21.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ανακοίνωση Συνδικάτου Τουρισμού Επισιτισμού Αττικής για Εργατική Πρωτομαγιά και Γ.Σ. με στάση εργασίας (24/4,2μμ.-6μμ.)

Πρόσφατα

Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων ν. Αττικής
1η Μάη 2023: Τα κέρδη τους – Οι ζωές μας

4ωρη στάση εργασίας την Δευτέρα 24/04/2023 από 14:00 – 18:00
και πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης την ίδια μέρα στις 16:00 στο
ξενοδοχείο WYNDHAM GRAND ATHENS, Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Μεταξουργείο

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, το παγκόσμιο σύμβολο των εργατικών λαϊκών αγώνων εμπνεόμενοι από τους αγώνες της εργατικής τάξης όλου του κόσμου. Τιμάμε όλους αυτούς που με τους ηρωικούς αγώνες και την αυτοθυσία τους, από το Σικάγο του 1886 έως τον Μάη του ‘36 στη Θεσσαλονίκη, από την Καισαριανή και τους 200 εκτελεσμένους την Πρωτομαγιά του ’44 έως και σήμερα, όρθωσαν το ανάστημα τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της  της τάξης μας και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του Επισιτισμού- Τουρισμού – Ξενοδοχείων καθώς και τους συναδέλφους διανομείς, να ενώσουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους με όλη την εργατική τάξη που θα βρίσκεται στις διαδηλώσεις σε όλη την χώρα. Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά με νέους αγώνες που σηματοδοτούν την κλιμάκωση της λαϊκής πάλης ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα το οποίο γεννά φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά και δυστυχία.

Την 1η Μάη, σε κάθε χώρο δουλείας, βάζουμε στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις μας κόντρα στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που με πρόσχημα την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, βάζουν τη ζωή μας στο ζύγι κόστους – οφέλους. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πλέον καλά ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται είναι μια απάτη για να ωφεληθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα μονοπώλια η οποία επιβάλλεται με βία και τρομοκρατία από όλες τις κυβερνήσεις ώστε να συνηθίσουμε την δουλειά χωρίς δικαιώματα και ασφάλεια,τοξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών, την υποβάθμιση της υγείας και της παιδείας, τη ζωή με pass και καλάθια. Θέλουν τον λαό υποταγμένο κάτω από την ανάγκη της φτώχειας και τον φόβο να μην βγει η λαϊκή περιουσία στο σφυρί ως βορά στους συνεταίρους τους, τα κοράκια των funds και των τραπεζών. Θέλουν να θρηνήσουμε σιωπηρά, χωρίς αντίδραση  τους νεκρούς του εγκλήματος των Τεμπών, στους χώρους δουλειάς, στα διαλυμένα νοσοκομεία.

Είναι η ίδια «ανάπτυξη» που βιώνουμε και όλοι εμείς στον κλάδο μας με την εργασιακή ανασφάλεια και τη δουλειά χωρίς ωράριο να έχει γίνει κανονικότητα συνάμα με την εντατικοποίηση εξαιτίας της υποστελέχωσης που επιβάλλουν οι επιχειρηματίες για να σπάνε τα ρεκόρ του τουρισμού και να πανηγυρίζουν για τα υπερκέρδη που βγάζουν στις πλάτες μας. Δεν ξεχνάμε τα εργοδοτικά εγκλήματα που κόστισαν τον τραυματισμό ή και τις ζωές δεκάδων συναδέλφων μας εν ώρα εργασίας ούτε μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι όσο εμείς υποφέρουμε κάτω από το βάρος της ακρίβειας τα αφεντικά μας απολαμβάνουν διαχρονικά την οικονομική στήριξη του κράτους με χρήματα που προέρχονται από το αίμα και τον ιδρώτα μας. Στο πλαίσιο της ίδιας πολυδιαφημισμένης «Τουριστικής Ανάπτυξης» προετοιμάζεται και το άνοιγμα της νέας τουριστικής περιόδου που περιλαμβάνει την γνωστή συνταγή εκμετάλλευσης με μισθούς πείνας και εξαντλητικής  δουλειάς 7 μέρες την εβδομάδα, ήλιο με ήλιο.

Ο μοναδικός δρόμος είναι η συλλογική δράση και αντίσταση στα σχέδια εργοδοτών και κυβερνήσεων  με οργάνωση στα συνδικάτα και τα σωματεία μας, κόντρα στον συμβιβασμένο εργοδοτικό συνδικαλισμό που στα πλαίσια του «κοινωνικού εταιρισμού» έχει σκοπό να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και να τους κρατήσει με τα κεφάλια κάτω και μακριά από διεκδικήσεις ενάντια σε όσους καταστρατηγούν τη ζωή και τα δικαιώματά. Συνεχίζουμε τον αγώνα που δεν μπορεί να έχει άλλη προοπτική πέρα από το να στοχεύει στον πραγματικό αντίπαλο, δηλαδή τον καπιταλισμό.

Την 1η Μάη συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι,
φωνάζοντας ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και διεκδικούμε:

Υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ στα ξενοδοχεία της Αττικής με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και διασφάλιση του 5ημερου 8ωρου χωρίς καμία διευθέτηση στο χρόνο εργασίας.
Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον Επισιτισμό με ουσιαστικές αυξήσεις.
Προσλήψεις και κάλυψη όλων των θέσεων εργασίας με πλήρη απασχόληση και συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, έξω τα  εργολαβικά.
Ένταξη στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα,  των μαγείρων, καμαριέρων, επαναφορά των ειδικοτήτων που ήταν ενταγμένες μέχρι το 2012.
Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία χωρίς τις μειώσεις που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις