27.5 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Χαλάς προεκλογική φιέστα Μητσοτάκη; Έχει τον τρόπο να «φιμώσει» τη διαμαρτυρία – Το παράδειγμα της Ηλείας

Πρόσφατα

Από το Γιώργη Χρήστου,
μέλος Μεικτού Συμβουλίου ΕΣΕΗΑ (ραδιομέρα) και της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή|

Πληροφόρηση (αντί εισαγωγής): Ελέω Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής , τον ταξικό «κόφτη» των παιδιών των λαϊκών οικογενειών να έχουν πρόσβαση στα πανεπιστήμια, από το μηχανογραφικό του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, ο αριθμός εισακτέων στα τμήματα Μουσειολογίας Πύργου και Γεωπονίας Αμαλιάδας ήταν μηδενικός, με την υπογραφή Κεραμέως και την εντολή Μητσοτάκη. Το γεγονός αυτό επισήμως οδήγησε στο οριστικό κλείσιμό τους.

Οι αντιδράσεις πολλές. Ενδεικτικά, η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας (Μάιος 2022). Κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι «απαξιώνει προκλητικά και οδηγεί στον πολιτιστικό και οικονομικό μαρασμό το νομό Ηλείας», και σημείωνε «την ανάγκη επαναλειτουργίας των σχολών, καθώς ο νομός Ηλείας είναι ο μοναδικός νομός της Δυτικής Ελλάδας, των Ιονίων Νήσων και της Πελοποννήσου που δεν θα λειτουργούν πανεπιστημιακά τμήματα».

▷▷ Στο παρακάτω βίντεο του iliaenimerosi, καταγράφεται ένα… δρώμενο από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ηλεία και στην τοπική αγορά (5/5). Ένας πολίτης κατακρίνει την πολιτική της κυβέρνησης στην Παιδεία και διαμαρτύρεται για την κατάργηση των ακαδημαϊκών σχολών στην περιοχή. Ακολουθεί η στιχομυθία:

Πολίτης: Κύριε πρωθυπουργέ, να σας αναφέρω για τις σχολές που μας κλέψατε… Εσείς τις κλέψατε… Μπράβο σας, κύριε πρωθυπουργέ!

Μητσοτάκης: Δεν τις κλέψαμε εμείς… Και το μέλλον δεν είναι μόνο οι σχολές… Και για το δρόμο… [Δεν είχε έτοιμο κείμενο εκείνη την ώρα μπροστά του, ώστε να προσθέσει και τη φράση «γιατί έτσι το θέλει η ελεύθερη οικονομία», για να μας δώσει την πλήρη εικόνα αυτού που εννοούσε].

Πολίτης: Ποιος τις πήρε; Η κυρία Κεραμέως;

Πέραν των απαντήσεων Μητσοτάκη, αξίζει να παρατηρηθούν και οι κινήσεις του, οι οποίες ξεκάθαρα δείχνουν τον έντονο εκνευρισμό του από το «κρύο ντους» που το έκανε ο πολίτης. Άσε που δε γουστάρει να του χαλούν τη φιέστα άνθρωποι… εξαρτημένοι από μισθό ή σύνταξη!

Αγενής, αλαζόνας και υβριστής, γυρνά την πλάτη του στον πολίτη και του απαντά. Του κουνά το δάχτυλο, κι εξαφανίζεται. Γίνεται «Λούης» Μητσοτάκης, ώστε να πάει σε «ασφαλές περιβάλλον», το κομματικό του ακροατήριο. Ο πολιτικός πολιτισμός και η αστική ευγένεια που διακηρύσσει ότι έχει (sic!) έχουν πάει περίπατο.

▷▷ Ωστόσο, κάτι άλλο… παραμένει: οι εντολές του προς τους άνδρες της ασφάλειάς του, για την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη», την τρομοκρατία και φίμωση ενός ένας πολίτης που διαμαρτύρεται.

Στο βίντεο, μέσα σε 5 δευτερόλεπτα (από το 18ο μέχρι το 23ο δευτερόλεπτο), διακρίνεται άνδρας που όλη την ώρα φυλάει το Μητσοτάκη να κατευθύνεται προς τον πολίτη με παρατεταμένο χέρι, να τον ακουμπά στο στήθος του, τύπου «σκάσε».

Αντιδρώντας ο πολίτης δικαιολογημένα ρωτά: «Γιατί κύριε; Τι θέλετε;». [Θα μπορούσε να μην κάνει καμία χειρονομία και σε… φιλικό ύφος να πει στον πολίτη το απλό: «Δεν υπάρχει επιλογή εδώ. Ή ψηφίζετε ΝΔ ή ξέρετε εσείς»].

▷▷ Προφανώς, αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος, είναι βέβαιον ότι θα είχε στείλει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για να συμμορφώσουν «προς τα υποδείξεις» τον πολίτη που τολμά ο θρασύτατος να χαλάσει τις «διακοπές» ενός Μητσοτάκη! Άσε που θα τον κάθιζε «στο σκαμνί» με κατασκευασμένες κατηγορίες. Υπάρχει και καλύτερο, κερασάκι στην τούρτα: παρακολούθηση και υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών του πολίτη. Τι όχι; Διορθώνω: νόμιμες επισυνδέσεις.

Κλείνοντας, να υπενθυμίσουμε τι έγινε στις 3 του Μάη, δύο ημέρες πριν από το δρώμενο στην Ηλεία. Οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα (RSF) δημοσιοποίησαν την Ετήσια Έκθεση για την ελευθερία του Τύπου παγκοσμίως. Η χώρα μας επί καθεστώτος Μητσοτάκη βρίσκεται «στον πάτο» της Ε.Ε. και στην 107η θέση στον κόσμο ως προς την ελευθερία του Τύπου.

▷▷ Δύο διαφορετικές ειδήσεις, αλλά με κοινό κρίκο από την «αλυσίδα» της φίμωσης.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις