20.6 C
Athens
Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

ΑΔΕΔΥ προς Κεραμέως: Οι εξετάσεις PISA δεν θα γίνουν | Στάση εργασίας την Τετάρτη 10 Μάη

Πρόσφατα

Όχι ότι πέφτουμε από τα σύννεφα… αλλά να την καταγράψουμε την «είδηση»

Ύστερα τη σχετική  «κατεπείγουσα αγωγή» Κεραμέως, το δικαστήριο σε χρόνο «ντε τε» παράνομη και καταχρηστική τη στάση εργασίας που είχαν κηρύξει ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, στις 10 Μάη, ημέρα των εξετάσεων της λεγόμενης «Ελληνικής PISA», με τη συμμετοχή 300 δημοτικών σχολείων και 300 γυμνασίων.

Κεραμέως: Κανονικά θα γίνουν οι εξετάσεις της «Ελληνικής PISA»

Περιχαρής, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το ανακοίνωσε όπου μπορούμε∙ και στο twitter: «Παράνομη και καταχρηστική έκρινε και πάλι τη νέα, προκηρυχθείσα απεργία ΔΟΕ-ΟΛΜΕ το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Κανονικά θα διεξαχθούν αύριο οι εξετάσεις “Ελληνική PISA”, για ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα, που δίνει περισσότερα και καλύτερα εφόδια στα παιδιά μας».

ΑΔΕΔΥ: Δε θα γίνουν εξετάσεις – Στάση εργασίας την Τετάρτη 10 Μάη

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έκοψε το «βήχα» και την έπαρση της Κεραμέως, καθώς «αφού έλαβε υπόψη της τις σχετικές αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, καθώς και το γεγονός ότι η Υπουργός Παιδείας, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αυταρχισμό, προσφεύγει για μία ακόμη φορά στα δικαστήρια κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, με απόφασή της κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023, τις τέσσερις πρώτες ώρες του πρωινού κύκλου μαθημάτων, για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στην απεργία».

Συγκεντρώσεις και ενημέρωση γονέων στα σχολεία εξεταστικά κέντρα (10/5, 8πμ.)

Να σημειωθεί πως πολλοί ΣΕΠΕ και πολλές ΕΛΜΕ έχουν κηρύξει, από πλευρά τους, στάσεις εργασίας που δεν έχουν προσβληθεί στα δικαστήρια, όπως δεν έχει γίνει και με αυτήν που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Μάλιστα, έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις έξω από τα σχολεία-εξεταστικά κέντρα, την Τετάρτη 10 Μάη , στις 8πμ, για να ενημερώσουν τους γονείς μοιράζοντας τους ανακοινώσεις, υλικό κ.λπ., για το τι είναι τελικώς οι εξετάσεις της «Ελληνικής PISA». Θα είναι εκεί για να ματαιωθούν οι εξετάσεις, να ακυρωθεί το σχέδιο σχέδιο διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης. Θα είναι εκεί για να υπερασπιστούν το δημόσιο σχολείο, να παλέψουνγια ένα σχολείο της γνώσης, της δημιουργίας και της χαράς, ένα σχολείο για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς και κατηγοριοποιήσεις.

Φέτος, αναμένεται άλλη μία… Ήττα Κεραμέως!

Πέρυσι, οι εξετάσεις ματαιώθηκαν στα περισσότερα σχολεία που είχαν επιλεγεί, ύστερα από την αντίσταση του κόσμου της μαχόμενης εκπαίδευσης, του εκπαιδευτικού, γονεϊκού και μαθητικού κινήματος, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσουν τα σχέδια Κεραμέως.

Η «αξιολόγηση», η κατηγοριοποίηση και ο ανταγωνισμός δε θα περάσουν

Η διενέργεια των εξετάσεων αυτών είναι βασικός πυλώνας της «αξιολόγησης», έχει αποφασιστεί στο νόμο 4823/2021 στον οποίο αντιδρούμε μαζικά ως κλάδος. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ατομικής «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών και της κατηγοριοποίησης των σχολείων μας, με την οποία είμαστε αντιμέτωποι και αντιπαλεύουμε και την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Η «Ελληνική PISA», ό,τι κι αν λένε περί τάχα ανώνυμων στατιστικών στοιχείων, επιχειρεί να φορτώσει στους/στις εκπαιδευτικούς και τις σχολικές μονάδες τις ευθύνες για την εγκατάλειψη της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και να τους/τις ενοχοποιήσει για τις επιδόσεις των μαθητών που αντανακλούν το κοινωνικό τους προφίλ.

Επιδιώκει να απαγορεύσει κάθε εναπομείνουσα δραστηριότητα χαράς και δημιουργίας στο δημόσιο σχολείο, να το μετατρέψει σε  ατέλειωτο εξεταστικό κέντρο για τους μαθητές, ακόμα και στις μικρότερες ηλικίες, ώστε να οδηγηθούμε στην κατηγοριοποίηση, στα «καλά και τα κακά σχολεία» και στην «ελεύθερη επιλογή σχολείου από τους γονείς», με βάση τις επιδόσεις τους, όπως ανακοινώνεται πλέον και στο πρόγραμμα του κυβερνητικού κόμματος.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις