18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πορεία μέχρι τις φυλακές Κορυδαλλού (22/4) από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη | Με αίτημα την αποφυλάκιση της μάνας

Προσυγκέντρωση | Μετρό «Κορυδαλλού», ώρα 12.30μμ.

Πρόσφατα

Κάλεσμα, Σάββατο 22 Απριλίου, 12.30μμ.
Προσυγκέντρωση μετρό Κορυδαλλού και πορεία στις φυλακές

▷▷ Η μητέρα δεν έχει δικαστεί και κριθεί ως ένοχη, είναι όμως προφυλακισμένη μέχρι τη δίκη.

▷▷ Δεν τεκμηριώνεται από τα στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα η εμπλοκή της μητέρας σε μαστροπεία, ούτε από τις μαρτυρίες των παιδιών της. Ήταν αυτή που, μετά από τη ανακάλυψη των μηνυμάτων στο κινητό της 12χρονης από τη θεία του κοριτσιού και την ενημέρωση και προτροπή της προς τη μητέρα να καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία, κατήγγειλε το γεγονός τέλος Αυγούστου πρώτη φορά στο Α.Τ. Κολωνού που επικράτησε μεγάλη αναστάτωση και της είπαν να ξαναπεράσει και την επόμενη μέρα, ενώ την επόμενη την παρέπεμψαν στο τμήμα ανηλίκων της ΓΑΔΑ.

▷▷ Η ΓΑΔΑ επί 40 μέρες απέτρεπε τη μάνα να καταθέσει μήνυση στον εισαγγελέα, ώστε να μπορέσουν όπως την ενημέρωσαν να τον παρακολουθούν, να τον τυλίξουν και να μη χάσουν στοιχεία. Η μητέρα ήξερε ότι είχαν τεθεί σε παρακολούθηση οι συνομιλίες του Μίχου και οι δικές της και από όσα έχουν έρθει στη δημοσιότητα η μητέρα έστειλε μήνυμα στο Μίχο έξαλλη για αυτό που έμαθε, τον κατηγόρησε και του είπε ότι θα τον καταγγείλει στην αστυνομία, η δική του απάντηση ήταν ότι αν το κάνει θα βρει και αυτή τον μπελά της, χωρίς σε αυτές τις συνομιλίες να καταγράφεται ότι αυτός αναφέρεται σε δική της γνώση ή εμπλοκή στους βιασμούς και την έκδοση της 12χρονης. Όλες αυτές οι συνομιλίες τελικά παρουσιάζονται ως εκβιασμοί από την πλευρά της μητέρας ή προσπάθειες να αποσπάσει χρήματα. Το ίδιο έγινε και με τις συνομιλίες με τη σύζυγο του Μίχου.

▷▷ Για τις καταθέσεις μικροποσών σε λογαριασμό της μητέρας, που θεωρούνται επιβαρυντικό στοιχείο για την προφυλάκισή της, ήταν γνωστός ο λογαριασμός της στο Μίχο, αφού η μητέρα έκανε εργασίες καθαριότητας στο σούπερ μάρκετ του Μίχου και η 12χρονη έκανε θελήματα και βοηθούσε στο μαγαζί του.

▷▷ Το πρώτο αίτημα να λήξει η προφυλάκιση της μητέρας κρίθηκε από 3 δικαστικούς και η εισηγήτρια πρότεινε να αποφυλακιστεί, αλλά, με τις ψήφους των άλλων 2 να πλειοψηφούν, παρέμεινε προφυλακισμένη. Η εμπλοκή της στην έκδοση της 12χρονης ή η γνώση της για τους βιασμούς της δεν έχει αποδειχτεί και θα κριθεί στη δίκη.

▷▷ Πρόκειται για μια πάμπτωχη οικογένεια με 8 παιδιά (μόνο 2 από αυτά λίγο πάνω των 18 ετών) και με πατέρα εξαρτημένο. Μέριμνα για κοινωνική, ψυχολογική, οικονομική υποστήριξη από την πολιτεία και τους φορείς πρόνοιας του δήμου δεν υπήρχε με ό,τι αυτό σημαίνει για την εποπτεία και τη συμβολή της μητέρας στην ολοκληρωμένη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

▷▷ Το επίπεδο των ευθυνών για παραμέληση ή την πλημμελή εποπτεία ενός ανήλικου είναι άλλο και διαφορετικό επίπεδο από το θέμα της γνώσης ή και της εμπλοκής της μητέρας στο κύκλωμα της μαστροπείας.

▷▷ Τα παιδιά υπερασπίζονται τη μάνα και δηλώνουν ότι δεν είχε καμιά εμπλοκή, όπως το ίδιο δηλώνουν και η γιαγιά που είναι μητέρα του συζύγου της και η θεία που είναι αδελφή του συζύγου της.

▷▷ Στην υπόθεση αποτυπώνονται οι ταξικές αντιθέσεις, η σαπίλα του συστήματος, η κυριαρχία της αστικής προπαγάνδας και η στάση της αστικής δικαιοσύνης (αποφυλακίσεις Κορκονέα, Χορταριά, Λιγνάδη, Φιλιππίδη, του αστυνομικού και των άλλων 2 βιαστών στην Ηλιούπολη, κλπ).

▷▷ Yποστηρίζουμε το αίτημα των δικηγόρων της μητέρας να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση.

▷▷ Να αποδοθεί δικαιοσύνη, να τιμωρηθούν αυστηρά ο Μίχος και οι άλλοι εμπλεκόμενοι στην μαστροπεία και ένοχοι των βιασμών. Να αποκαλυφθούν τα κυκλώματα. Να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη. Να παταχθούν οι σπείρες των μαστροπών, βιαστών και trafficking.

▷▷ Καλούμε Σάββατο 22 Απριλίου στις 12:30 σε προσυγκέντρωση στο μετρό Κορυδαλλού & πορεία στις φυλακές.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις