16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πριν από την κάλπη | Οι δύο Τουρκίες του Ερντογάν (βίντεο)

Πρόσφατα

Το News247/the Magazine και ο απεσταλμένος της στην Τουρκία, Κώστας Κουκουμάκας, πέρασαν μια εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, επιχειρώντας να καταλάβουν πώς σκέφτονται οι άνθρωποι πριν από τις εκλογές της Κυριακής, που θεωρούνται οι πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών.

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στην Τουρκία, κόντρα στις δημοσκοπήσεις και την ετερόκλητη αντιπολίτευση, που για πρώτη φορά συνασπίστηκε εναντίον του, στο πρόσωπο του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ανεξάρτητα, όμως, από το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των εκλογών, την Κυριακή 28 Μαΐου, η Τουρκία του Ερντογάν είναι σήμερα μία αυταρχική και διχασμένη χώρα.Γιατί ο καταστροφικός σεισμός δεν φαίνεται να στοιχίζει εκλογικά στον Τούρκο πρόεδρο;

Και γιατί η τιμή του κρεμμυδιού εξελίχθηκε σε σύμβολο της κάλπης;

Το News247/the Magazine πέρασε μια εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, επιχειρώντας να καταλάβει πώς σκέφτονται οι άνθρωποι πριν από τις εκλογές της Κυριακής, που θεωρούνται οι πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών. Συνάντησε στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων, του AKP και του CHP, ειδικούς αναλυτές και απλούς πολίτες.

Ακολούθησε τον Ερντογάν σε μία ανοιχτή ομιλία κι επίσης κατέγραψε την αισιοδοξία της αντιπολίτευσης σε συγκέντρωση του Εκρέμ Ιμάμογλου, δημάρχου της Κωνσταντινούπολης και πολέμιου του Ερντογάν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ 24MEDIA LAB

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις