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις