20.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023

«Λάντζα»: Ο αγώνας στη Wolt να γίνει αγώνας όλων μας

Πρόσφατα

Ευέλικτο ωράριο, ανταγωνιστικός μισθός, κύριος του εαυτού σου. Αυτή είναι πάνω κάτω η εισαγωγή και πρόσκληση της WOLT σε όποιον/α ψάχνει για δουλειά από την επίσημη ιστοσελίδα της. Πίσω από τα ωραία λόγια κρύβεται η εξής πραγματικότητα για εμάς. Μισθός πείνας, εντατικοποιημένη εργασία, ελαστικές σχέσεις εργασίας, σε ένα επάγγελμα που η εργοδοσία είδε τα κέρδη της να εκτινάσσονται μέσα στη πανδημία και έκτοτε.

Αυτά γράφαμε σε ανακοίνωση μας τον Φεβρουάριο σχετικά με την εταιρεία κολοσσό στις διανομές. Και να που ενάμισι μήνα μετά η εταιρεία περνάει σε σκληρή επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους.

Η μυθοπλασία γύρω απτό freelancing δεν είναι παρά ένα κόλπο της εργοδοσίας για να σκλαβώνει από την πίσω πόρτα τους εργαζόμενους. Δούλεψε παραπάνω , κάνε πιο γρήγορα τις παραγγελίες,κυνήγησε το μισθό σου και γίνε κύριος του εαυτού σου. Παράλληλα πλήρωσε μηχανάκι, ΜΑΠ, βενζίνες και ρίσκαρε τη ζωή σου κάθε μέρα στο δρόμο. Με βροχή και χιόνι, με ήλιο και 50 βαθμούς η με νύχτα και μείον. Και τώρα έρχεται η WOLT και μας λέει θα κόψουμε και την αμοιβή ανά παραγγελία γιατί μάλλον βγάζουμε πολλά. Δεν έχουν δει μάλλον πόσο έχει πάει το ρεύμα, το νερό και η βενζίνη. Δεν έχουν παιδιά μάλλον που θέλουν φροντιστήρια γιατί οι πολιτικές όλων των προηγούμενων Κυβερνήσεων έχουν καταστρέψει την δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Προφανώς η απουσία επιχειρησιακής ΣΣΕ και σε εμάς είναι η κερκόπορτα της εργοδοσίας για να βάλει βαθειά και ΑΜΕΣΑ το χέρι στο πορτοφόλι μας.

Συνάδελφοι να σκεφτούμε τι μέλλει γενέσθαι αν εφαρμοστεί αυτή πρόταση.

Θα αναγκαστούμε να δουλεύουμε με ακόμα πιο ενταντικοποιημενους ρυθμούς ρισκάροντας έτσι τις ζωές μας για ένα κομμάτι ψωμί. Θα γίνουμε ανταγωνιστές μεταξύ μας για το ποιος θα προλάβει να πάρει περισσότερες παραγγελίες στη λογική του διαίρει και βασίλευε. Τα ταξικά αδέλφια μας, οι μετανάστες έναντι πινακίου φακής θα δίνουν πάλι από τον μισθό τους για να έχουν νόμιμη εργασία και τελικά θα τα τσεπώνει η εργοδοσία και το κεφάλαιο μέσω των εργολαβιών. Η σκληρή πραγματικότητα λόγω ύφεσης και ακραίου πληθωρισμού θα μας κάνει να δουλεύουμε δύο και τρεις δουλειές για να τα βγάλουμε πέρα. Άρα ζωή γεια σου. Δουλειά και ύπνο , ύπνο και δουλειά για εμάς ,κέρδη για τα αφεντικά.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΘΕΛΟΥΜΕ;

ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ;

ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ;

ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΆΝΩΣΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ.

Οι συνάδελφοι της efood, έσπασαν τον πάγο την προηγούμενη χρονιά. Ο αγώνας τους που έγινε αγώνας όλων των εργαζομένων του κλάδου του τουρισμού, η νίκη τους και η δημιουργία του επιχειρησιακού σωματείου μας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Να βάλουμε φρένο στην αηδία της συνεργασίας που μας έχουν φορέσει, να οργανωθούμε στα ταξικά σωματεία μας, να συντονιστούμε με όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτου κλάδου. ΕΜΕΙΣ που παμε τον καφέ και το φαι σε κάθε εργαζόμενο/η ζητάμε τη στήριξη και αλληλεγγύη όλων.

Για να υπογραφεί τώρα υποχρεωτική ΣΣΕ συνολικά στον κλάδο.

Για να μαζικοποιήσουμε τα σωματεία μας και να φτιάξουμε καινούρια.

Για να περάσουμε με τους αγώνες μας στη.ν αντεπίθεση και την διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων μας και την κάλυψη των αναγκών μας.

ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τις καθορισμένες κινητοποιήσεις:

-Κυριακή 16:00 μμ συγκέντρωση στη διασταύρωση Αλεξάνδρας και Κηφισίας.

-Δευτέρα 14:00μμ στα γραφεία της WOLT (Μιχαλακοπούλου 80).

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις