21.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αγωγή Βορίδη κατά ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Απεργία-Αποχή από «αξιολόγηση» (Ν.4940/2022) | Συγκέντρωση στην Ευελπίδων (24/4, 12μ.)

Πρόσφατα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ, τη Δευτέρα 24 Απρίλη 2023 και ώρα 12μ., έξω από το Κτήριο 5, στα Δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, όπου και θα εκδικαστεί η αγωγή Βορίδη κατά της Απεργίας-Αποχής από την «αξιολόγησή» του (Ν.4940/2022) που έχει κηρύξει. Καλεί, δε, τους Συλλόγους-Μέλη της, συνδικαλιστικά στελέχη και εργαζόμενους, να συμμετάσχουν δυναμικά και αποφασιστικά στη συγκέντρωση. «Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα μείνει αναπάντητη.. Η καθημερινότητα δεν αντιμετωπίζεται από ατσαλάκωτους Υπουργούς μέσα στην θαλπωρή των Υπουργικών γραφείων ούτε σε δικαστικές αίθουσες. Και όταν μπροστά σου “σηκώνεται” τοίχος αδιαλλαξίας, αλαζονείας και πολιτικής αλλά και προσωπικής υπεροψίας τότε μία διέξοδος υπάρχει… ο δρόμος του αγώνα», αναφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της (επισυναπτόμενη).

Μετά την επίθεση των ΜΑΤ στους εργαζόμενους και το κυνηγητό στο κέντρο του Κολωνακίου, συμπληρώνει, «υπήρξε πρωτοβουλία του κ. Βορίδη για συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία και καθορίστηκε για την Πέμπτη 20 Απριλίου 2023 στις 12.00 μ.μ.

»Μία ημέρα πριν την πραγματοποίηση της συνάντησης ο κ. Βορίδης με αγωγή “σέρνει” στα δικαστήρια την Ομοσπονδία και τους εργαζόμενους ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση, που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. αξιώνοντας μάλιστα χρηματική ποινή 10.000 ευρώ για κάθε παραβίαση της απόφασης που θα εκδοθεί!!!

»Ο κ. Βορίδης αξιοποιώντας το αντιδραστικό, αντισυνδικαλιστικό πλαίσιο Χατζηδάκη με το οποίο κάθε απεργιακή κινητοποίηση θεωρείτε παράνομη, ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση στέλνοντας στα δικαστήρια τους εργαζόμενους.

»Ο κ. Βορίδης ουδέποτε ασχολήθηκε με τα προβλήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ουδέποτε προσπάθησε να αναζητήσει λύσεις ακόμη και για το μικρότερο ζήτημα (π.χ. καταβολή σε χρήμα του γάλατος που παρανόμως δεν χορηγήθηκε

Μετά και την τελευταία εξέλιξη, υπογραμμίζει, «όπως είναι αυτονόητο πως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν θα παραστεί στην συνάντηση με τον απερχόμενο Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη. Δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην επικοινωνιακή τακτική του κ. Βορίδη που δήθεν αναζητά τον διάλογο όταν την ίδια στιγμή είτε κρύβεται είτε ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση. Μας οδηγεί στον μόνο δρόμο που οι εργαζόμενοι μπορούν να αναζητήσουν λύσεις, και αυτός είναι ο δρόμος της κινηματικής αποφασιστικής και μαζικής διεκδίκησης. Στο πλαίσιο αυτό το επόμενο χρονικό διάστημα θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκειμένου να λάβει αποφάσεις εκτιμώντας τις εξελίξεις και σε αναμονή της πραγματοποίησης της Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, παρουσία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, για την οποία δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος της κ. Παπαστεργίου. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική τους!».

▷▷ Περισσότερες αναρτήσεις του ErgasiaNET που αφορούν στην Απεργία-Αποχή από την «αξιολόγηση» και τη στοχοθεσία του Ν.4940/2022 από Ομοσπονδίες του Δημόσιου Τομέα και το πογκρόμ αγωγών από την κυβέρνηση για να τις βγάλει «στην παρανομία», πατήστε εδώ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις