16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καλαμάτα | Εκδήλωση: Η ιστορία του ελληνικού εργατικού κινήματος (26/4, 7.30μμ.)

Πρόσφατα

Θέματα της εκδήλωσης-συζήτηση «Η ιστορία του ελληνικού εργατικού κινήματος» που διοργανώνει, την Τετάρτη 26 Απρίλη 2023 και ώρα 7.30μμ., στο ξενοδοχείο «ΡΕΞ» (Αριστομένους 26) της Καλαμάτας, το ΝΤ Μεσσηνίας ΑΔΕΔΥ:

1. «Η ιστορία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος», με ομιλητή τον Δημήτρη Κατσορίδα, επιστημονικό συνεργάτη του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.

2. «Το εργατικό κίνημα στην Καλαμάτα: Η εξέγερση των λιμενεργατών της Καλαμάτας το 1934» με ομιλήτρια την Ηρώ Δεληγιάννη, ιστορικό.

Για την ιστορία του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Κατσορίδας, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Η ιστορία του  δεν αφορά μόνο τους Έλληνες εργαζομένους. Αποτελεί σημαντικό τμήμα της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Τίποτε δεν θα μπορούσε να εξηγηθεί στην ιστορία της χώρας μας, χωρίς να αναλύεται, να κατανοείται, να περιγράφεται και να επισημαίνεται ο σημαίνων ρόλος της εργατικής τάξης, αλλά και η άμεση και η έμμεση επίδραση των αγώνων και των διεκδικήσεών της στη διαμόρφωση του οικονομικού και του κοινωνικού σχηματισμού στην Ελλάδα. Όπως, άλλωστε, θα ήταν αδύνατον να κατανοήσει κανείς μια κοινωνία χωρίς συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων»…

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις