23.1 C
Athens
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Με προεκλογικές υποσχέσεις για «καινοτομία» και «αριστεία» στην υγεία στον «Άγιο Σάββα»

Πρόσφατα

Μπορεί επί κυβέρνησής του να αποψιλώθηκε περαιτέρω από προσωπικό το ΕΣΥ, να είχαμε αναλογικά τους περισσότερους θανάτους από την πανδημία στην Ευρώπη και τις τελευταίες ημέρες να έχουμε χάσει τρεις ανθρώπους, γιατί δεν υπήρχαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ή καθυστέρησαν, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεχνάει ότι κυβερνούσε τέσσερα χρόνια, κοιτάζει αλλού και υπόσχεται για το μέλλον.

«Ποτέ δεν κρύψαμε τις μεγάλες δυσκολίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την απόλυτη δέσμευσή μου, το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας να αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης, εφόσον μας εμπιστευτούν και πάλι οι Έλληνες πολίτες», είπε κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας», εκμεταλλευόμενος την πιλοτική υλοποίηση του προγράμματος «Οίκοθεν» τους τελευταίους μήνες για τη χορήγηση θεραπειών σε ογκολογικούς ασθενείς στο σπίτι.

Με τη σταθερά επικοινωνιακή τακτική του, που επικεντρώνεται σε αυτό που ονομάζει «θετική ατζέντα», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε να μιλήσει αποκλειστικά για το πρόγραμμα «Οίκοθεν» και να αποφύγει να αναφερθεί στα άλλα, πολλά και επίσης πολύ σοβαρά ζητήματα της υγείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει στο πρόγραμμα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του «για την πολύ σπουδαία δουλειά την οποία κάνετε» όπως είπε και χαρακτήρισε τον «Άγιο Σάββας» «κορυφαίο δημόσιο νοσοκομείο ταγμένο στη μάχη της αντιμετώπισης των ογκολογικών περιστατικών», καθώς «αντί να έρχεται ο ασθενής στο νοσοκομείο, πηγαίνει ο γιατρός και το νοσηλευτικό προσωπικό στο σπίτι για να χορηγήσει μια αντικαρκινική θεραπεία. Ένα πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και το οποίο σε πλήρη ανάπτυξη θα μπορεί να εξυπηρετεί 80 περιστατικά ημερησίως».

Και χρησιμοποιώντας ακόμη μια λέξη-κλειδί της προεκλογικής εκστρατείας της Ν.Δ. την «Αριστεία», είπε αυτή η τομή «μας δείχνει τον δρόμο για τη δημόσια υγεία του μέλλοντος την οποία και θέλουμε. Θέλω, όμως, με την ευκαιρία της επίσκεψής μου στον Άγιο Σάββα, να καταδείξω ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας παρά τις δυσκολίες, παρά τις αδυναμίες, λειτουργεί. Πολλές φορές λειτουργεί σε επίπεδα τα οποία είναι αξιοζήλευτα και σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η παροχή περίθαλψης που κάποιος μπορεί να έχει εδώ, στον Άγιο Σάββα, δεν νομίζω ότι έχει να ζηλέψει σε τίποτα από μεγάλα αντικαρκινικά κέντρα του εξωτερικού και ακριβώς αυτοί οι φάροι αριστείας μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι για εμάς ο πιλότος έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε αντίστοιχη ποιότητα παροχής υπηρεσιών σε όλο το ΕΣΥ ανεξαρτήτως το που θα βρίσκεται κάποιος ασθενής».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στη διοίκηση και στο προσωπικό του νοσοκομείου, και για το γεγονός ότι στη διάρκεια της πανδημίας το νοσοκομείο εξακολουθούσε και λειτουργούσε και κατάφερε και εξυπηρέτησε όλες τις εκκρεμότητες που είχε, «γιατί φυσικά η αντιμετώπιση ενός καρκίνου δεν μπορεί να περιμένει» όπως είπε.

Και ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε: «Οπότε κάνουμε σήμερα ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση που θέλουμε και με το καλό εδώ θα είμαστε για να μπορούμε να συνεχίσουμε πάντα να καινοτομούμε προς όφελος των ασθενών πρωτίστως, διότι μέσα από τα δικά τους μάτια πάντα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε την εμπειρία της επικοινωνίας με το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Πηγή: efsyn.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις