27.5 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Από την αγωνιστική παρέμβαση ΠΕΝΕΝ, ΠΕΑΘΕΝ και ΠΣΣ-ΝΑΤ στον Οίκο Ναύτη

Πρόσφατα

Οργή ναυτεργατών για τις ελλείψεις γιατρών
και τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες στην υγεία τους

Με πρωτοβουλία των Σωματείων ΠΕΝΕΝ, ΠΕΑΘΕΝ και ΠΣΣ-ΝΑΤ πραγματοποιήθηκε χθες (18/5) έξω από τον Οίκο Ναύτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας προκειμένου να διεκδικηθούν λύσεις στις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό – επικουρικό και λοιπό προσωπικό που παρουσιάζονται και έχουν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και την απαξίωση της Ναυτικής μας οικογένειας.

Παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί μετά την κατάργηση της αυτονομίας του Οίκου Ναύτη ότι οι υπηρεσίες θα αναβαθμιστούν μαζί και η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων μας, η ζωή έχει αποδείξει ότι καθημερινά η αξιοπρέπεια τους δοκιμάζεται από τις απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας του Οίκου Ναύτη.

Η διαμαρτυρία αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση οργανωμένης και αποφασιστικής διεκδίκησης για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής των ασφαλισμένων!

IMG-6644.jpg

Επισημαίνουμε ότι οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών από 23 καλύπτονται μόνο οι 5, ενώ στους   επικουρικούς από τους 18 καλύπτονται οι 9  και η εικόνα αυτή επιδεινώνεται…

Ενδεικτικά αναφέρουμε την έλλειψη μιας σειράς βασικών γιατρών όπως είναι: παιδίατρος, γυναικολόγος, χειρούργος, ορθοπεδικός, γαστρεντερολόγος, ΩΡΛ, δερματολόγος, ενδοκρινολόγος, ουρολόγος κλπ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της απαξίωσης του Ναυτεργατικού μας κόσμου αποτελεί το γεγονός ότι πρόσφατα προκηρύχθηκαν 800 θέσεις γιατρών σε όλη την Ελλάδα και σε αυτές δεν προβλέπεται ούτε μια θέση για τον Οίκο Ναύτη!

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπηρεσιών για αυτή την κατάσταση είναι βαρύτατες, αποδεικνύεται ότι το δημόσιο σύστημα υγείας και οι δομές του εξακολουθούν να είναι προβληματικές σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό και η υποχρηματοδότηση έχει πάρει μόνιμο χαρακτήρα!

ΟΙΚΟΣ_ΝΑΥΤΗ_18.5.23.jpg

Μετά τις ενημερωτικές παρεμβάσεις των εκπροσώπων των τριών Σωματείων στην συγκέντρωση στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Πρόεδρο του Οίκου Ναύτη, Γιαννόπουλο Παρασκευά  στον οποίο αναπτύχθηκαν τα παραπάνω προβλήματα.

Τονίστηκε επίσης ότι ακόμη και ο νόμος 4150/2013 άρθρο 53, του οποίου όλες οι προβλέψεις του αναφέρονται για τον Οίκο Ναύτη έχουν στην πράξη υπονομευτεί όπως και το σχετικό μνημόνιο περί προτεραιότητας των ασφαλισμένων της Ναυτικής οικογένειας…

Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση αναγνώρισαν και συμφώνησαν με τις προαναφερόμενες ελλείψεις και την κακή κατάσταση στις προαναφερόμενες ιατρικές υπηρεσίες και από την πλευρά τους ανέφεραν ότι έχουν προβεί σε ενέργειες για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων χωρίς ωστόσο να υπάρχει κανένα θετικό αποτέλεσμα…

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων υπογράμμισαν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα με κατεύθυνση τόσο στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά όσο και στο Υπουργείο Υγείας.

εικόνα_Viber_2023-05-18_12-28-20-833.jpg

Οι Διοικήσεις
Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ)
Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΑΘΕΝ)
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ Κατωτέρων Πληρωμάτων (ΠΣΣ-ΝΑΤ)

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις