20.6 C
Athens
Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων | Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία του Ισραήλ

Πρόσφατα

Ανακοίνωση Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού | ΠΕΝΕΝ

Εργατικά σωματεία, συλλογικότητες και δεκάδες Παλαιστίνιοι ένωσαν το απόγευμα της Δευτέρας την φωνή διαμαρτυρίας τους καταδικάζοντας το συνεχιζόμενο έγκλημα του σιωνιστικού κράτους για τον αφανισμό των Παλαιστινίων από τα εδάφη τους.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση 75 χρόνων από τη Νάκμπα (καταστροφή) που συντελέστηκε σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Η Νάκμπα είναι μια διαρκής δραματική υπενθύμιση για την συστηματική άρνηση του κράτους – δολοφόνου (Ισραήλ) του δικαιώματος του κάθε Παλαιστίνιου να ζει στην πατρίδα του και να έχει το δικαίωμα στην εθνική και πολιτική ταυτότητα ως σύνολο.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι στην συγκέντρωση επιστρατεύτηκαν 7 κλούβες των ΜΑΤ με δεκάδες αστυνομικούς που είχαν μετατρέψει τον χώρο έξω από την πρεσβεία σε φρούριο!

Στην συγκέντρωση κυριάρχησαν τα συνθήματα αλληλεγγύης στην δίκαιη υπόθεση των Παλαιστινίων, η καταδίκη του επεκτατισμού του Ισραήλ, η αποδοκιμασία των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, οι οποίοι είναι στο πλευρό των Ισραηλινών κατακτητών καθώς επίσης και η πολιτική των Ελληνικών κυβερνήσεων οι οποίες στηρίζουν το σιωνιστικό καθεστώς της βίας, του απαρτχάιντ και του εποικισμού.

Η αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ που συνδιοργάνωσε την συγκέντρωση πλαισίωσε το πανό των εργατικών σωματείων.

17-05-23

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις