19.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΜΤ: Καταγγέλλουμε την κρατική καταστολή κατά των διαδηλωτών της 5ης Μάρτη – Στους τραυματίες και το μέλος του Δ.Σ., Σάντυ Γεωργουλέα

Πρόσφατα

Καταγγέλλουμε την δολοφονική επίθεση της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι σιδηροδρομικοί στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 5 Μάρτη στα πλαίσια της 48ωρης απεργίας των σωματείων στην Hellenic Train. Το συλλαλητήριο, στο οποίο καλούσε και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, είχε παλλαϊκό χαρακτήρα με συμμετοχή εργατικών συνδικάτων και φορέων, φοιτητών και μαθητών.

Η ΕΛΑΣ, με μανιώδεις επιθέσεις, ασύστολη ρίψη χημικών και κροτίδων λάμψης καθώς και εμβολισμούς διαδηλωτών από μηχανές της ΔΡΑΣΗ, επιχείρησε να διαλύσει μία από της πιο μαζικές διαδηλώσεις των τελευτών ετών ενάντια στις εγκληματικές της ευθύνες της κυβέρνησης για τη μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς και την εγκληματική διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών. Αποτέλεσμα των επιθέσεων ήταν δεκάδες σοβαροί τραυματισμοί διαδηλωτών, δικηγόρων και φωτορεπόρτερ. Ανάμεσα τους τραυματίστηκε και η συνάδελφος μας Σάντυ Γεωργουλέα, εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, από βομβίδα κρότου λάμψης, που έριξε η αστυνομία μέσα στο μπλοκ της πορείας επί της Πανεπιστημίου. Η επίθεση αυτή είχε ως αποτέλεσμα η συνάδελφος μας να χάσει φάσμα της ακοής της και να κινδυνεύσει με ρήξη τυμπάνου.

Καταγγέλλουμε τους τραυματισμούς διαδηλωτών, μεταξύ αυτών και της συναδέλφου μας, καθώς και τις αναίτιες συλλήψεις στο σωρό.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών οργάνων που εξαπέλυσαν τις επιθέσεις και το όργιο βίας και οδήγησαν στον τραυματισμό της συναδέλφου μας και άλλων διαδηλωτών.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις