21.1 C
Athens
Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Mαύρο στον «τυφλό» Μητσοτάκη (δε βλέπει πλειστηριασμούς α΄ κατοικίας) και στον «αριστερό» κι «επαναστάτη» Τσίπρα (θα τους αναστείλει… με έναν νόμο)

Πρόσφατα

Την Παρασκευή 19 Μάη, στην… ΣΚΑΪ εκπομπή «Σαν Σήμερα», με τους Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο, «μάθαμε» από τον απερχόμενο πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι δε γίνονται πλειστηριασμοί, κυνηγά τους «κακοπληρωτές» και πιο αμείλικτος με τα funds τα «στραμπουλάει» | Από το Γιώργη Χρήστου

Κάτι δηλαδή σαν αυτό για τους πλειστηριασμούς [Αρεοπαγίτικο «χρυσόβουλο» προς τους διαχειριστές των «κορακιών»: εκβιάστε, αρπάξτε ελεύθερα λαϊκή κατοικία και περιουσία] και σαν αυτό [Τα funds αποσύρουν συμβιβαστικές προτάσεις μετά την αντικοινωνική απόφαση του Αρείου Πάγου]. Δύο μέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μάη, ο απερχόμενος πρωθυπουργός επιχείρησε να παραπληροφορήσει και να προπαγανδίσει το ακριβώς αντίθετο από την πραγματικότητα, προς άγραν ψήφων. Για την ακρίβεια… υφαρπαγή ψήφων.

[Κ.Μ.] «Πιστεύετε ότι αν υπήρχε σήμερα “τσουνάμι” πλειστηριασμών δεν θα το ξέρατε; Δεν θα ήταν πρώτη είδηση; Δεν είναι πρώτη είδηση, γιατί πολύ απλά δεν γίνονται τέτοιοι πλειστηριασμοί»;

Και γιατί δεν είναι «πρώτη είδηση»; Επειδή κάτι «λησμόνησε» να μας πει ο Μητσοτάκης. Μόλις τρεις ημέρες πριν διαλυθεί η Βουλή, η κυβέρνησή του ενέκρινε ενισχύσεις και επιδοτήσεις στους μιντιάρχες, μέσω τεσσάρων προγραμμάτων επιδοτήσεων. Στις αρχές του μήνα, στο μεταξύ, ενέκρινε με τροπολογία «ψηφιακές δωροεπιταγές» στις επιχειρήσεις ΜΜΕ της περιφέρειας, αγνώστου ύψους, ενώ έδωσε παράταση στην επιδότηση κατά 75% του προγράμματος «Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ. Με τις νέες αποφάσεις, τις οποίες υπογράφουν οι Θ. Σκυλακάκης και Ι. Οικονόμου, «δωρίζει» συνολικά 21 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις ΜΜΕ πριν τις εκλογές (Προεκλογικά «δώρα» προς τους μιντιάρχεςΜατίνα Παπαχριστούδη/prin.gr).

Με ζεστό χρήμα, πέραν της κρατικής διαφήμισης, που επίσης ρέει άφθονη στα ημέτερα μίντια, είναι βέβαιον ότι τα συστημικά ΜΜΕ θα είχαν πρώτη είδηση τους πλειστηριασμούς, Κυριάκο Μητσοτάκη. Για να μη θυμηθούμε λίστες για τα ΜΜΕ όπως του Πέτσα, του Κικίλια, του Σκέρτσου κ.λπ.

Να θυμηθούμε τι έλεγε η Αριάδνη Νούκα, δικηγόρος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN (25-04-2023), για τους… ανύπαρκτους πλειστηριασμούς Μητσοτάκη; «Γίνεται χαμός με τους πλειστηριασμούς. Πέρυσι, όλο το έτος οι πλειστηριασμοί ήταν 52.000 περίπου. Φέτος το πρώτο τρίμηνο είναι 30.000. Άρα πάμε για πάνω από 120.000 πλειστηριασμούς μέσα στο έτος. Τώρα έχουμε 2.000 πλειστηριασμούς που είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Αυτό που ακούστηκε πως δεν γίνονται πλειστηριασμοί κατοικιών δεν ισχύει, γίνονται κανονικότατα πρώτης κατοικίας»

[Κ.Μ.] Έχουμε πια μία πλατφόρμα εξωδικαστικού συμβιβασμού που δουλεύει. Κάναμε κι εμείς πολλές παρεμβάσεις για να στραμπουλήξουμε λίγο τους αντισυμβαλλόμενους, από την άλλη πλευρά, να δέχονται τις προτάσεις. Δεν αναφέρομαι για τους πολίτες. Αναφέρομαι και για τους servicers, για τις τράπεζες, να μπορούμε να έχουμε μία αποδεκτή λύση που να την αντέχει ο πολίτης. Και βέβαια, μην ξεχνάμε ότι έχουμε παραπάνω από 50 δισεκατομμύρια σε ρυθμίσεις οι οποίες ήδη έχουν γίνει, μεταξύ πολιτών και servicers… Εμείς θέλουμε να τιμωρήσουμε και να τσακίσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, γιατί πολλοί τέτοιοι κρύβονταν πίσω από τις ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη. Κατά τα άλλα, εμείς θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον πολίτη να μπορεί να ρυθμίζει με βάση τις δυνατότητές του».

Στην ίδια συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN (25-04-2023), η Αριάδνη Νούκα υπογράμμιζε επίσης πως: «Οι servicers βγάζουν τεράστια κέρδη. Ένας από αυτούς έβγαλε καθαρά κέρδη το 2019, 19 εκατομμύρια ευρώ και το 2022, 89 εκατομμύρια ευρώ. Τέτοια εκτόξευση κερδών δεν ξέρω αν έχει άλλη εργασία στην Ελλάδα». Αλλά και πως κανένας νόμος δεν έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα, εκτός από τον νόμο Κατσέλη που εξυπηρέτησε κάποιους πολίτες.

«Ντοκουμέντα» που μεγαλώνουν τη μύτη του «Πινόκιο» Μητσοτάκη διαθέτουν πολλές σελίδες στο facebook συλλογικοτήτων υπέρ του δικαιώματος στη στέγη και κατά των πλειστηριασμώ και των εξώσεων. Μια ματιά να ρίξει τις κινητοποιήσεις που κάνουν μπροστά στα γραφεί των «κορακιών» για να μπλοκάρουν τις διαδικασίες ή να διαπραγματευτούν καλύτερους όρους για την αποπληρωμή του δανείου, θα το διαπιστώσει.

Για παράδειγμα, η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών, με πρόσφατη την κινητοποίησή της στο Reoco-Εθνική (16/5) για οικογένεια δανειολήπτη. Ή ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, που με αγώνα και αλληλεγγύη προσφάτως έσωσε τη μοναδική κατοικία μιας γυναίκας 82 ετών, στην οποία ζει μαζί με την χρόνια ασθενή και εξ αυτού άνεργη κόρη και τον 22χρονο εγγονό της, με μοναδικό εισόδημα μια σύνταξη των 600 ευρώ.

Αλλά και σε αναρτήσεις του ErgasiaNET, με τελευταία την παρακάτω:

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, που στις 22 του περασμένου Φλεβάρη είπε κάτι ανάλογο, μιλώντας για μια… Ελλάδα «με καταπληκτική ποιότητα ζωής», είναι αυτός που πριν από δυο χρόνια μας αποκάλυψε ότι γνωρίζει «ότι υπάρχουν άνθρωποι εξαρτημένοι από το μισθό τους». Για αυτό, ο καλός αυτός άνθρωπος και μαύρο στίγμα στην πολιτική ζωή της χώρα φρόντισε στη συνέχεια συνεργία Κωστή και τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη να εξαφανίσει το μισθό, για να μας απελευθερώσει από μια τέτοια κακιά «εξάρτηση».

Σκέπτεται (λέμε τώρα) ο Κυριάκος, τι τον θέλει το μισθό; Θα το ξοδέψει σε χρόνο «ντε τε» και μετά θα τον πιάσει στενοχώρια, κατάθλιψη. Λεφτά για ψυχοφάρμακα και γενικώς φάρμακα δε δίνω… Οπότε κάνει την κίνησή του ο «εσείς φταίτε» για τις υποκλοπές και παρακολουθήσεις, για τα έγκλημα στα Τέμπη, ο εγώ απλώς έβαλα την πρώτη υπογραφή μου ως πρωθυπουργός για να κάνω υποκαστήματά του μου την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ΕΥΠ, τον περικόπτει σταδιακά μέχρι να μείνει η αύξηση που δίνει και δε φτάνει ούτε για να πάρουμε ένα καφέ.

Γνωρίζει καλά, του το έχουν πει για την ακρίβεια, πως όταν μικραίνεις την αγοραστική δύναμη κάποιου κ.λπ., τότε αυτός για να ζήσει αναγκάζεται να μην είναι πλέον συνεπής σε κάποιες υποχρεώσεις του, όπως π.χ., στα δάνειά του. Και εάν έχει δικό του σπίτι; Ε, τότε, του έχουν πει πάλι, «αρπαχτικά» και τράπεζες θα κάνουν πάρτι με τιμώμενο πρόσωπο τον κατσιΚούλη, γιατί τους έδωσε «βούτυρο στο ψωμί τους», ευκαιρία για να υφαρπάξουν την πρώτη κατοικία του «κακοπληρωτή».

Κάντε το εικόνα και τρομάξτε: ένας δεξιός και όχι αριστερός κάνει πράξη την κοινωνική απελευθέρωση, προχωρώντας σε «απεξάρτησή» μας από το μηνιάτικο, το αίμα, τον ιδρώτα που χύσαμε, τους κινδύνους που αντιμετωπίσαμε ένα γαμημένο μήνα για να πάρουμε ένα γαμημένο μισθό, έχοντας υπερπληρώσει με τη δουλειά μας τα γαμησιάτικα του κάθε αφεντικού και ένα κράτος που δε σταματάει ούτε στιγμή πως να μας τα αρπάξει για να τα δώσει στα κολλητάρια του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δε γνωρίζει καν τι πάει να πει μισθός, δουλειά (θυμηθείτε τα τριήμερα, τετραήμερα επί καραντίνας) κλπ., πολλώ δε μάλλον όταν έχει στην κατοχή του 40 ακίνητα (μαζί με τη σύζυγό του), με διάφορα ποσοστά κυριότητας σε ακίνητα που βρίσκονται σε Κρήτη, Αθήνα και Τήνο με βάση τη δήλωση «πόθεν έσχες» 2021 (χρήση 2020), που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, διεκδικεί στις εκλογές της Κυριακής 21 Μάη να παραμείνει στην πρωθυπουργική καρέκλα για να ισοπεδώσει ό,τι του ξέφυγε και εξυπηρετεί τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα, τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες∙ για να συνεχίζει να συνεχίσει απολύτως συνειδητά την πολιτική που έχει διαμορφωθεί τα 20 τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, που επίσης διεκδικούν… εξουσία ή μερίδιο στην εξουσία), με σκοπό την κερδοφορία του κεφαλαίου, των επιχειρήσεων και της εργοδοσίας.

Κεντρική φωτογραφία από VouliWatch 

Ψεύδη, όμως, ακούγονται και από το στόμα του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που με θράσος δήλωσε πως πρώτο νομοθέτημά του θα είναι η αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, στην περίπτωση που αυτός ξανακερδίσει την πρωθυπουργική καρέκλα. Η δήλωσή του θυμίζει… κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο.

Δεν πείθει, δεν είμαστε ιθαγενείς, δε αγοράζουμε τις «χάντρες και τα καθρεπτάκια» που μας πουλά.
Ποιος νομοθέτησε το ιδιώνυμο στους πλειστηριασμούς; Ποιος δημιούργησε την ηλεκτρονική πλατφόρμα; Ποιος έστελνε τα ΜΑΤ εναντίον πρώην συντρόφων του για να τους λιάσουν στο ξύλο, επειδή αντιδρούσαν (και αντιδρούν) στην υφαρπαγή των σπιτιών;

Θεωρεί ότι έχουμε ξεχάσει τη «Σεισάχθεια» που υποσχόταν και την οποία μετέτρεψε σε «έκρηξη» των πλειστηριασμών; Πιστεύει ότι έχουμε λησμονήσει τα χιλιάδες ακίνητα που έβγαλε «στο σφυρί»;

Πλανιέται πλάνην οικτρά!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις