15.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εργατικά Σωματεία: Βίντεο/σποτ εκδήλωσης για τον αγώνα των γάλλων εργατών | Στο ΤΕΕ, 10/4, 6μμ.

Πρόσφατα

Το κείμενο από την πρόσκληση για την εκδήλωση-συζήτηση «Ο αγώνας των γάλλων εργατών», που συνδιοργανώνουν, τη Δευτέρα 10 Μάρτη 2023 και ώρα 6μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Νίκης 4, Σύνταγμα), τα ακόλουθα εργατικά Σωματεία: Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου-Ψηφιακών Μέσων Αττικής, Σύλλογος Εργαζομένων ΤΕΕ, Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΓΟ-Δήμητρα, Σωματείο Εργαζομένων στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Ο λαός της Γαλλίας, η εργατική τάξη, και το μάχιμο συνδικαλιστικό κίνημα για μέρες τώρα δίνουν μια μεγαλειώδη μάχη με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις οι οποίες μας έχουν συγκλονίσει όλους για την έκταση, την διάρκεια, την μαζικότητα, την μαχητικότητά τους και το διεκδικητικό πλαίσιο!

Στο επίκεντρο αυτής της αντιπαράθεσης είναι οι αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις του Μακρόν και της κυβέρνησης που προωθούν νέα αύξηση στα όρια ηλικίας για την συνταξιοδότηση.

Ο Μακρόν σε αυτόν τον μαζικό ξεσηκωμό απαντάει εξαπολύοντας ένα όργιο καταστολής, βίας, τρομοκρατίας, με επιτάξεις, επιστρατεύσεις συλλήψεις, επιθέσεις, θέτοντας όλον τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους στην υπηρεσία της αντιλαϊκής πολιτικής τους και προσπαθεί δια πυρός και σιδήρου να περάσει το εκτρωματικό νομοσχέδιο!

Πρόκειται για μια ταξική σύγκρουση η οποία έχει ξεπεράσει τα εθνικά όρια της Γαλλίας, αφορά όλους τους εργαζόμενους, και της δικής μας χώρας, και ιδιαίτερα το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Την ίδια περίοδο οι εργαζόμενοι στην χώρα μας βρέθηκαν μαζικά – αγωνιστικά στο δρόμο με απεργίες, διαδηλώσεις και πολύμορφες κινητοποιήσεις παλεύοντας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – κεφαλαίου για το έγκλημα στα Τέμπη ενάντια στην ακρίβεια, στην αισχροκέρδεια για υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις!

Στον απόηχο των συγκλονιστικών κινητοποιήσεων στην Γαλλία συζητάμε, παλεύουμε, διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή βάζοντας μπροστά τα δικαιώματα και τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.

Καλούμε τα σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εργατικά σχήματα, εργαζόμενες –ους και συνταξιούχους, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνουμε για τα παραπάνω στις 10 Απρίλη 2023.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Νίκης 4, Σύνταγμα) και ώρα 6μμ. 

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις