20.6 C
Athens
Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

ΠΟΜΗΤΕΔΥ: Απεργία-Αποχή από όλα τα στάδια της «αξιολόγησης» (Ν.4940/2022)

Πρόσφατα

Το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μηχανικών Τεχνολογικού Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Δημόσιων Υπαλλήλων αποφάσισε να προχωρήσει στην προκήρυξη Απεργίας-Αποχή από όλα τα στάδια της «αξιολόγησης», «προκειμένου να απαιτήσει και να επιτύχει την ανάκληση των ρυθμίσεων του Ν.4940/2022».

Ακολουθούν και μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, την εξώδικη γνωστοποίηση που επέδωσε μέσω δικαστικού επιμελητή στα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, καθώς και πρότυπο εντύπου ατομικής δήλωσης συμμετοχής στην απεργία – αποχή, το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσουν οι εργαζόμενοι και να το καταθέσουν στην Υπηρεσία τους.

Η ανακοίνωση της ΠΟΜΗΤΕΔΥ για την προκήρυξη «απεργίας – αποχής» από όλες τις διαδικασίες και όλα τα στάδια της στοχοθεσίας και «αξιολόγησης» του ν. Βορίδη (Ν.4940/2022)

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της ΠΟΜΗΤΕΔΥ, αποφάσισε να προχωρήσει στην προκήρυξη «απεργίας-αποχής» από όλα τα στάδια της αξιολόγησης, προκειμένου να απαιτήσει και να επιτύχει την ανάκληση των ρυθμίσεων του ν. 4940/2022.

Η απόφαση αυτή ενεργοποιήθηκε μετά την δικαστική απόφαση κατ’ εφαρμογή του αντεργατικού του νόμου Χατζηδάκη, που έβγαλε παράνομη την «απεργία – αποχή» από την αξιολόγηση, που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, οπότε και η ΠΟΜΗΤΕΔΥ προχωρά στην κοινοποίηση του σχετικού Εξωδίκου.

Θεωρούμε ότι, οι διακηρυκτικοί τόνοι για «μεταρρύθμιση – τομή», που η εφαρμογή της θα οδηγήσει στη «βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών και φορέων του δημόσιου τομέα» και στην επιβράβευση των «παραγωγικών»!!! Δημοσίων Υπαλλήλων με μπόνους είναι ψευδεπίγραφη, αφού και η «νέα» αξιολόγηση αποτελεί μηχανισμό που στοχεύει στη «διάσπαση», στη χειραγώγηση και υποταγή των δημοσίων υπαλλήλων.

Η άμεση σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική εξέλιξη και το βαθμό επίτευξης στόχων που προωθείται μέσα από το λεγόμενο «σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής», θα οδηγήσει στη συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, στην εξέλιξη των αρεστών, ενώ ανοίγει ο δρόμος για την εντατικοποίηση της εργασίας, με εργαζόμενους σιωπηλούς και φοβισμένους.

Μέσα από ένα δαιδαλώδες σύστημα με κριτήρια υποκειμενικά και μη μετρήσιμα, που προσπερνά την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών και την έλλειψη εξοπλισμού και μέσων, με ρυθμίσεις που μεταθέτουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν σε προϊσταμένους και υπαλλήλους και έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα, η αξιολόγηση που προωθείται, δεν έχει καμία σχέση με την απαίτηση για υπηρεσίες σύγχρονες και ποιοτικές, που θα καλύπτουν τις ανάγκες του λαού. Πως θα αξιολογηθούν άραγε;

▷▷ Οι κατ’ ανάθεση αξιολογητές και οι «άνωθεν» παρεμβάσεις,

▷▷ Η ανύπαρκτη «στοχοθεσία»,

▷▷ Η ανάθεση πολλαπλών καθηκόντων χωρίς περιορισμούς,

▷▷ Οι εκτός έδρας μετακινήσεις που χρηματοδοτούμε μόνοι μας,

▷▷ Οι υποστελεχωμένες και συνεχώς απαξιωμένες Τεχνικές Υπηρεσίες,

▷▷ Οι ελλιπείς υποδομές και η έλλειψη εξοπλισμού και μέσων,

▷▷ Η πολυνομία, οι ασάφειες και οι αυξανόμενες ποινικές ευθύνες.

Κατόπιν των ανωτέρω σας καλούμε να αντιδράσετε μαζικά και να απέχετε από όλα τα στάδια της διαδικασίας της αξιολόγησης για το έτος 2023.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΜΗΤΕΔΥ σε μορφή.pdf

Η ΕΞΩΔΙΚΗ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΜΗΤΕΔΥ σε μορφή.pdf

ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΜΗΤΕΔΥ ΣΤΑ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ σε μορφή.pdf

ΕΝΤΥΠΟ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ σε μορφή.pdf

▷▷ Περισσότερες αναρτήσεις του ErgasiaNET που αφορούν στην Απεργία-Αποχή από την «αξιολόγηση» και τη στοχοθεσία του ν.Βορίδη (Ν.4940/2022) από Ομοσπονδίες του Δημόσιου Τομέα και το πογκρόμ αγωγών από την κυβέρνηση μέσω του υπουργού Εσωτερικών για να τις βγάλει «στην παρανομία», πατήστε εδώ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις