18.7 C
Athens
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Υπογράφουμε μαζικά: Απεργία-Αποχή από «αξιολόγηση» | Κινητοποίηση (26/4, 2μμ.) στην Α’ Διεύθυνση Αθήνας και στους «αξιολογητές»

Πρόσφατα

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «η Αθηνά»

Τοποθετήθηκαν σύμβουλοι-επιθεωρητές στην Α’ Αθήνας για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες της ατομικής «αξιολόγησης» από τους νεοδιόριστους συναδέλφους

Απαντάμε μαζικά και αποφασιστικά – Συμμετέχουμε στην Απεργία-Αποχή
και τις Στάσεις Εργασίας και Δεν συνεργάζεται κανείς-καμία μαζί τους

22-04-23

▷▷ Από την Πέμπτη 13 Απρίλη οι σύμβουλοι-επιθεωρητές εγκαταστάθηκαν στην Αττική και από την Α’ Διεύθυνση ετοιμάζονται μέσω μειλ προς τους/τις συναδέλφους για την προετοιμασία της ατομικής αξιολογησης, αρχής γενομένης από τους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν το 2020 και το 2021. Θα κληθούν ο καθένας και η καθεμιά ατομικά, σε συνάντηση με τον αξιολογητή του/της για να καθοριστεί το πλαίσιο της αξιολόγησης (καθήκον σε εξωδιδακτικό χρόνο) και να καθοριστούν οι δυο διδακτικές ώρες που ο αξιολογητής θα μπει για να παρακολουθήσει το μάθημα του. Υπενθυμίζουμε ότι η μόνη απάντηση που πρέπει να δώσουμε όταν κληθούμε σε κάθε είδους και μορφής συνάντηση από το σύμβουλο-επιθεωρητή για τα διαδικαστικά της αξιολογησης είναι: “ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΟΥ” και δεν πάμε σε καμιά συνάντηση. Όταν λάβουμε τέτοια ειδοποίηση ενημερώνουμε αμέσως το Σύλλογο Αθηνά!

▷▷ Άρα είναι κρίσιμο, αν δεν το έχουμε ήδη κάνει, να υπογράψουμε σε κάθε σχολική μονάδα τη ΔΗΛΩΣΗ συμμετοχής στην απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση που έχει κηρυχθεί από το ΔΣ της ΔΟΕ. Καλούμε να υπογραφεί κι από όλους τους/τις συναδέλφους της σχολικής μονάδας, καθώς η διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης θα επεκταθεί σε όλους. Το έγγραφο της δήλωσης συμμετοχής στην απεργία-αποχή, αφού υπογραφεί, πρωτοκολλείται στα εισερχόμενα της σχολικής μονάδας και αντίγραφο αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο σύλλογο Αθηνά. Η δήλωση μπορεί να είναι και ατομική. Αν κάποιας συνάδελφος ειδοποιηθεί και δεν έχει υπογράψει ακόμα το έγγραφο της απεργίας αποχής, ας μην ανησυχεί! Το υπογράφει από Δευτέρα 24/3 και μετά που ξεκινούν τα μαθήματα. Ήδη, η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων από τη συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών μονάδων του Συλλόγου μας συμμετέχει στην απεργία-αποχή, όπως και δεκάδες χιλιάδες είναι οι εκπαιδευτικοί νεοδιόριστοι-αναπληρωτές-μόνιμοι σε όλη τη χώρα που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή και μπλοκάρουν τους επιθεωρητές και την αξιολόγηση. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε ότι το 91% των νεοδιόριστων στην Κρήτη δεν επέτρεψε στους επιθεωρητές να προχωρήσουν στην αξιολόγηση, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα σε όλη τη χώρα.

▷▷ Η συμμετοχή στην απεργία -αποχή μας καλύπτει να μην ενεργοποιήσουμε την πλατφόρμα και τον ατομικό φάκελο αξιολόγησης, να μην πάρουμε μέρος σε κάθε είδους συνάντηση με τον σύμβουλο εκπαίδευσης, να μη συνάψουμε “συμβόλαιο” μαζί του για διαδικασία ατομικής αξιολόγησης, να μην υποβάλουμε έκθεση αυτοαξιολόγησης, να μην προβούμε σε κανένα άλλο εξωδιδακτικό-γραφειοκρατικό έργο για την ατομική μας αξιολόγηση, εντός ή εκτός ωραρίου, να μην αναρτήσουμε ηλεκτρονικό ατομικό φάκελο στην ψηφιακή πλατφόρμα. Με βάση τα παραπάνω, δεν απαντάμε στο μήνυμα που μας έρχεται από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και δεν «μπαίνουμε» στην ειδική πλατφόρμα αξιολόγησης, διότι έτσι ενεργοποιείται η ατομική αξιολογική διαδικασία, δίνονται τα στοιχεία μας στον επίδοξο αξιολογητή και το πιθανότερο είναι να δεχθούμε άμεσα μήνυμα από τον αξιολογητή μας που υποτίθεται μας καθοδηγεί για τα «βήματα», ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία. Επιπλέον με αυτό τον τρόπο τροφοδοτείται το αξιολογικό σύστημα Κεραμέως και τα «παπαγαλάκια» του Υπουργείου που ενδιαφέρονται κυρίως για τα στατιστικά στοιχεία, θριαμβολογούν κατόπιν για τα ποσοστά συμμετοχής στην αξιολόγηση, έστω κι αν  γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτή δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί και στις περισσότερες περιπτώσεις ούτε καν θα ξεκινήσει. Όταν οριστούν τα ζευγάρια αξιολογητή-αξιολογούμενου, ο αξιολογητής θα καλέσει σε συνάντηση προσυνεννόησης με email ή τηλεφωνικά. Απαντάμε, όπως είπαμε και πιο πάνω, ότι συμμετέχουμε στην απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση με δήλωση που έχει κατατεθεί στο πρωτόκολλο του σχολείου μας και δεν πηγαίνουμε στη συνάντηση!

▷▷ Σε περίπτωση που οριστεί από αξιολογητή παρακολούθηση διδασκαλίας, είναι κηρυγμένες από τη ΔΟΕ, τους τοπικούς συλλόγους και το σύλλογο Αθηνά, διαρκείς κυλιόμενες στάσεις εργασίας (μονόωρες -δίωρες- τριωρες) που καλύπτουν όλο το διδακτικό ωράριο, ώστε αν αποπειραθεί σύμβουλος να μπει στην τάξη συναδέλφου/ισσας με σκοπό την ατομική αξιολόγηση, που προβλέπεται εντός διδακτικού ωραρίου (δειγματικές διδασκαλίες), ο συνάδελφος δηλώνει στάση εργασίας και δεν προχωρά σε διδασκαλία την ώρα εκείνη. Οι στάσεις εργασίας γίνονται από τους νεοδιόριστους συναδέλφους την ημέρα και την ώρα που όρισαν να τους αξιολογήσουν. O σύλλογος Αθηνά καλύπτει εξ’ ολοκλήρου από το απεργιακό ταμείο όλα τα χρήματα που θα περικοπούν από συναδέλφους για συμμετοχή στις στάσεις εργασίας που αποτρέπουν την αξιολόγηση στην τάξη από τους επιθεωρητές. Είναι σαφές ότι σε κάθε τέτοια περίπτωση ορισμού αξιολόγησης από τους επιθεωρητές, ενημερώνουμε το σύλλογο Αθηνά. Θα είμαστε παρόντες και παρούσες όλοι απέναντι στους επιθεωρητές και τον επιθεωρητισμό. Δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο ή μόνη.

▷▷ Η συμμετοχή κάθε συναδέλφου στην απεργία-αποχή και τις στάσεις εργασίας, δηλαδή σε νόμιμες μορφές αγώνα, είναι συνδικαλιστικά και νομικά καλυμμένη και δεν έχει διοικητικές συνέπειες, παρά τους ανυπόστατους εκφοβισμούς. Η μαζική συμμετοχή και η δυναμική του αγώνα κρίνει τη νίκη. Επειδή δε, η αντίσταση είναι συλλογική υπόθεση, για κάθε εξέλιξη που αφορά κλήση σε συνάντηση ή διοικητική εντολή για την ατομική αξιολόγηση ή επίσκεψη συμβούλου εκπαίδευσης σε σχολική μονάδα πρέπει να είναι ενήμερος τόσο σύλλογος διδασκόντων όσο και ο σύλλογος Αθηνά.

▷▷ Την Τετάρτη 26 Απριλίου, στις 2μμ, όλοι οι Σύλλογοι Π.Ε και οι ΕΛΜΕ της Αθήνας πραγματοποιούν κινητοποίηση-παράσταση στους νέους συμβούλους-επιθεωρητές για την αξιολόγηση στα γραφεία της Δ/νσης, στην οποία καλούμε όλους τους συναδέλφους.

▷▷ Την Τετάρτη 26 Απριλίου, στις 7.30 μμ ως σύλλογος Αθηνά πραγματοποιούμε διαδικτυακή συνάντηση με τους νεοδιόριστους και τις νεοδιόριστες συναδέλφους του ’20, ’21, ’22 που υπηρετούν στα σχολεία του συλλόγου μας για αναλυτική ενημέρωση ως προς τα βήματα αντίστασης στην ατομική αξιολόγηση, την οποία μπορεί να παρακολουθήσει κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα, στο σύνδεσμο:

https://us06web.zoom.us/j/89289508302?pwd=bjVCRzFhVXR3ZnBtRkRxUzgzTmNRdz09

▷▷ Ο αγώνας μας δε σταματά! Θα ακολουθήσουν νέες δράσεις-κινητοποιήσεις για την ακώλυτη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, αλλά και νεώτερη ενημέρωση από το σύλλογο τις επόμενες μέρες για τις εξετάσεις τύπου PISA. Η αξιολόγηση δε θα περάσει!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο πρόεδρος
Γιώργος Παζάλος
Ο γενικός γραμματέας
Θοδωρής Θεοδωρόπουλος

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις