21.1 C
Athens
Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Σωματείο Public ενάντια σε λουκέτα και απολύσεις | Κινητοποίηση στην Καλλιθέα

Πρόσφατα

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Public της Συγγρού πραγματοποίησαν μέλη του σωματείου μαζί με αλληλέγγυα σωματεία, συλλογικότητες και εργαζόμενους, ενάντια στις απολύσεις που συνεχίζονται καθημερινά στα Public/MediaMarkt. Έγινε παρέμβαση με ντουντούκα και μοίρασμα της ανακοίνωσης σε εργαζόμενους και πελάτες. Πολύ ευχάριστη η ανταπόκριση και το θερμό ενδιαφέρον πολλών πελατών που είχαν πλήρη άγνοια για τις απολύσεις και την γενικότερη κατάσταση…

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες οι εργαζόμενοι των καταστημάτων Public Καλλιθέας και Public Χαλανδρίου ενημερώθηκαν ότι τα καταστήματα αυτά θα κλείσουν και θα συγχωνευθούν με τα καταστήματα Public/MediaMarkt στη Συγγρού και Μαρούσι αντίστοιχα. Το σωματείο επικοινώνησε με την εταιρεία ζητώντας εγγυήσεις πως κανείς εργαζόμενος (με σύμβαση αορίστου ή ορισμένου χρόνου) δεν θα χάσει την δουλειά του από τα κλεισίματα αυτά. Η απάντηση που έλαβε το σωματείο ήταν ένα διπλωματικό «ναι, να το δούμε αυτό… οι διευθυντές αποφασίζουν…» που ελάχιστη σημασία έχει μιας και τις τελευταίες μέρες, εργαζόμενοι άρχισαν ήδη να χάνουν τις δουλειές τους.

Όπως αναφέρει το σωματείο στα Public, τα κλεισίματα αυτά δρομολογούνται ελάχιστο χρόνο μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο των καταστημάτων Αγρινίου και Άργους και την απαράδεκτη απόλυση δεκάδων υπαλλήλων χωρίς καμία προειδοποίηση, («και χωρίς κανένα παράπονο απόδοσης, ή προσωπικό, απλά λήγει η συνεργασία μας» όπως λένε…) ενώ τα καταστήματα αυτά «έπιαναν» τις οικονομικές στοχοθεσίες που η ίδια η διοίκηση έθετε, όπως είχαμε καταγγείλει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας.

Φυσικά τα κλεισίματα αυτά είναι μόνο η αρχή της κατρακύλας. Αναμένονται νέα κλεισίματα καταστημάτων, αναμένονται κι άλλες απολύσεις…

Το σωματείο απαιτεί:

1) Κανένας εργαζόμενος δεν θα απολυθεί επειδή λόγω των συγχωνεύσεων «περισσεύει». Είτε από αυτούς που δουλεύουν στα καταστήματα που κλείνουν είτε από όσους δουλεύουν στα καταστήματα προορισμού. Είτε πριν την συγχώνευση, είτε μέρες ή και μήνες μετά από αυτήν.

2) Καμία θέση εργασίας να μην χαθεί, να μην πραγματοποιηθούν απολύσεις των συναδέλφων που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διαμέσου της μη ανανέωσης των συμβάσεων τους όταν αυτές λήξουν.

Δεν είναι επιλογή των εργαζομένων οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που είναι επιλογή της εργοδοσίας να συντηρεί το άθλιο καθεστώς του να προσλαμβάνει με συμβάσεις αορίστου χρόνου μόνο αφού εξαντλήσει τα νομικά περιθώρια των συμβάσεων ορισμένου χρόνου…

…Όπως επίσης συνεχίζει να πληρώνει τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων της με τον κατώτατο μισθό και να απασχολεί σημαντικότατο αριθμό τους με μερική απασχόληση παρά το γεγονός ότι μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου.

3) Όλοι οι συνάδελφοι να μεταφερθούν σε καταστήματα της επιλογής τους σε περίπτωση που δεν επιθυμούν να μεταφερθούν στα καταστήματα συγχώνευσης.

4) Να παρθούν πίσω οι απολύσεις και οι μη ανανεώσεις των συμβάσεων εργασίας!

Στην ανακοίνωσή του το σωματείο τονίζει:

«Δεν θα ανεχθούμε να ζούμε με την αγωνία αν θα έχουμε να φάμε και ποιος είναι ο επόμενος που θα απολυθεί. Είμαστε εργαζόμενοι και θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν στο σωματείο μας και μαζί να δώσουμε τη μάχη για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας! Για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια!

– Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αντιδράσουν στις απολύσεις στην P.M.M.

– Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας. Στις απολύσεις θα απαντήσουμε με κινητοποιήσεις!

– Προσλήψεις με πλήρη και σταθερή εργασία για την πλήρη στελέχωση όλων των καταστημάτων, τμημάτων και πόστων.

– Αυξήσεις στους μισθούς – Υπογραφή ΣΣΕ».

Πηγή πληροφοριών: prin.gr | Πηγή φωτογραφιών: fb Σωματείου Εργαζομένων Public

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις