22.1 C
Athens
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

ΕΑΣ: Ο δήμαρχος Καισαριανής αρνείται το διάλογο και τη συζήτηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων

Πρόσφατα

Το ErgasiaNET αναδημοσιεύει από το metaota.blogspot.com τις συνεχείς εκκλήσεις, αιτήσεις και προσπάθειες του εκπροσώπου της ΕΑΣ Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής για να αναγκαστεί ο δήμαρχος να προσέλθει σε διάλογο με το σωματείο και τους εκπροσώπους των εργαζομένων

Αίτηση του εκπροσώπου της ΕΑΣ Δήμου Καισαριανής,
αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων: Ηλιόπουλου Θεόδωρου

ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Κοινοποίηση:

1) Πρόεδρο Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καισαριανής

2) Επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης

3) Μέλη του δημοτικού συμβουλίου 

Συνημμένα: Υπ’ αριθμ: 20135/7-6-2023 αίτηση μου 

Σχετικά: Υπ’ αρ. Πρώτ: 14229/10-5-2023 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΕΤΕΥΤΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ

Κύριε Βοσκόπουλε, μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση, σε προσωπικό επίπεδο, να βλέπω διάχυτο τον φόβο και τον τρόμο της δημοτικής αρχής για  τον διάλογο.

Επιβεβαιώνει, περίτρανα το αδιέξοδο της κάθε  προϊσταμένης αρχής, όταν ασκεί την εξουσία της, με αυταρχικό, υπεροπτικό, αλαζονικό και εσωστρεφή τρόπο.   

Η οποία ευθύνη για την διαταραχή της “τάξης”, στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου (7-6-2023), ανήκει αποκλειστικά σε εσάς. Από τις αρχές του Μαρτίου, αδιαφορείτε για τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μου για συνάντηση μαζί σας στην γραμματεία σας και για τα πρωτοκολλημένα έγγραφα μου.

Αποφεύγετε συστηματικά τον διάλογο, κρύβεστε πίσω από “παιδιάστικες” δικαιολογίες, της μορφής: δεν είχα λάβει γνώση, δεν είχα επίσημη πρόσκληση, δεν τεκμαίρεται κτλ 

Με τιμά ιδιαίτερα, πού στη συνεδρίαση της 7/6/2023, το Δημοτικού Συμβουλίου, σε ερώτηση επικεφαλής δημοτικής παράταξης (Κυρίου Μιλτσακακη), σχετικά με το αίτημά μου για διάλογο, απαντήσατε με ύβρη (2:03:01), χαρακτηρίζοντάς με πλαγίως, ως τραμπούκο.

Σε συλλογικό επίπεδο όμως, λιμνάζοντα θολά νερά, πολιτική παρακμή και δυστοπία.

Έχοντας πάντα προτεραιότητα την ευθύνη της εκπροσώπησης των εργαζομένων του δήμου Καισαριανής σας καλούμε ξανά, κύριε Βοσκόπουλε, να κανονίσετε συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, μέσω της γραμματείας σας, η οποία διαχειρίζεται τον χρόνο σας.

H κομπορρημοσύνη, η μεγαλαυχία οι πύρινοι στείροι μονόλογοι στο δημοτικό συμβούλιο, δεν υποκαθιστούν τον διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Στους 9 μήνες που έχω αναλάβει συνδικαλιστικά καθήκοντα, ως αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, καθώς και ως εκπρόσωπος  της ΕΑΣ Καισαριανής έχω συλλέξει αμέτρητα προβλήματα των συναδέλφων μου και δεν έχετε αφιερώσει ούτε ένα λεπτό από το χρόνο σας για να τα ακούσετε.

Θα κριθώ και εγώ και η παράταξη που εκπροσωπώ στο εγγύς μέλλον, από τους συναδέλφους μου για τα προβλήματα των εργαζομένων που δεν μετέφερα στην προϊσταμένη αρχή.

Σας καταστώ σαφές πως δεν υπάρχει περίπτωση να υποστούν λογοκρισία, ή έμμεσο υποβιβασμό.

Κάθε φορά που πυροβολείτε τον διάλογο, ενημερώνω τους εργαζόμενους για την συμπεριφορά σας και με εξαναγκάζετε να  πρωτοκολλω τα προβλήματα τους, να τα κοινοποιώ στο Δημοτικό συμβούλιο κ.τ.λ.

Καισαριανή   8/6/2023
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ

Αίτηση του εκπροσώπου της ΕΑΣ Δήμου Καισαριανής,
αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων: Ηλιόπουλου Θεόδωρου

ΠΡΟΣ:

1) Πρόεδρο Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καισαριανής
2) Επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης
3) Μέλη του δημοτικού συμβουλίου

Σχετικά: Αριθμ. 39, αρ. Πρωτ. 14229/10-5-2023 ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΕΤΕΥΤΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΘΕΜΑ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

Κύριες και κύριοι ο Δήμαρχος μας όπως γνωρίζετε, έχει επιλέξει από τις αρχές Μαρτίου την άρνηση του διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Την συγκεκριμένη ανήθικη και παράνομη τακτική είχε ξανακάνει όταν πρωτοεκλέγηκε για αρκετούς μήνες.

Η αξίωση μου από εσάς είναι να φέρετε το θέμα προ ημερησίας διάταξης και να εκδώσετε ψήφισμα υπεράσπισης του δημοσίου διαλόγου και των δημοκρατικών διαδικασιών .

● Η αλαζονεία, η των αρχαίων ύβρις θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματά του ανθρώπου στο πέρασμα των χρόνων. Συνήθως σχετίζεται με την ανάληψη εξουσίας ή την απόκτηση υλικών αγαθών.

Καισαριανή 7/6/2023         ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΑΙΤΗΣΗ του εκπροσώπου της ΕΑΣ Δήμου Καισαριανής, αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων: Ηλιόπουλου Θεόδωρου

ΠΡΟΣ: 1) Δημοτικο Συμβούλιο Δήμου Καισαριανής

Συνημμένα:1) Δημόσια διαμαρτυρία της 7/6/2023

2) Ψήφισμα υπεράσπισης του διαλόγου της 7/6/2023

Σχετικά: αρ. Πρώτ: 14229/10-5-2023 ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΕΤΕΥΤΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Το Δημοτικό συμβούλιο του δήμου Καισαριανής λαμβάνοντας υπόψη τις διαμαρτυρίες των εκπροσώπων των εργαζομένων, καλεί τον Δήμαρχο να σταματήσει να αγνοεί τις εκκλήσεις τους και να προσέλθει σε διάλογο και συζήτηση με στόχο την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων τους.

Το δημοτικό συμβούλιο τέλος, καλεί τον Δήμαρχο να συμμορφωθεί με την ισχύουσα νομοθεσία (ν.1264/1982) και να ακολουθεί τακτικές συναντήσεις κάθε μήνα με το σωματείο των εργαζομένων, η όποτε ζητηθούν..

Καισαριανή 7/6/2023
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ του εκπροσώπου της ΕΑΣ Δήμου Καισαριανής, αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων: Ηλιόπουλου Θεόδωρου

ΠΡΟΣ: 1) Πρόεδρο Δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καισαριανής

             2) Επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης

             3) Μέλη του δημοτικού συμβουλίου 

Σχετικά: Υπ’ αρ. Πρωτ: 14229/10-5-2023 ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΕΤΕΥΤΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΤΗΣ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΘΕΜΑ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Κύριε Αντωνόπουλε, πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου: στην συνεδρίαση του οργάνου σας την 10/5/2023, αιτήθηκα από τα μέλη σας ένα ψήφισμα. Το ψήφισμα αυτό δεν το θέσατε προ ημερήσιας διάταξης και σε ερώτηση μου προς εσάς (μετά το τέλος εκείνης της συνεδρίασης), μου είπατε πως ούτε στο μέλλον θα συζητηθεί με απόφαση δική σας.

Δεν θα κρίνω την επιλογή σας στην παρούσα διαμαρτυρία. Ούτε βέβαια θα συμφωνήσω μαζί σας. Το βάρος της ευθύνης της υπεράσπισης ή όχι του διαλόγου και των δημοκρατικών διαδικασιών ανήκει σε κάθε μέλος προσωπικά του δημοτικού συμβουλίου και η ευθύνη αυτή είναι αμεταβίβαστη.

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Κύριες και κύριοι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης:

Ο Δήμαρχος μας όπως γνωρίζετε, έχει επιλέξει από τις αρχές Μαρτίου την άρνηση του διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Όπως είχε ξανακάνει, όταν πρωτοεκλέχτηκε, για αρκετούς μήνες.  

Η αξίωση μου από εσάς είναι να φέρετε το θέμα προ ημερησίας διάταξης και να εκδώσετε ψήφισμα υπεράσπισης του διαλόγου.

Εμείς, ως συνδικαλιστές ακούμε και συλλέγουμε τα προβλήματα των εργαζομένων και έχουμε το χρέος να τα μεταφέρουμε στον δήμαρχο και να μεριμνούμε για την επίλυση τους.

Αυτός είναι ο ρόλος μας. Αν διαφωνείτε με τον ρόλο μας, ή θεωρείτε την διαδικασία του διαλόγου προαιρετική, καταψηφίστε το αίτημά μας.

Άσχετα με το αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε μαζί μας, ήρθε η ώρα με την ψήφο σας ή την σιωπή σας, να πάρετε θέση στο ένα και μόνο ερώτημα να αιωρείται πάνω από όλους μας: “εάν δεν μπορούν η νόμιμα εκλεγμένοι, συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι να έρθουν σε επαφή με τον Δήμαρχο, πώς θα φτάσει ποτέ η φωνή του απλού δημότη στην εξουσία;;;;;

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

Κυρίες και κύριοι, μέλη του δημοτικού συμβουλίου: παρακολουθούσα δια ζώσης την συνεδρίαση στις 10/5/2023. Άκουσα τον κύριο Ζαρκαδούλα να αναφέρει έλλειψη αναλωσίμων και  τον κύριο Βοσκόπουλο (22 λεπτό έως 23) να απαντά  δημόσια: «φέρτε του ένα χαρτί υγείας…». Την ίδια στιγμή οι ελλείψεις σε αναλώσιμα και όχι μόνο, σε όλους τους χώρους είναι τραγικές.

Το πολιτικό ήθος του δημάρχου μας είναι γνωστό πλέον. Γνώριμο σε εμένα προσωπικά, από όταν πρωτοεκλέχτηκε, με την πειθαρχική κλήση του σε απολογία μου, (όταν αγόρασα πιρούνα για να μαζεύω τα κλαδιά) απουσία από τότε, αναλωσίμων, εργαλείων και Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Εκφράσεις του τύπου: «για 10 ευρώ Θα συζητήσω; ας μάζευες τα κλαδιά με φτυάρι που είχε η υπηρεσία…. Δεν θα κάνω διάλογο μαζί σου…» είναι σήμα κατατεθέν της προσωπικότητάς του.

Πιθανότατα στην προσωπική μου ζωή να μην έχει κανένα νόημα, καμία αξία ο διάλογος μεταξύ μας. Ως εργαζόμενοι όμως, δεν διαλέγουμε δημάρχους, τους υπηρετούμε όλους και ως συνδικαλιστής έχω χρέος να μεταφέρω τα προβλήματα των συναδέλφων μου, σεβόμενος τους θεσμούς και τα θεσμικά πρόσωπα, απευθυνόμενος σε αυτά, ακόμη και στην περίπτωση που τα φυσικά πρόσωπα που στελεχώνουν στις θέσεις αυτές, στερούνται αυτοσεβασμού.

Ίσως η εξουσία έμαθε μετά τα Τέμπη, να επιλέγει ποια προβλήματα να συζητούνται και ποια όχι.

Μάθαμε όμως και εμείς οι συνδικαλιστές να μην αφήνουμε κανέναν να φιμώνει η φωνή μας.

Μέρος από τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, είναι και η ασφάλεια στο σκοπευτήριο το οποίο παραδώθηκε μέρα νύχτα σε αυτοκίνητα, μηχανάκια και συμμορίες, η λεηλάτηση του δημοσίου χώρου και των χώρων πρασίνου, με τη χρήση του ως ιδιωτικές θέσεις στάθμευσης, ως ιδιωτικοί κήποι κτλ, η υδατοκλοπή, οι πελατειακές σχέσεις με  δημότες, σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας και πολλά άλλα.

Άλλα, όπως τα ακλάδευτα, καθώς και τα ξερά δέντρα που αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια δημοτών και εργαζομένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πάρκο από το μνημείο του Βελουχιώτη, έως την πύλη της πανεπιστημιούπολης. Κόπηκαν οι μπορντούρες και τα χορτάρια, σκουπίστηκε και έγινε πιο προσιτό από ποτέ στους δημότες. Τα δέντρα όμως πάνω από τα κεφάλια τους, ξερά και μη είναι ακλάδευτα.

Άμα συμβεί το κακό θα φταίει η ώρα η κακιά ή η διοίκηση;

Εμείς λέμε πως δεν μας περισσεύει κανένας ούτε δημότης ούτε εργαζόμενος. Τους θέλουμε όλους ασφαλής.

Εσείς; Με ποιον τρόπο και ποια ποιότητα ασκείτε την εξουσία σας;

Σας καλύπτει η επιλογή του δημάρχου μας να αρνείται τον διάλογο;

Καισαριανή, 7/6/2023
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις