21.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Στο γαϊτανάκι των δικαστικών προσφυγών Βορίδη ήρθε και η σειρά της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Πρόσφατα

Τακτικός θαμώνας των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων έγινε το ΥΠ.ΕΣ του κ. Βορίδη, αφού κάθε λίγο και λιγάκι στέλνει στα δικαστήρια, μία μία, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο, τα Νοσοκομεία και τους ΟΤΑ, που αντιδρούν, με ομόφωνες αποφάσεις τους, στην αντιδραστική «αξιολόγηση».

Ως ΜΕΤΑ-ΟΤΑ έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ), δεν ενδιαφέρεται για την ενίσχυση των υπηρεσιών του δημοσίου, γιατί στο Επιτελικό τους Κράτος, δεν έχουν θέση, ούτε οι Κοινωνικές και Υποστηρικτικές Υπηρεσίες του Δημοσίου και των ΟΤΑ, ούτε οι Υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Τεχνικών Συνεργείων, όπως και αρκετές αρμοδιότητες των Διοικητικών, Οικονομικών και Τεχνικών τους Υπηρεσιών.

Είναι επίκαιρη ακόμη η ρήση μνημονιακού υπουργού ΥΠ.ΕΣ που έλεγε ότι στο δημόσιο θα μείνει ό,τι δεν ενδιαφέρει τους ιδιώτες, ό,τι δηλαδή δεν έχει αποφέρει κέρδος γι’ αυτούς! Τις παραπάνω υπηρεσίες θέλουν να τις εκχωρήσουν σε ιδιωτικές εταιρίες, για να αυξηθεί ο τζίρος τους, να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ημετέρων τους και το μάρμαρο να το πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχου και οι νεολαία.

Το κράτος δείχνει γρήγορα αντανακλαστικά και σέρνει στα δικαστήρια τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και πλήρη νωχελικότητα και αρρυθμία, όταν πρόκειται για τα προβλήματα των εργαζομένων και των πολιτών.

Δύο μήνες δεν φτάνουν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, για να απαντήσουν σε προσφυγές των εργαζομένων για παράνομες και εκδικητικές αποφάσεις των δημοτικών αρχών, με αποτέλεσμα να νομιμοποιούνται οι παρανομίες τους

Δέκα χρόνια δεν γίνονται κρίσεις προϊσταμένων και διευθυντών και διορίζονται από τους Υπουργούς και τους Δημάρχους, για να μην πούμε ότι στην πλειοψηφία των υπηρεσιών δεν έχουν γίνει κρίσεις τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, ενώ και σε κάποιες άλλες αποτελεί άγνωστη λέξη.

Ο κ. Βορίδης και όλοι οι προκάτοχοί του, που δεν έκαναν τίποτα, που το μόνο που τους ενδιέφερε και τους ενδιαφέρει είναι η λεηλασία του δημοσίου και η εξυπηρέτηση των ημετέρων, που έφτιαξαν ένα κράτος που, ενώ δεν μπορεί να υπερασπιστεί τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, που έχει στις πλάτες του το Μάτι, τη Μάνδρα, τις πυρκαγιές στην Εύβοια και το έγκλημα των Τεμπών, ενώ είναι πανταχού παρόν στις παρακολουθήσεις των πολιτών, στην ποινικοποίηση των αγώνων και στην καταστολή τους. 

Αυτοί είναι που μας κουνάνε το δάχτυλο και μας λένε ότι φταίνε οι εργαζόμενοι για τη σημερινή κατάντια των υπηρεσιών του δημοσίου.

Μπορεί να υπάρξει αξιολόγηση όταν όλες οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες; Όταν λειτουργούν με έκτακτο προσωπικό; Όταν διογκώθηκαν με στρατιά ειδικών συμβούλων, ειδικών συνεργατών και μετακλητών υπαλλήλων, για να παρακάμπτεται το ΑΣΕΠ και να προσλαμβάνουν τους κομματικούς φίλους και τον οικογενειακό τους περίγυρο; Όταν θέλουν να διαιρέσουν τους εργαζόμενους, να δημιουργήσουν πολλές κατηγορίες, με άνισες αποδοχές, για να μην υπάρχει καμιά συλλογική διεκδίκηση και αλληλεγγύη, για να μην υπάρχουν δυνάμεις που θα υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον και τα συμφέροντα του λαού, παρά μόνο να υπηρετούν τα συμφέροντα των ολίγων και ισχυρών.

Ενάντια στην ενίσχυση ενός τέτοιου, εχθρικού προς το λαό, κράτος, στρέφεται ο αγώνας των εργαζομένων, γι’ αυτό και συναντά τη λυσσαλέα αντίδραση του κ. Βορίδη και της κυβέρνησής του.

Σ’ αυτό το γαϊτανάκι των δικαστικών προσφυγών ήρθε και η σειρά της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Τη Δευτέρα 24 Απριλίου, ώρα 12:00 στο Κτίριο 5, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, εκδικάζεται η αγωγή του κ. Βορίδη, για να βγει παράνομη και καταχρηστική η απεργία – αποχή που προκήρυξε η ομοσπονδία μας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση και το κάλεσμα της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

▷▷ Περισσότερες αναρτήσεις του ErgasiaNET που αφορούν στην Απεργία-Αποχή από την «αξιολόγηση» και τη στοχοθεσία του ν. Βορίδη (Ν.4940/2022) από Ομοσπονδίες του Δημόσιου Τομέα και το πογκρόμ αγωγών από την κυβέρνηση μέσω του υπουργού Εσωτερικών για να τις βγάλει «στην παρανομία», πατήστε εδώ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις