18.7 C
Athens
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

ΠΟΕ-ΟΤΑ για αγωγή κατά Απεργίας-Αποχή από «αξιολόγηση» (Ν.4940/2022) – Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια Ευελπίδων (24/4), στο Κτήριο 5, ώρα 12μ.

Πρόσφατα

Η ποινικοποίηση των αγώνων μας δεν θα περάσει
Δευτερα 24 Απριλίου 2024 – ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – 12μ.. – Κτήριο 5
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της, τα συνδικαλιστικά στελέχη και τους εργαζόμενους «να συμμετάσχουν δυναμικά, ενωτικά και αποφασιστικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Απρίλη και ώρα 12 το μεσημέρι, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (έξω από το Κτήριο 5)», όπου θα εκδικαστεί η αγωγή που κατέθεσε σε βάρος της Ομοσπονδίας ο τέως υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

«Ο ανύπαρκτος υπουργός Εσωτερικών που:

▷▷ αποδεικνύει μέχρι και την τελευταία στιγμή πόσο βαθιά ταγμένος και προσηλωμένος είναι στην πολιτική του νεοφιλελευθερισμού και της ιδιωτικοποίησης των πάντων, στο βωμό της εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων και σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος, καταθέτοντας αγωγή και οδηγώντας την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τους χιλιάδες εργαζόμενους που εκπροσωπεί στα δικαστήρια, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση που προκήρυξε η Ομοσπονδία. Αξιώνει μάλιστα χρηματική ποινή 10.000 ευρώ για κάθε παραβίαση της απόφασης που θα εκδοθεί

▷▷ διεκδικεί επάξια τον τίτλο του πλέον αντιθεσμικού και απαξιωτικού Υπουργού Εσωτερικών απέναντι στους εργαζόμενους των ΟΤΑ και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και του Υπουργού που έκανε αλόγιστη χρήση του αντεργατικού Νόμου-εκτρώματος Χατζηδάκη, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος… Οι υποχρεώσεις και οι δεσμεύσεις του κ. υπουργού ωστόσο φαίνεται πως βαραίνουν την πλάστιγγα υπέρ της άσκησης μιας πολιτικής εξόντωσης των εργαζομένων, με συνεχείς δικαστικές προσφυγές σε βάρος τους

▷▷ φρόντισε ο ίδιος να γκρεμίσει τις γέφυρες του διαλόγου με τους εκπροσώπους τους, παρά τις επανειλημμένες και φιλότιμες προσπάθειες που έγιναν από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για ένα έστω πλαίσιο συνεννόησης

▷▷ είχε το θράσος να ζητήσει δήθεν συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023, αφού έπαιξε “κρυφτούλι” την Μεγάλη Δευτέρα (10-4-2023), έχοντας ήδη έτοιμη την αγωγή για κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση. Η υποκρισία και ο θεατρινισμός σε όλο τους το μεγαλείο. Φθηνά επίσης επικοινωνιακά τεχνάσματα και πιθανόν κινήσεις πανικού ενόψει των εκλογών.

▷▷ τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα της αλαζονικής και απαξιωτικής στάσης Βορίδη, η απουσία του από το υπουργείο Εσωτερικών την Μεγάλη Δευτέρα (10-4-2023), προκειμένου να αποφύγει την συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων μετά από απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Προτίμησε τα καφέ της πλατείας Κολωνακίου και έστειλε τα ΜΑΤ να υποδεχθούν τους εργαζόμενους»

Η προσφυγή στα Δικαστήρια κατά των εργαζομένων των ΟΤΑ έγινε η μόνιμη επωδός του (τέως) Βορίδη. Αλλά και αυτός και η κυβέρνηση της ΝΔ θα «πρέπει να γνωρίζουν πως η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν πρόκειται να περάσει. Αν νομίζουν πώς με αγωγές θα κάμψουν τον αγώνα των εργαζομένων για την διεκδίκηση των απολύτως δίκαιων αιτημάτων τους, πλανώνται πλάνην οικτράν Είναι βαθιά νυχτωμένος ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών αν πιστεύει πώς οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να υποκύψουν στον τυχοδιωκτισμό, την αλαζονεία και την υπεροψία του. Ίσα ίσα που αυτή η συμπεριφορά τους θυμώνει και τους ενώνει ακόμη περισσότερο, ενισχύοντας την πεποίθηση πώς ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα».

»Στην επικείμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ.-ΟΤΑ, που θα ακολουθήσει της Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου την ΚΕΔΕ παρουσία και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, θα αναλυθούν τα δεδομένα, θα εκτιμηθούν οι εξελίξεις και θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. Τότε θα αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους…»

▷▷ Περισσότερες αναρτήσεις του ErgasiaNET, για την Απεργία-Αποχή από την «αξιολόγηση» και τη στοχοθεσία του ν.Βορίδη (Ν.4940/2022) από Ομοσπονδίες του Δημόσιου Τομέα και το πογκρόμ κυβερνητικών τρομοκρατικών αγωγών, πατήστε εδώ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις