21.1 C
Athens
Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

ΠΕΝΕΝ: Ντροπή! Η πλειοψηφία της ΠΝΟ υπέγραψε την ΣΣΕ Πορθμείων χωρίς διαπραγμάτευση, με τους ναυτεργάτες στο περιθώριο!

Πρόσφατα

Ο Μ. Τσικαλάκης  (ΓΓ ΠΝΟ) και η ομάδα του συνεχίζουν τις προκλητικές αθλιότητες τους γράφοντας στα παλιά τους υποδήματα τα όργανα της ΠΝΟ.

Το νέο κατόρθωμα που καταγράφεται στον ενεργητικό τους είναι η υπογραφή της ΣΣΕ στην κατηγορία Πορθμείων εσωτερικού μετά από μια εντελώς εθιμοτυπική συνάντηση (7/4)…..

Αυτός και η ομάδα του αυθαίρετα, πραξικοπηματικά και αντιδημοκρατικά προχώρησαν σε αυτό που είχαν παρασκηνιακά συνομολογήσει με τους εκπροσώπους της πλοιοκτησίας δηλαδή την υπογραφή μνημονίου για την νέα ΣΣΕ με το ίδιο ποσοστό όπως αυτό της Ακτοπλοΐας!!

Η αντιδημοκρατική αυτή διαδικασία αποτελεί συνέχεια πολλών άλλων κρουσμάτων και φανερώνει την πρόθεση τους να ευτελίσουν κάθε έννοια δημοκρατικών διαδικασιών στην λειτουργία των οργάνων της ΠΝΟ!

Αυτό συντελέστηκε με κορμό τα Σωματεία σφραγίδες και έτσι επιχειρείται για άλλη μια φορά να δημιουργήσουν τετελεσμένα  αυτή την φορά στην ΣΣΕ Πορθμείων!

Τους προειδοποιούμε ότι αυτό το ανώμαλο – αντιδημοκρατικό καθεστώς της αυθαιρεσίας δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί…

Για τον κλάδο μας τόσο η υπογραφή ΣΣΕ στην Ακτοπλοΐα όσο και το μνημόνιο στα Πορθμεία όχι μόνο δεν καλύπτουν τις ανάγκες των Ναυτεργατών όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί με τον πληθωρισμό και την καθημερινή ακρίβεια σε ενέργεια, καταναλωτικά αγαθά και προϊόντα  αλλά και επειδή τα βασικά εργασιακά προβλήματα που ταλανίζουν επί σειρά ετών τους Ναυτεργάτες μέσα στα καράβια παραμένουν στο σύνολο τους άλυτα και μετά την υπογραφή αυτών των ΣΣΕ.

Ταυτόχρονα είναι προφανές ότι με τις υπογραφές σειρά Σωματείων που δεν έχουν ούτε ένα μέλος σε πλοία αυτών των κατηγοριών ή με άλλα που εκπροσωπούν ελάχιστους Ναυτεργάτες, δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί μια ΣΣΕ η οποία δεν εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία των Ναυτεργατών μέσα στα πλοία. 

Από την συμφωνία αυτή όπως καθίσταται σαφές δυστυχώς δεν περιλαμβάνει την λύση προβλημάτων που αφορούν το σύνολο των Ναυτεργατών που απασχολούνται σε σαράντα και πλέον πορθμειακές γραμμές της χώρας μας.

Η ΠΕΝΕΝ θα συνεχίσει τον αγώνα της θέτοντας σε προτεραιότητα αυτά τα προβλήματα που η νόθα ηγεσία και πλειοψηφία της ΠΝΟ πέταξε για άλλη μια φορά στον κάλαθο των αχρήστων.

Ωράρια εργασίας, χρόνος ανάπαυσης, οργανικές συνθέσεις, διανυκτερεύσεις, express δρομολόγια, κίνητρα για προσέλκυση νέων στο επάγγελμα, μισθολογική αναβάθμιση των νεοεισερχομένων, βελτίωση των συνθηκών ενδιαίτησης, καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών, ουσιαστική αύξηση στα γκαραζιάτικα, στις extra εργασίες,  στο επίδομα ιματισμού, στην τροφοδοσία, στο βαρύ και ανθυγιεινό, στο επίδομα άγονων γραμμών και πολλά ακόμη τα οποία συνιστούν προβλήματα μέσα από την καθημερινή, κοπιαστική και εξοντωτική υπερεργασία των Ναυτεργατών.

Είναι προβλήματα στα οποία η ΠΕΝΕΝ θα επικεντρώσει την αγωνιστική της παρέμβαση και δράση!!!

Το ξεπούλημα όλων αυτών των δίκαιων αιτημάτων δεν θα περάσει…

Απευθύνουμε αγωνιστικό ενωτικό κάλεσμα σε όλους τους Ναυτεργάτες να βάλουν μπροστά τα πραγματικά τους προβλήματα, να μην συνθηκολογήσουν με την εργασιακή βαρβαρότητα και την εφοπλιστική, κυβερνητική αυθαιρεσία!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των προβλημάτων και των δικαιωμάτων τους!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις