34.9 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Μετρό Θεσσαλονίκης: My secret destination – μια βόλτα μόνο για την οικογένεια του πρωθυπουργού!

Κάτι σαν εξίσωση ο τερματικός σταθμός του μετρό «up and running» της Θεσσαλονίκης!

Πρόσφατα

My secret destination

Επιβάτης στην πρώτη δοκιμαστική λειτουργία του Μετρό στη Θεσσαλονίκη (χθες) ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος έκανε για πρώτη φορά ολόκληρη τη διαδρομή, από το νέο σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι το αμαξοστάσιο στην Πυλαία και δήλωσε πως η κυβέρνησή του έκανε πράξη τη δέσμευσή της να παραδώσει στο άμεσο μέλλον στους Θεσσαλονικείς το πιο σύγχρονο Μετρό στην Ευρώπη», διαβάζουμε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις.

Αυτό το είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποψήφιος πρωθυπουργός για άλλη μια τετραετία και πόσο δίκιο έχει!

Χαμόγελα, πρώτο τραπέζι πίστα με περιφερειάρχη Τζιτζικώστα και λοιπούς… ρε τι φτιάξαμε και είναι και «up and running» από εποχής Μηταράκη στο BBC.

«Είναι πράγματι μία πολύ σημαντική μέρα σήμερα για τη Θεσσαλονίκη, για τους Θεσσαλονικείς, καθώς ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πια πράξη». Πόσο μας καταλαβαίνει αυτός ο άνθρωπος;

Από την άλλη εγώ δεν καταλαβαίνω ποιος είναι ο τερματικός σταθμός αυτού του συρμού… αλλά τελείωσα το ταπεινό ΑΠΘ και Αγγλική Φιλολογία. Σκράπας στις εξισώσεις!

Έλα βρε, Kalomira βοήθα μας…

Πηγή: kosmodromio

Μετρό Θεσσαλονίκης: μια βόλτα μόνο για την οικογένεια του πρωθυπουργού!

Επικοινωνιακό σόου από τον Κυρ. Μητσοτάκη που προσπάθησε να πείσει ότι το Μετρό είναι έτοιμο να λειτουργήσει, όμως οι Θεσσαλονικείς θα χρειαστεί να περιμένουν στη στάση μέχρι το… 2025! Ο Απ. Τζιτζικώστας τα είπε όλα σε λίγες λέξεις: Το έργο «έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν από 8 χρόνια».

Σε πηγάδι της λήθης επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μεταβάλει το Μετρό Θεσσαλονίκης μετατρέποντας το μέχρι στιγμής έργο σε γιγάντια προεκλογική υπερπαραγωγή, καλώντας τους Θεσσαλονικείς να ξεχάσουν τα «εγκλήματα» και να κοιτάνε μόνο μπροστά.

Μόνο που ακόμη κι αυτό το μέλλον παραμένει ομιχλώδες καθώς το τεχνικό κομμάτι του έργου τελειώνει αρχές του 2024, αλλά το πότε θα λειτουργήσει είναι άγνωστο. Οταν το χρησιμοποιήσουν οι Θεσσαλονικείς, περί το 2025, προφανώς θα κληθούν να ξεχάσουν ξανά όσα ειπώθηκαν το 2023, όπως ήδη κλήθηκαν να ξεχάσουν όσα υποσχόταν ο κ. Μητσοτάκης το 2019, και φυσικά το «έγκλημα στη Βενιζέλου».

Οσα συνέβησαν χθες στη Θεσσαλονίκη τα είχαμε ήδη περιγράψει με λέξεις μία μέρα νωρίτερα («Εφ.Συν.» 17.5.2023, Ο Μητσοτάκης κάνει βόλτα… και πλάκα στους Θεσσαλονικείς). Χθες όλα μετατράπηκαν σε τηλεοπτικό θέαμα που άναψε σαν πυροτέχνημα στο ουρανό της «ενημέρωσης». Το Μετρό «λειτούργησε» -για ολόκληρη την οικογένεια Μητσοτάκη (!)-, για τις κάμερες και τους φωτογράφους, οι Θεσσαλονικείς θα περιμένουν στη στάση μέχρι το… 2025!

Ο κ. Μητσοτάκης επιβιβάστηκε, στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό (ΝΣΣ), σε συρμό -οι δημοσιογράφοι που είχαν κληθεί μπήκαν σε άλλο συρμό-, έφτασε στο αμαξοστάσιο στην Πυλαία και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στον σταθμό Βενιζέλου, χώρο στον οποίο οι δημοσιογράφοι δεν κατέβηκαν και τα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν μας διαφώτισαν περισσότερο από όσο οι φωτογραφίες που είχαν μοιραστεί πριν από λίγο καιρό. Σκεπασμένες παλέτες -με αρχαία;- περίμεναν στην αίθουσα όπου θα επανατοποθετηθεί το κατακερματισμένο αρχαίο τοπίο.

Ο κ. Μητσοτάκης είδε αυτό που ήθελε και, κυρίως, ήθελε να δουν οι Θεσσαλονικείς αυτό που τους έλεγε ότι υπάρχει: «Το Μετρό της Θεσσαλονίκης, το πολύπαθο αυτό έργο, τίθεται πια σε δοκιμαστική λειτουργία και όσοι είχαν την ευκαιρία να μας συνοδεύσουν σήμερα (σ.σ.: χθες) -καθώς διανύσαμε όλη τη βασική, την πρώτη γραμμή του Μετρό- διαπίστωσαν ότι η κυβέρνηση αυτή τήρησε στο ακέραιο τη δέσμευσή της: να παραδώσει στο άμεσο μέλλον (;) στους Θεσσαλονικείς το πιο σύγχρονο Μετρό στην Ευρώπη».

Ειδικά για τον σταθμό της Βενιζέλου «θυμάστε τις τεράστιες αντιδράσεις για το έργο της απόσπασης και της επανατοποθέτησης των αρχαίων. Αυτή γίνεται με απόλυτο σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά της πόλης, ένα έργο το οποίο το ίδιο εμπεριέχει μοναδική αρχαιολογική και μηχανολογική τεχνογνωσία. Δεν θέλω να πω πολλά για αυτούς οι οποίοι πολέμησαν το έργο αυτό. […] Και ελπίζω αυτοί οι οποίοι πολέμησαν το έργο και ήταν υπαίτιοι για τις όποιες καθυστερήσεις, που ήταν σημαντικές, τουλάχιστον να αναγνωρίσουν εκ των υστέρων ότι είχαμε δίκιο». Και για όσους δεν κατάλαβαν πού το πάει, «όταν το Μετρό λειτουργήσει με το καλό, όλα αυτά θα ξεχαστούν».

Να ξεχαστούν η αυθαιρεσία της ανακοίνωσής του το 2019, το ψέμα ότι το Μετρό θα είναι έτοιμο Απρίλιο του 2023, να ξεχαστούν η οικουμενικών διαστάσεων διαμαρτυρία για την απόσπαση των αρχαίων, ότι υπήρχε μελέτη κατασκευής του σταθμού χωρίς να πειραχτούν τα αρχαία, να ξεχαστούν τα 90 εκατομμύρια αποζημιώσεων που έχουμε πληρώσει στον εργολάβο. Για να γίνει κατανοητό τι ζητά ο πρωθυπουργός αρκεί η δήλωση του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα: «Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τη Θεσσαλονίκη, ωστόσο δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς γιατί το Μετρό έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν από 8 χρόνια».

Και πότε θα λειτουργήσει το έργο; Αγνωστο. Ακόμη κι αν τεχνικά τελειώσει αρχές του 2024, ο διαγωνισμός για τον Φορέα Λειτουργίας φαίνεται να έχει κολλήσει και η απευθείας ανάθεση μπορεί να κολλήσει στα δικαστήρια. Και μια λεπτομέρεια από τον σταθμό Σιντριβάνι, όπου για χρόνια η Ν.Δ. και τα φιλικά της μέσα ενημέρωσης έδωσαν μάχη να καθιερώσουν τα περί «μουσαμάδων» που κάλυπταν τον χώρο των εκδοτηρίων. Οντως μουσαμάδες δεν υπήρχαν, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη ούτε τα εκδοτήρια…

Το βράδυ στο Παλέ ντε Σπορ δεν είπε ο κ. Μητσοτάκης τίποτα νέο αφού διευκρίνισε με την αοριστία που περιγράψαμε ήδη πως το Μετρό «σύντομα (;) θα το χρησιμοποιείτε κι εσείς»

Πηγή: efsyn.gr/Απόστολος Λυκεσάς

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις