25.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

ΕΑΚ «Ασκληπιείου»: Τόσο πολύ σας ενοχλεί που το Σωματείο υπερασπίζεται όλους τους συναδέλφους;

Πρόσφατα

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων ΓΝ «Ασκληπιείου» Βούλας

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ – ΕΠΑ:
Μνημείο ψευδολογίας και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Δε μας εκπλήσσει, δεν είναι η πρώτη φορά. Εξάλλου, τις τελευταίες ημέρες, κλιμακώνεται η επιχείρηση συκοφάντησης της ΕΑΚ, στο πρόσωπο κυρίως των Τοσονίδου, Γαρδικλή, Χαμόδρακα. Όπως γίνεται κάθε φορά που η διοίκηση προσπαθεί να διαλύσει το σωματείο των εργαζομένων.

Αυτό που μας λυπεί είναι ότι υιοθετούν την ίδια τακτική οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι. Είναι απορίας άξιο πώς μπορούν οι συνάδελφοι να μας συκοφαντούν με αυτόν τον τρόπο και μετά να μας κοιτούν στα μάτια.

Οι συνάδελφοι που εκπροσωπούν τη ΔΑΚΕ – ΕΠΑ μας χαρακτηρίζουν «επαγγελματίες συνδικαλιστές».

· «Επαγγελματικός συνδικαλισμός» είναι η διεκδίκηση των αυτονόητων για τους ασθενείς Covid όταν περισσότεροι από τους μισούς από τους 37.000 και πλέον συνανθρώπους μας που κατέληξαν θα μπορούσαν να είχαν σωθεί εάν νοσηλεύονταν σε κλίνες ΜΕΘ;

· «Επαγγελματικός συνδικαλισμός» είναι η διεκδίκηση της άρσης των αναστολών εργασίας των συναδέλφων μας, όταν αυτή η απολύτως αυθαίρετη και φασίζουσα κυβερνητική πολτική δεν είχε καμία επιστημονική βάση; Πού ήσασταν στις απεργίες και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας; Στις συναντήσεις με τον διοικητή πού ήσασταν;

· «Επαγγελματίες συνδικαλιστές» είμαστε γιατί διεκδικούμε οι συμβασιούχοι συνάδελφοί μας (ΟΑΕΔ, επικουρικοί, εργολαβικοί) να μονιμοποιηθούν;

· «Eπαγγελματίες συνδικαλιστές» είμαστε γιατί διεκδικούμε να ενταχθούμε όλοι στα ΒΑΕ;

· «Επαγγελματίες συνδικαλιστές» είμαστε γιατί διεκδικούμε αυξήσεις, την ώρα μάλιστα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην υγεία ανακοινώνουν τεράστια αύξηση των κερδών τους;

Το πιο σοβαρό είναι ότι υπαινίσσεστε, κατηγορώντας μας για «επαγγελματίες συνδικαλιστές» ότι ασκούμε μόνο συνδικαλιστικά καθήκοντα, ότι βιοποριζόμαστε επίσης από τη συνδικαλιστική δράση. Βιοποριζόμαστε από τη συνδικαλιστική μας δράση συνάδελφοι; Έχουμε πλουτίσει μήπως; Ή εργαζόμαστε όπως όλοι οι υγειονομικοί, με τους ίδιους άθλιους όρους εργασίας και τους ίδιους άθλιους μισθούς; ΝΤΡΟΠΗ συνάδελφοι.

Κατηγορούμαστε γιατί «η ΕΑΚ και το ΠΑΜΕ πρωτοστάτησαν στην έκδοση πάνω από 15
ανακοινώσεων για θέματα άσχετα με το Νοσοκομείο (συνδικαλιστές δήμων, ιδιωτικά
θεραπευτήρια και εκπαιδευτήρια, γιατροί άλλων νοσοκομείων)».

Η αλληλεγγύη είναι χρέος μας, ειδικά στις ημέρες που ζούμε.

Καταψηφίσατε την καταγγελία της συνδικαλιστικής δίωξης της νεοδιοριζόμενης γιατρού Α. Ερωτοκρίτου στον Ευαγγελισμό. Καταψηφίσατε την καταγγελία της απόλυσης συνδικαλιστή από το Υγεία, επειδή οργάνωσε την απεργία για το έγκλημα των Τεμπών.

Είμαστε περήφανοι που δεν είμαστε ίδιοι, συνάδελφοι.

Λέτε ότι «ζητήσατε συνάντηση με τον υπουργό για να τον ενημερώσετε τον Οκτώβρη του 2022 για την οριακή κατάσταση του νοσοκομείου».

Αλήθεια, δε γνωρίζουν στο υπουργείο υγείας την οριακή λειτουργία του Ασκληπιείου, δε γνωρίζουν ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό; Εσείς οι ίδιοι, όταν ζητούσατε συνάντηση με τον Υπουργό, δε γνωρίζατε την αδυναμία πλήρους λειτουργίας του νέου Σταθάτειου, ακριβώς λόγω της δραματικής υποστελέχωσης; Τα γνωρίζατε. Οι χαιρετούρες προηγούνται, φυσικά.

Εμείς λοιπόν δεν παίζουμε κρυφτούλι με τους ιθύνοντες. Κυρίως, τα Σωματεία δε ζητιανεύουν για τα αυτονόητα δικαιώματα υγειονομικών και ασθενών, ούτε ο ρόλος τους είναι η υποταγή στις επιταγές των κυβερνώντων-διοικούντων.

Γιατί συνάδελφοι αρνηθήκατε να ασκήσετε οποιαδήποτε αντικυβερνητική κριτική με κορύφωση την απουσία σας από τις διαδικασίες του σωματείου από τον Μάρτιο και μετά, όταν καταγγείλαμε το έγκλημα των Τεμπών; Ρητορικό το ερώτημα.

Λέτε: «Παρόλα αυτά όταν ήρθε η ώρα για συμμετοχή σε συνδικαλιστικό συνέδριο η Δράση Υγειονομικών μαζί με όλους τους υπόλοιπους επαγγελματίες συνδικαλιστές αποδέσμευσαν το αναγκαίο ποσό προκειμένου να μη χάσουν την ευκαιρία να διαφημίσουν το επαναστατικό τους έργο στο Νοσοκομείο.»

Όποιος καλοπροαίρετος διαβάσει αυτό που λέτε, θα θεωρήσει ότι εσείς δε συμφωνήσατε στην εκταμίευση αυτού του ποσού για τη συμμετοχή του σωματείου μας στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. Κι επειδή πάει πολύ να ψεύδεστε έτσι σε ένα ζήτημα που αφορά τα χρήματα των συναδέλφων, είμαστε υποχρεωμένοι να παραθέσουμε τον διάλογο μεταξύ των μελών του ΔΣ για το συγκεκριμένο θέμα. ΝΤΡΟΠΗ συνάδελφοι.

Λέτε: «Εντυπωσιακή ήταν η έκδοση ανακοινώσεων τις τελευταίες εβδομάδες (μια και πλησιάζουν οι εκλογές για το ΔΣ του Σωματείου).»

Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό συνάδελφοι της ΔΑΚΕ – ΕΠΑ είναι ότι δεν αισθανθήκατε τη στοιχειώδη ηθική υποχρέωση να στηρίξετε τις τραπεζοκόμες του νοσοκομείου όταν απαιτήθηκε να μοιράζουν φαγητό ως σκλάβες της διοίκησης, τις νοσηλεύτριες στα τμήματα που δουλεύουν η καθεμία για 2 – 3 και τους κόβουν ακόμη και τα οφειλόμενα εάν αρρωστήσουν, τους οδηγούς, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους υπαλλήλους της πληροφορικής, τα μέλη του συνεργείου, τους διαιτολόγους, τους ψυχολόγους, όταν διαμαρτυρήθηκαν για την άδικη εξαίρεση τους από το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Δεν αισθανθήκατε καν την ηθική υποχρέωση να απαιτήσετε από τον νέο Αναπλ. Διοικητή του Ασκληπιείου να μην προχωρήσει στην περικοπή των δεδουλευμένων εφημεριών των συναδέλφων μας. Εξάλλου, όπως λένε και οι φίλοι σας, αυτοί και αυτές που ετοιμάζονται να πάρουν τη σκυτάλη από εσάς και μας συκοφαντείτε μαζί, «Πρώτη φορά γίνεται; Εξάλλου, πολλά ξοδεύουν οι κλινικές που τους κόπηκαν οι δεδουλευμένες εφημερίες».

Λέτε: «Ευχόμαστε το επόμενο ΔΣ του Σωματείου να έχει την ίδια καλή συνεργασία με τον Διοικητή του Νοσοκομείου όπως είχε το Προεδρείο του απερχόμενου με τον προηγούμενο Διοικητή».

Καλά, αυτή είναι η κλασσική συκοφαντία που ακούν οι συνάδελφοι Τοσονίδου και Γαρδικλής από το 2013 και πέρα.

Πότε είχαμε καλή σχέση με τον προηγούμενο διοικητή;

· Όταν μας έστελνε τα εξώδικα των εργολάβων;

· Όταν πλημμύριζε το νοσοκομείο αστυνομικούς για να μας εμποδίσουν να χαλάσουμε τις φιέστες του υπουργού που συμμετείχατε;

· Όταν μας απειλούσε με ΕΔΕ γιατί καταγγέλλουμε τα ρουσφέτια σας;

Φτάνετε στο σημείο να μας καταλογίζετε ότι δεν υπερασπιστήκαμε συμπεριφορές που προσβάλλουν όποιον, α υπερασπίζεται την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στο ΕΣΥ. Έσπασαν τα τηλέφωνα στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ, από τους βουλευτές της ΝΔ. Οι μισοί με τον ένα, οι μισοί με τον άλλο. Τσακώνεστε για το πάπλωμα μέσα στο κυβερνών κόμμα και θα βάλετε το σωματείο να σας κάνει τον τροχονόμο;

Και, επιτέλους: γιατί προσβάλλετε τόσο τη νοημοσύνη των συναδέλφων; Θέλετε να μας πείσετε ότι όσοι και όσες συναγελάζεστε στα γραφεία της διοίκησης και του υπουργείου, όσοι στηρίζετε το κομματικό κράτος, την τρομοκρατία, το βόλεμα των δικών σας παιδιών και τον αυταρχισμό είστε…… ενάντια στους διοικητές;

Την ώρα που ετοιμάζεστε να συγχωνεύσετε τις παθολογικές και τις χειρουργικές κλινικές σε μία; Την ώρα που ετοιμάζεστε να συγχωνεύσετε τις ορθοπεδικές κλινικές σε δύο; Και συνωστίζεστε στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ για να εξασφαλίσετε κομμάτι από την πίτα στο νέο ΝΠΙΔ Ασκληπιείο;

Και όσοι τα καταγγέλλουμε όλα αυτά είμαστε τα δικά τους παιδιά;

Τόσο πολύ σας ενοχλεί που το σωματείο του Ασκληπιείου υπερασπίζεται ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους, χωρίς να μας απασχολεί η κομματική τοποθέτηση;

Ας είμαστε ειλικρινείς συνάδελφοι. Αυτό που καθόρισε τη στάση σας είναι ότι δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που προφανώς σας δόθηκαν, όταν θέσατε υποψηφιότητα και λειτουργήσατε ως ο πολιορκητικός κριός της διοίκησης, στις προηγούμενες εκλογές του σωματείου.

Έτσι λέτε «Αυτό βέβαια δεν άρεσε σε κανέναν και αποδείχτηκε από τη συμπεριφορά όλων απέναντι μας. Δεχθήκαμε ύβρεις, συκοφαντίες και απαξίωση που έφτανε μέχρι το κλινικό μας έργο.»

Γι’ αυτό ζητήστε τα ρέστα από τη διοίκηση και όσους διευθυντές ονειρεύονται ένα νοσοκομείο – επιχείρηση.

Οι εργαζόμενοι όμως γιατί πρέπει να απολογηθούν για τα παζάρια και τις οφειλές των αφεντικών σ’ εσάς;

Ή στους επόμενους και στις επόμενες σαν εσάς;

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις