21.1 C
Athens
Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

«Όταν με χτυπούσαν, ένιωθα ότι έχω πεθάνει» κατέθεσε στη δίκη της Χ.Α. ένας από τους αιγύπτιους ψαράδες που δέχθηκαν επίθεση

Πρόσφατα

Συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη στο Εφετείο η δίκη της Χρυσής Αυγής με την κατάθεση μαρτύρων για την επίθεση στους αιγύπτιους ψαράδες.

Στις 12 Ιούνη 2012, στο Πέραμα, τάγμα εφόδου της προχώρησε σε εισβολή μέσα στο σπίτι όπου κοιμόντουσαν Αιγύπτιοι αλιεργάτες, τους οποίους και κτύπησαν. Κατηγορούμενοι είναι τέσσερα μέλη της τοπικής οργάνωσης Περάματος της Χρυσής Αυγής καθώς και ο τότε πυρηνάρχης της .

Οι τέσσερις έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε 7 χρόνια φυλακή ενώ ο πυρηνάρχης έχει καταδικαστεί σε 10 χρόνια και 24 μήνες.

H κατάθεση του αιγύπτιου αλιεργάτη που δέχθηκε επίθεση από τάγμα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης

«Κοιμήθηκα στην ταράτσα όπως συνηθίζω, γύρω στις 2-3 η ώρα, ένιωσα χτυπήματα στα πόδια μου. Ήμουν σκεπασμένος με λεπτή κουβέρτα. Τράβηξα την κουβέρτα και είδα ότι πάρα πολλά άτομα με μαύρες μπλούζες ήταν απο πάνω μου. Είδα ότι κρατούσαν σίδερα και ξύλα και με χτυπούσαν με αυτά και με κλωτσιές. Πέθανα πραγματικά, πέθανα. Όταν με χτυπούσαν ένιωθα ότι έχω πεθάνει» είπε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι έμεινε για αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο. «Αν ένας Έλληνας είχε πάθει αυτό που έπαθα και έτρωγε τρεις μήνες ή και παραπάνω με καλαμάκι…Είχα έρθει στην Ευρώπη, στην ειρήνη, στη χώρα της ασφάλειας».

Πρόεδρος: Ήταν άτομα της Χ.Α.;

Μάρτυρας: Εκείνη τη στιγμή εγώ δεν ήξερα κάτι για αυτό. Αλλά όταν βγήκα και συνήλθα, οι φίλοι μου μετά μου είπαν ότι ήταν της ΧΑ γιατί μου είπαν ότι «αφού σε χτύπησαν ήρθαν μετά σ’ εμάς» και ήθελαν να μπουν μέσα να χτυπήσουν κι αυτούς. Και μετά άκουσα το βίντεο του αρχηγού τους και εκείνη τη βραδιά είπε ότι «εμείς θα αντιμετωπίσουμε τους Αιγύπτιους ψαράδες».

Εισαγγελέας: Ξέρετε τι εννοούσε ο βουλευτής Λαγός όταν έλεγε «οι Αιγύπτιοι ψαράδες θα δίνετε λόγο στη Χ.Α.;

Μάρτυρας: Μετά από αυτό που έγινε μαζί μου; Αυτό που εννοούσε το κατάλαβα αφού με χτύπησαν. Πήγαν με σκοπό να σκοτώσουν όλους, έσπασαν την πόρτα και μπήκαν μέσα.

Πηγή: dikastiko.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις