15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: Αναμένουμε δικαστική απόφαση | Μέχρι τότε, η Απεργία-Αποχή από «αξιολόγηση» (Ν.4940/2022) είναι νόμιμη

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή

Πρόσφατα

Σε επανάληψη όλων όσα συνέβησαν με την Απεργία-Αποχή από τις ΥΔΟΜ, αναφέρει η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στην παρακάτω ανακοίνωση της, τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών έκαναν αγωγή ενάντια στην Απεργία – Αποχή από τις διαδικασίες της «αξιολόγησης», που προκήρυξαν Ομοσπονδίες του Δημοσίου, μεταξύ αυτών και η ίδια.

Την Τετάρτη 29 Μάρτη, αναφέρει η Ομοσπονδία των διπλωματούχων μηχανικών ανωτάτων σχολών, «αποστείλαμε το σχετικό Εξώδικο, την Παρασκευή το μεσημέρι μας κοινοποιήθηκε Αγωγή, με στόχο να κηρύξει την κινητοποίηση μας ως παράνομη και καταχρηστική, αξιοποιώντας τόσο το αντεργατικό πλαίσιο του Νόμου Χατζηδάκη ενάντια στις Απεργίες, όσο και την πρόσφατη τροπολογία Βορίδη, με στόχο την ουσιαστική ακύρωση του μοναδικού εργαλείου που έχουν τα σωματεία και οι εργαζόμενοι για τις διεκδικήσεις τους»,

Η εκδίκαση έγινε την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι και αφορούσε πέντε καταρχήν Ομοσπονδίες (ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, ΟΣΥΑΠΕ, ΟΣΕΑΔΕ, Υπ. Ανάπτυξης και Υπ. Γεωργίας). «Οι δικηγόροι μας αντέκρουσαν με καίρια επιχειρήματα τις αιτιάσεις του Υπ. Εσωτερικών και», υπογραμμίζει «αναμένουμε την έκδοση της απόφασης στα τέλη της βδομάδας ή τις αρχές της επόμενης. Μέχρι τότε η Απεργία – Αποχή είναι νόμιμη και καλούμε τους συναδέλφους να απέχουν μαζικά».

▷▷ Περισσότερες αναρτήσεις από το ErgasiaNET που αφορούν στην Απεργία-Αποχή από την «αξιολόγηση» του νόμου Βορίδη (Ν.4940/2022) από Ομοσπονδίες στο δημόσιο τομέα, πατήστε εδώ.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις