20.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

ΣΕΚΕΣ: Επιτέλους, δώστε λύση, στο κτηριακό!

Πρόσφατα

Η διοίκηση μετά από τέσσερα χρόνια δήθεν οραματισμών και σχεδιασμών για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος της ΕΥΔΑΠ, που η ίδια δημιούργησε, αφενός αποσύροντας κτιριακές υποδομές χωρίς να τις αντικαταστήσει με νέες και αφετέρου με την υλοποίηση του οργανογράμματος τέρατος, οξύνει συνεχώς το πρόβλημα. Είτε επιδεινώνει τις καθημερινές εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων είτε αρνείται να επιλύσει χρόνια κτιριακά προβλήματα, όπως στην περίπτωση των κτιριακών χώρων του Δ΄ Τομέα Ύδρευσης Δυτικής Αττικής.

Η Υπηρεσιακή μονάδα που κλήθηκε να υποστηρίξει την ύπαρξη και παρουσία της ΕΥΔΑΠ σε ολόκληρη τη Δυτική Αττική συνεχίζει μετά από είκοσι χρόνια να στεγάζεται σε ένα χώρο 100 τ.μ. που είχε αρχικά νοικιαστεί για την δημιουργία ενός γραφείου υποστήριξης των υδροδοτούμενων στις περιοχές των νεοπαραλαμβανόμενων δικτύων. Αρχικά Ασπροπύργου – Ελευσίνας, στη συνέχεια Ν. Περάμου – Μαγούλας και έπονται Μέγαρα, Κινέτα κλπ.

Η συγκεκριμένη υπηρεσιακή μονάδα είναι ταυτισμένη με τη μια από τις δύο μοναδικές ανακτήσεις αντικειμένου που έχουν γίνει εντός της ΕΥΔΑΠ, από εργολάβο στα χρονικά της εταιρείας. Αφορά τη λειτουργία και συντήρηση του δικτύου ύδρευσης της Δυτικής Αττικής.

Ενώ η δεύτερη ανάκτηση  (ΚΕΛ Θριασίου) έγινε με όλους τους όρους που απαιτούνταν (προσωπικό, εγκαταστάσεις,) δεν έγινε το ίδιο με τον τεχνικό τομέα της Ύδρευσης.

Μετά από είκοσι χρόνια κι ενώ υποτίθεται πως η Υπηρεσιακή μονάδα αναβαθμίστηκε εσχάτως από Τμήμα (Υποτομέας Ασπροπύργου) σε Υπηρεσία (Τομέας Δυτικής Αττικής), το κτιριακό παραμένει άλυτο και επιδεινούμενο. Οι ανάγκες μιας Υπηρεσίας που εξυπηρετεί  όλη τη Δυτική Αττική συνεχίζουν να καλύπτονται από τον ακατάλληλο πλέον, νοικιασμένο χώρο  των 100 τ.μ.

Κι ενώ επί μια εικοσαετία δεν επιλύθηκε το πρόβλημα, ενώ επί μια δεκαετία, που λόγω κρίσης και πανδημίας τα οικόπεδα και οι αποθηκευτικοί χώροι στην περιοχή του Θριασίου και υπήρχαν και φθηνοί ήταν, δεν αγοράστηκε ένας χώρος, σήμερα η Διοίκηση προκειμένου να συμμορφωθεί με τα νόμιμα (αλλά χωρίς να δαπανήσει ούτε Ευρώ που δεν κατευθύνεται σε μετόχους) σκέφτεται να ξεσπιτώσει το προσωπικό για άλλες… πολιτείες.

Καλείται η Διοίκηση εδώ και τώρα να δώσει λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει τον Δ’ Τομέα Δυτικής Αττικής. Βοηθήστε το έργο των λιγοστών εργαζομένων που αγωνίζονται με αξιοπρέπεια και  καλύπτουν τις υδροδοτικές  ανάγκες χιλιάδων ανθρώπων.  Αποκαταστήστε άμεσα την βλαπτική οικονομική μεταβολή προς το προσωπικό, συμμορφωθείτε με τις απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και των υδροδοτούμενων, βελτιώστε και μην επιδεινώνετε περαιτέρω τις εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων οικονομικά αλλά και σε προσωπικό χρόνο για την μετακίνηση του και υιοθετήστε μια από τις άμεσες υπαρκτές και προτεινόμενες λύσεις ώστε ο Δ’ Τομέας να αποκτήσει έναν μόνιμο χώρο που να καλύπτει τις ανάγκες του προσωπικού και του ρόλου που καλείται  να διαδραματίσει σε μία τεράστια έκταση της Αττικής.

ΥΓ1: Η «σαρδελοποίηση» (κεντρικά κτίρια προσωπικού και προμηθειών), η «κλωβοποίηση» (κτίριο πληροφορικής), η ανασφάλεια που προκαλείται στους εργαζόμενους από τις φήμες περί καταργήσεων κτιρίων και μετακινήσεων Υπηρεσιακών μονάδων (Υγειονομικό, κτίρια μεταφορών, κεραμοσκεπή, κλπ) χωρίς να υπάρχουν ορατές, ή/και να διασφαλίζονται, ποιοτικού επιπέδου εναλλακτικές χρεώνονται ευθέως στη θητεία της παρούσας διοίκησης και δεν επιλύονται με τους ανέξοδους μακροχρόνιους οραματισμούς. Το μόνο που έχει επιτύχει η διοίκηση μέχρι σήμερα, είναι η διαρκής επιδείνωση των καθημερινών εργασιακών συνθηκών όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως εργασιακών σχέσεων.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις