21.1 C
Athens
Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

ΣΕΕπΕ | Για δεδουλευμένες υπερωρίες 4 μηνών: «φέσι» στους επιθεωρητές εργασίας – Για μισθό διοικητή λεφτά υπάρχουν: αύξηση και 45.000 ευρώ ετησίως

Πρόσφατα

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων Επιθεώρησης Εργασίας (05-05-23)

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες τις τελευταίες μέρες γινόμαστε και πάλι μάρτυρες μιας «αρρυθμίας» της  Ανεξάρτητης Αρχής.

Την ίδια στιγμή που οι συνάδελφοί μας δέχονται επιθέσεις επειδή η δουλειά τους γίνεται ενοχλητική στα «συμφέροντα» δεν έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες υπερωρίες μας τόσο του Δεκεμβρίου 2022 όσο και του Ά Τριμήνου 2023.

Επιπλέον αποτελεί ύβρη το γεγονός ότι την ίδια ώρα που εμείς μένουμε απλήρωτοι ο Διοικητής φροντίζει πρώτον για την αύξηση των αποδοχών του με τροπολογία στη Βουλή λίγες μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών (αρθρ. 99 Ν.5043/2023/Α/91) και δεύτερον την εξασφάλιση του ποσού για ένα παχυλό bonus.

Στις 28/4/2023 δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια απόφαση με αριθμ. πρωτοκόλλου: 210041/28-4-23 (ΑΔΑ: 97ΘΣ46ΝΡΟΝ-26Ρ) με εντολή του Διοικητή (Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει δηλαδή) σύμφωνα με την οποία εγκρίνεται η δέσμευση πίστωσης ύψους σαράντα πέντε χιλιάδων ευρώ (45.000,00) σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων της Επιθεώρησης Εργασίας, ειδικός φορέας 1033-801-0000000, ΑΛΕ 2120126001, οικ. έτους 2023, για την ετήσια ανταμοιβή του Διοικητή.

Τα παραπάνω έχουν προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα και την οργή του συνόλου των εργαζομένων και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά και να μείνουν αναπάντητα.

Οι εργαζόμενοι της Επιθεώρησης Εργασίας θάτουμε τους εαυτούς μας στην διάθεση της Υπηρεσίας ανα πάσα ώρα και στιγμή δουλεύοντας απογεύματα, νύχτες, αργίες, οπουδήποτε, οποτεδήποτε, όταν κάποιοι επιδίδονται μόνο σε επικοινωνιακές καμπάνιες. Αποκρύπτουν την υποστελέχωση των Υπηρεσιών, τις καθυστερήσεις στις πληρωμές (το πρόβλημα με την συνάδελφο που μένει παντελώς απλήρωτη μετά την μετάπτωση σε Ανεξάρτητη Αρχή συνεχίζει να υφίσταται) την απουσία υλικοτεχνικής υποδομής, αλλά και την αναξιοκρατία με τις «αναβαθμίσεις» των δικών τους παιδιών, τις αυθαίρετες μετακινήσεις υπαλλήλων και την επακόλουθη ανασφάλεια που μας έχουν δημιουργήσει.

Υποχρέωση της Διοίκησης είναι να εξασφαλίζει όλες τις προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών της. Οι ευθύνες δεν βαραίνουν σε καμία περίπτωση τους συναδέλφους που υπηρετούν σε εξαιρετικά υποστελεχωμένα Τμήματα και Διευθύνσεις, αλλά αποκλειστικά και μόνο εκείνους που προχώρησαν στη δημιουργία μιας Ανεξάρτητης Αρχής κάνοντας βήματα μετέωρα στο κενό και αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να σηκώσουν στις πλάτες τους το βάρος των δικών τους επιλογών.

Καλούμε τη Διοίκηση να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι συνάδελφοι να λάβουν εντός της τρέχουσας εβδομάδας τα οφειλόμενα ποσά, αλλιώς θα προχωρήσουμε σε προειδοποιητική στάση από τα καθήκοντά μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους είτε ανήκουν στον δικό μας Σύλλογο, είτε στους άλλους Συλλόγους να υπερασπιστούν τόσο τη δική τους αξιοπρέπεια, όσο και την αξιοπρέπεια της Επιθεώρησης Εργασίας.

Καλούμε για ακόμα μια φορά τους συναδέλφους να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή από την στοχοθεσία – αξιολόγηση του νόμου Βορίδη, την οποία προκήρυξε η ΟΣΥΠΕ.

Δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο, ούτε το «πάμε και όπου βγει» ούτε να γεμίζουν κάποιοι τις τσέπες τους στην πλάτη την δική μας.»

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις