Home Άρθρα - Συνεντεύξεις Ο διορισμένος πρόεδρος της ΟΣΥ, πρωτεργάτης στη διάλυση των δημόσιων ΜΜΜ και...

Ο διορισμένος πρόεδρος της ΟΣΥ, πρωτεργάτης στη διάλυση των δημόσιων ΜΜΜ και «ακαταδίωκτος», Βασίλης Ξυπολυτάς

Ο πρόεδρος της ΟΣΥ, Βασίλης Ξυπολυτάς, συνοδεύει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη γιορτή λουλουδιών στην Κηφισιά, «γιατί τη Πρωτομαγιά για τη ΝΔ δεν υπάρχουν νεκροί εργάτες στο Σικάγο, στη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχουν “Πολυτεχνεία”, δολοφονημένοι εργάτες απο το κόμμα τους όπως ο Κουμής και η Καννελοπούλου. Δεν υπάρχουν εκτελεσμένοι κομμουνιστές στη Καισαριανή»

Από τον Αποστόλη Κασιμέρη – Πηγή: Ανεξάρτητη Παρέμβαση ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ

Ο πρόεδρος της ΟΣΥ Βασίλης Ξυπολυτάς είναι από τους πρωτεργάτες διάλυσης της δημόσιας συγκοινωνίας. Αντί να φροντίσει τέσσερα χρόνια τώρα ως πρόεδρος ΔΣ της ΔΕΚΟ μεταφορών να ανανεώσει το στόλο, να προσλάβει ικανό αριθμό οδηγών για να λειτουργήσει σωστά το συγκοινωνιακό έργο, προχωρούσε σε συνεχή προβολή της υποψηφιότητας του στο δήμο Κηφισιάς μέσω της θέσης του, σπαταλώντας από το ταμείο της ΟΣΥ χρήματα για «δωρεές» στο δήμο αυτό. Στη Κηφισιά που η ΝΔ παίρνει ποσοστά πάνω απο 60% αφού οι κάτοικοι της ανήκουν στη μεγαλοαστική τάξη, ο κύριος Ξυπολυτάς θεώρησε σωστό οι κάτοικοι της Νίκαιας, του Περάματος, της Κυψέλης, του Αγίου Παντελεήμονα να πληρώνουν τις «αγαθοεργίες» του αφού το κύριο μέσο αυτών των συνοικιών είναι τα ΜΜΜ που παραμένουν παλιά και αναξιόπιστα.

Ο κύριος αυτός θα κληθεί κάποια στιγμή απο τη δικαιοσύνη για δημοσιεύματα που μιλάνε για «χρυσά φύλλα χαλκού» 800 χιλιάδων ευρώ και «απολυμάνσεις» 4 εκατομυρίων στα οχήματα μέσω αναθέσεων;

Για φίλτρα-μηχανήματα καθαρισμού αέρα 3,5 εκατομυρίων και με διαδικασίες μέσω … ΣΚΑΙ; Για νομικές αναθέσεις πολλών χιλιάδων ευρώ; Για «ανεβοκατεβάσματα» λιστών επιτυχόντων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ;

Θα εξηγήσει γιατί πρόβαλε συνεχώς το έργο των ΚΤΕΛ και τη «σπουδαιότητα» των ενοικιαζομένων λεωφορείων μέσω leasing υποβαθμίζοντας συνεχώς το ρόλο της κρατικής εταιρείας που διορίστηκε Πρόεδρος;

Πόσο κοστίζει κύριε Ξυπολυτά το ενοίκιο ενός λεωφορείου «δεκαετίας και βάλε» και πόσο η αγορά του ως καινούργιου;

Ο κύριος αυτός που εκτός από διορισμένος πρόεδρος στην ΟΣΥ και στέλεχος στην ομάδα σχεδιασμού του Μητσοτάκη, είναι παρά τη νεαρή του ηλικία και ιδιοκτήτης δυο εταιρειών τροφίμων, μιας ΜΚΟ περιβαντολλογικού ενδιαφέροντος με «βαριά ονόματα» χορηγών (Αμερικανική Πρεσβεία, ΣΚΑΙ, Boeing) και βέβαια απο πολύ μικρή ηλικία βολεμένος σε διάφορες θέσεις μέσω της ΔΑΠ που δραστηριοποιείται, συνοδεύει τον εκφραστή αυτής της πολιτικής που θέλει το λαό φτωχό και ζητιάνο και την άρχουσα τάξη να σπάει πλάκα μαζί του πετώντας του pass και κουπόνια.

Τον συνοδεύει στη γιορτή λουλουδιών στη Κηφισιά, γιατί τη Πρωτομαγιά, για τη ΝΔ, δεν υπάρχουν νεκροί εργάτες στο Σικάγο, στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν «Πολυτεχνεία», δολοφονημένοι εργάτες απο το κόμμα τους όπως ο Κουμής και η Καννελοπούλου.

Δεν υπάρχουν εκτελεσμένοι κομμουνιστές στη Καισαριανή απο τους Ναζί και τους εθνικόφρονες καταδότες τους που «φωλιάζουν» στο κόμμα τους.

Ο κύριος Ξυπολυτάς «άριστος» στο ρόλο του…

Αν μη τι άλλο θεωρείται πετυχημένος γιατί πέτυχε αυτό που θέλει κάθε νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση. Τη διάλυση κάθε κοινωνικού κράτους για το πολίτη και δημιουργία κράτους ζούγκλας της αγοράς.

Ο πλούσιος, πλουσιότερος και ο φτωχός, φτωχότερος.