20.6 C
Athens
Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Με χυδαίες και αήθεις επιθέσεις θέλει η ΔΑΚΕ να κρυφτεί… αλλά σε «προεκλογικό περίπτερο» του Βορίδη έχει μετατραπεί

Πρόσφατα

Λίγες ώρες απομένουν προτού ανοίξουν οι κάλπες και οι προσωπικές επιθέσεις, χυδαίες, αήθεις και «αυτόκλητες» (;;;), συνεχίζονται κατά του Γιώργου Χαρίση, πρώην επικεφαλής της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ, πρώην αντιπροέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πρώην μέλους του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, και πλέον υποψήφιου με το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής. Προσπαθούν να ευτελίσουν τους αγώνες του και τη συνδικαλιστή του δράση για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, για την υπεράσπιση των ταξικών συμφερόντων, για τα οποία κυριολεκτικά μάτωσε (μαζί με άλλους συνδικαλιστές) στις 29-06-2011∙ τότε, κατά τις διαδηλώσεις κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, τραυματίστηκε στο κεφάλι από χτύπημα με κλομπ που το κατάφερε άνδρας των ΜΑΤ.

Παράδειγμα, η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ, με αφορμή το σχόλιο του metaota.blogspot.com, ότι η δεξιά παράταξη «πανηγυρίζει γιατί οι εργαζόμενοι στους δήμους παίρνουν τη μικρότερη εκλογική αποζημίωση». Αφού «ανακαλύπτει» πως συντάκτης της ανακοίνωσης  είναι ο «γνωστός Χαρίσης λοιπόν. Αυτός που ξέρουμε όλοι», «ο οποίος είχε μια ιδιαίτερη αδυναμία στη ΔΑΚΕ, με ατελείωτη εμπάθεια». Ούτε λόγος για το γεγονός πως πάντα ασκούσε στη ΔΑΚΕ πολιτική κριτική με επιχειρήματα για τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που ασκεί σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων.

Η ΔΑΚΕ κάνει δυνατή προσπάθεια για να πείσει ότι είναι ψέματα τα παραπάνω, ότι δεν υποκρίνεται, ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων, ότι δεν προπαγανδίζει προσπαθώντας να πείσει τους εργαζομένους να ψηφίσουν υποψηφίους της ΝΔ. Διαβάζοντας την παρακάτω ανάρτηση στο facebook του επικεφαλής της ΔΑΚΕ, Βασίλη Πολυμερόπουλου., να είναι βεβαία πως… πειστήκαμε. Δικαίως και με αποδείξεις, λοιπόν, ο Γ. Χαρίσης την κατηγορεί «για μέγιστη υποκρισία».

Παρά το ότι οι της ΔΑΚΕ από μόνοι τους αυτοκαρφώνονται, αυτοί εκεί… Κάνουν χρήση την άθλια προπαγάνδα της «θεωρίας των δύο άκρων», εκ του πονηρού και με δόλο, ευχόμενη και στο Γ. Χαρίση «καλή επιτυχία», επιχειρεί να τον εξισώσει με τον ακροδεξιό Μάκη «τσεκουράκη» της ιδίας εκλογικής περιφέρειας (το Βορίδη με τις ακροδεξιές περγαμηνές, το διορισμένο στην ηγεσία της νεολαίας της ΕΠΕΝ από το δικτάτορα Παπαδόπουλου, του Ελληνικού Μετώπου, του ΛΑΟΣ και της ΝΔ).

«Αυτό τώρα πώς να το εκλάβω;» η άμεση ρητορική ερώτηση σε γραπτή δήλωση που έκανε ο Γ. Χαρίσης. «Το λέω», συνεχίζει, «γιατί το ίδιο εύχονται και στον ακροδεξιό και “τσεκουράτο” Μ. Βορίδη, που γύρισε όλα τα κόμματα της ακροδεξιάς πολυκατοικίας και πλέον είμαστε αντίπαλοι στην ίδια εκλογική περιφέρεια… που βγάζει σπυράκια με όσους διεκδικούν μόνιμη και σταθερή εργασίας, που είναι ο μοιραίος υπουργός Εσωτερικών που διαλύει το δημόσιο, που πριν παραιτηθεί για τις εκλογές, κάθε μέρα έστελνε  την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τις άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου στα δικαστήρια, για να βγάζουν πάρανομες και καταχρηστικές τις απεργίες τους» (εδώ το κείμενο της πλήρους δήλωσης).

▷▷ Όσον αφορά στις  «αυτόκλητες» (;;;) καταδρομικές επιθέσεις κατά του Γ. Χαρίση, από μεμονωμένα άτομα; «Φύτρωσαν» κι αυτές λόγω της υποψήφιότητάς του με το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής. Αλλά και των ευχών που δέχεται από τους πρώην πλέον συναδέλφους του για «καλή επιτυχία», κάποιοι εκ των οποίων κάνουν αναφορά σε στιγμές της συνδικαλιστικής του δράσης.  Σε μια περίπτωση, μάλιστα, η επίθεση αποτελεί Ύβριν, είναι χτύπημα κάτω από τη μέση, και αναφέρεται σε προσωπική και επώδυνη δοκιμασία του Γ. Χαρίση, με ψευδείς «αναφορές» που δείχνουν να έχουν γραφεί με «στυλό» χρώματος… ροζ μπον μπον. Να προσέχουν, πάντως, διότι -κατά τους αρχαίους ημών προγόνους- μετά την Ύβριν ακολουθεί η Νέμεσις (θεία τιμωρία και πτώση).

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις