19.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Επί 12 χρόνια συσσωρεύτηκαν μισθοί 16.000 ευρώ και οφείλονται σε εργαζόμενο ΑμεΑ στο Δήμο Καισαριανής!

Πρόσφατα

Αναδημοσίευση από metaota.blogspot.com

Επί 12 χρόνια συσσωρεύτηκαν μισθοί 16.000 ευρώ και οφείλονται σε
εργαζόμενο ΑμεΑ στο Δήμο Καισαριανής! Οφείλεται σε οικονομική
αδυναμία, αδιαφορία ή κοινωνικό ρατσισμό;

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Βύρωνα-Καισαριανής & Ζωγράφου «Επικοινωνία» (Φύλλο 99, Μάιος 2023), το Ειρηνοδικείο Αθηνών, «…Με την απόφαση 829/2022, που δημοσιεύτηκε στις 22/10/2022 […] καταδίκασε την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Καισαριανής (ΚΕΔΗΚ) να καταβάλει σε εργαζόμενό της, που έχει προσληφθεί ως ΑμεΑ το 2011, το ποσό των 11.535 ευρώ…», το οποίο σήμερα «…έχει φτάσει τα 16.000 ευρώ λόγω της διαρκούς αναβολής εξόφλησης της οφειλής και των τόκων…».

Όπως αναφέρει στην, από 9/5/2023, αίτηση του πατέρα του εν λόγω εργαζομένου, προς της ΚΕΔΗΚ «…Όταν κάποτε, 12 χρόνια μετά τη δημιουργία του προβλήματος, εκδόθηκε η εκτελεστή απόφαση επί της αγωγής (στην εκδίκαση της οποίας η ΚΕΔΗΚ παρέστη και συνομολόγησε την οφειλή) άφησα και πάλι να περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να πιέσω την κατάσταση…» και συνεχίζει ότι «…το χειρότερο είναι ότι σε αυτά τα 13 χρόνια ούτε ένας δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος, ούτε ένας πρόεδρος ή μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΗΚ δεν καταδέχτηκαν ποτέ να επικοινωνήσουν έστω και τηλεφωνικά μαζί μου με δική τους πρωτοβουλία…».

Επειδή η δημοτική αρχή Βοσκόπουλου παραπέμπει πάλι το θέμα στις «Ελληνικές Καλένδες» και υπόσχεται, απ’ ό,τι γνωρίζουμε, να το …αντιμετωπίσει μετά τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, δηλαδή «Ζήσε Μάη μου για να φας τριφύλλι», πληροφορηθήκαμε ότι ο πατέρας του εργαζόμενου έκανε αίτηση και θέλει να παραβρεθεί στην πρώτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου μιας και «…είναι καιρός πια να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός…» όπως αναφέρει.

Η κατάσταση αυτή δείχνει την αναλγησία όλων των δημοτικών αρχών, οι οποίες εύκολα μπορεί να ενεργούν δαπάνες για εκδηλώσεις και δημόσιες σχέσεις, να προσλαμβάνουν μετακλητούς υπαλλήλους και ειδικούς συμβούλους, όπως κάνει ο τωρινός δήμαρχος και να μην υπάρχουν λεφτά για να εξοφληθεί ένας εργαζόμενος, που είναι ΑμεΑ και υπάρχει εδώ και 10 μήνες εκτελεστή δικαστική απόφαση. Δηλαδή τι θέλουν να προχωρήσει σε αναγκαστική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του δήμου για να εξοφληθεί η οφειλή;

Ο ίδιος, ο δήμαρχος, σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ,  ισχυρίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας του, έχει αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα του δήμου και σήμερα «…είναι εξασφαλισμένοι δύο μισθοί όπως προβλέπει ο νόμος και βάζω στο ταμείο συνέχεια χρήματα. Οι ΔΕΚΟ είναι ρυθμισμένες και οι οφειλές σε προμηθευτές είναι ελάχιστες – ούτε 200.000 ευρώ. Όλα αυτά μέσα σε οκτώ μήνες, αλλά εργαζόμασταν μέχρι τα μεσάνυχτα. Και αποδείξαμε ότι είμαστε αυτοί που είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε. Και η επόμενη τετραετία θα είναι «χρυσή» για την Καισαριανή, διότι τότε θα πιάσουν τόπο τα 37 εκατομμύρια ευρώ που φέραμε. Ο Δήμος μας θα γίνει εύρωστος…».

Βέβαια αυτή είμαι μια εικονική πραγματικότητα που είναι μόνο στο κεφάλι του δημάρχου  και σε καμιά περίπτωση δεν ισχύει.

Για το θέμα αυτό πρέπει να γίνει παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο και από το Σύλλογο των Εργαζομένων του Δήμου και να στηριχτεί το αίτημα της ΕΔΩ και ΤΩΡΑ καταβολής των δεδουλευμένων απ’ όλους τους δημοστικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης …και από αυτούς που έκαναν κωλοτούμπα (είναι φαίνεται ίδιον του πολιτικού τους χώρου), είδαν το φως το αληθινό και θέλουν να συνεργαστούν μαζί του!!!

Διαβάστε επίσηςΔήμος Καισαριανής: Φτάνει πια ο εμπαιγμός των εργαζομένων

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις