21.4 C
Athens
Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Πλειοψηφία ΠΝΟ – Μ. Τσικαλάκης: Αντίπαλος και εχθρός τους η ΠΕΝΕΝ και όχι οι εφοπλιστές – κυβέρνηση – ΥΕΝ…

Πρόσφατα

Για άλλη μια φορά ο Γ.Γ. της ΠΝΟ που «εξελέγη» στο αξίωμα αυτό με ένα αντιδραστικό – αντιδημοκρατικό καταστατικό που αλλοιώνει την θέληση, την βούληση των Ναυτεργατών και τους συσχετισμούς δυνάμεων, επιχειρεί με μια κατάπτυστη ανακοίνωση να κάνει το μαύρο – άσπρο και στην κατεύθυνση αυτή να ενοχοποιήσει την ΠΕΝΕΝ για εκείνα που έχουν την σφραγίδα την δική του και των υποτακτικών του!

Για να το πετύχει αυτό ξεθάβει ό,τι πιο αισχρό και άθλιο είχε επινοήσει η γνωστή κομματική προπαγάνδα σε βάρος της ΠΕΝΕΝ και του Προέδρου της!

Ξεχνάει ο ίδιος μαζί και ο «βαφτιστικός» του Χαλά και σημερινός υπάλληλος του ότι όλα αυτά τα ψεύδη και η λασπολογία κρίθηκαν και ο κλάδος μας (και η σημερινή πλειοψηφία των Ναυτεργατών) αποφάνθηκε οριστικά ποια είναι η σωστή γραμμή για την υπεράσπιση των Ναυτεργατικών δικαιωμάτων, ποιοι είναι οι ξεπουλημένοι στην υπόθεση αυτή και ποιοι επίσης βάζουν πλάτη σε αυτή την εφοπλιστόδουλη τακτική ώστε να διαιωνίζεται!

Κατά συνέπεια η αναμόχλευση και η επικαιροποίηση φαιδρών και συκοφαντικών αναφορών μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει πλέον!!

Θα θυμίσουμε στον Μ. Τσικαλάκη και στην ορντινάντσα που έχει δίπλα του ότι ο ίδιος δεν προέρχεται από παρθενογένεση…

Σήμερα μετράει 8 ολόκληρα χρόνια σε ΠΕΠΕΝ και δυο σε ΠΝΟ, αυτά τα χρόνια έχουν συντελεστεί τεράστιες ανατροπές στα εργασιακά, κοινωνικό-ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα των Ναυτεργατών.

Είναι αυτός που με την σιωπή του (αποδέχθηκε την εντολή των αφεντικών – μεγαλοεφοπλιστών) και στην πράξη συναίνεσε στο νομοθετικό ανοσιούργημα (νόμος 4714/2020) που κατήργησε την ΣΣΕ στην ποντοπόρο Ναυτιλία και έβαλε ταφόπλακα στην απασχόληση Ελλήνων Ναυτεργατών!

Είναι αυτός όλα τα τελευταία χρόνια είτε ως Πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ, είτε ως Γ.Γ. της ΠΝΟ που έχει βγάλει το σκασμό για την ανανέωση ΣΣΕ στα ποντοπόρα και στα πλοία εσωτερικού (Φ/Γ – Δ/Ξ) με αποτέλεσμα την μη υπογραφή Σύμβασης!

Είναι αυτός που σε όλες τις αντιδραστικές αλλαγές που έχουν γίνει έχει δώσει την συναίνεση του να υλοποιηθούν από εφοπλιστές και κυβερνήσεις!

Είναι αυτός που ματαίωσε και τορπίλισε τις ομόφωνες αποφάσεις για να μπει STOP στην ασυδοσία στις γραμμές της Αδριατικής και της Κυλλήνης – Ζακύνθου- Κεφαλονιάς, υποκινούμενος από το πρώην αφεντικό του, Εμ. Γκριμάλντι!

Ο ίδιος και η υποταγμένη σε αυτόν ομάδα του είναι αυτοί που στηρίζουν την επιθετικότητα και την αδιαλλαξία των εφοπλιστών και αποτελούν τον κρίσιμο σύμμαχο στο εσωτερικό του ν.σ.κ για να ευοδώνεται η πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του παρασιτικού εφοπλιστικού κεφαλαίου!

Είναι ο ίδιος κόντρα σε κάθε ηθική (πολιτική, συνδικαλιστική) που διατηρεί «παράνομα» την Προεδρία στην ΠΕΠΕΝ εδώ και δύο χρόνια για να εισπράττει δυο πελώριους μισθούς, αποδεικνύοντας πέρα πάσης αμφιβολίας ποιες είναι οι αξίες που αντιπροσωπεύει…

Είναι αυτός που έχει στο ενεργητικό του την πιο επαίσχυντη υπογραφή ΣΣΕ τριετούς διάρκειας (2020- 2022) με εξευτελιστική αύξηση 3%.

Είναι αυτός ο οποίος όχι μόνο διατήρησε το καθεστώς αδιαφάνειας στην ΠΝΟ, αλλά το ενίσχυσε και το διεύρυνε με προφανή στόχο να μην υπάρχει κανένας έλεγχος, καμία λογοδοσία και έτσι να συνεχίζεται απρόσκοπτα το φαγοπότι με τους ημέτερους, πάντα ως παρέα…

Πάει πολύ οι νενέκοι του εφοπλιστικού κεφαλαίου που αποτελούν την επιτομή του ξεπουλήματος στο ν.σ.κ στηρίζοντας την γραμμή εφοπλιστών – κυβέρνησης να επιτίθονται, να παρεμβαίνουν ωμά στα εσωτερικά της ΠΕΝΕΝ (και άλλων σωματείων) θέτοντας σε εφαρμογή ό,τι πιο αισχρό έχει να επιδείξει ο σάπιος εργοδοτικός συνδικαλισμός και μάλιστα αυτό να επιχειρείται απέναντι σε ένα σωματείο και σε ένα κλάδο που αποδεδειγμένα διαχρονικά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για τα Ναυτεργατικά δικαιώματα και αυτό αποτελεί σημείο αναγνώρισης όλων των Ναυτεργατών!

Οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις του και κυρίως η βρώμικη υπόγεια ανάμειξη του σε βάρος μας αποδεικνύει ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος του μαζί και των αφεντικών του!

Να ξέρουν ότι τα βρώμικα σχέδια εφοπλιστών – ΥΕΝ και συνδικαλιστικών υποτακτικών τα γνωρίζουμε και θα τα αντιμετωπίσουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο!

Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (13-06-23)

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις