21.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΠΟΜΕΕΑ: Ανάκληση της απεργίας (11/5) στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα

Πρόσφατα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ) ανακάλεσε την απεργία για τους εργαζόμενους στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα που είχαμε προκηρύξει για την Πέμπτη 11-05-2023.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της:

Η εργοδοσία μετά την προκήρυξη της απεργίας επιδόθηκε σε ανέξοδες διαδόσεις σε πηγαδάκια περί καταβολής δεδουλευμένων μέσω έκτακτης επιχορήγησης που ωστόσο δεν καλύπτουν παρά έναν με δύο μισθούς από τους 5 που οφείλονται. Παράλληλα, εντάθηκε η τρομοκράτηση των εργαζομένων, με απευθείας εκβιασμούς περί μη ανανέωσης σύμβασης και απολύσεις σε περίπτωση συμμετοχής τους στην απεργία.

Καταγγέλλουμε τη στάση της Προέδρου ως εκπροσώπου της εργοδοσίας και προειδοποιούμε πως θα μας βρίσκει μπροστά της. Οι εργαζόμενοι αργά ή γρήγορα θα βρουν τη δύναμη να παλέψουν σθεναρά για τα δίκαια αιτήματά τους. Δεν είναι μόνοι τους. Είμαστε στο πλάι τους όπως ήμασταν και δέκα χρόνια πριν όταν παρεμποδίσαμε το επιχειρούμενο κλείσιμο του Ιδρύματος.

Είμαστε σε επαγρύπνηση, δεν εφησυχάζουμε! Συνεχίζουμε τον αγώνα με κάθε πρόσφορη μορφή πάλης και διεκδικούμε:

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 5 μηνών που οφείλονται στους εργαζόμενους στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα.

Να σταματήσουν τώρα η τρομοκρατία, οι απειλές και οι εκφοβισμοί των εργαζομένων από την Πρόεδρο του ΔΣ.

Προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού κάθε ειδικότητας με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας για την ασφαλή λειτουργία της δομής.

Προγράμματα εκπαίδευσης για τους εξυπηρετούμενους με επιστημονικά σύγχρονες προδιαγραφές.

Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών της δομής.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις