23.4 C
Athens
Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Πρόκληση η κυβερνητική προεκλογική φιέστα για το ρημαγμένο ΝΑΤ | Διαμαρτυρία ΠΕΝΕΝ, ΠΣΣ-ΝΑΤ στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά (29/3, 12.30μμ)

Πρόσφατα

Πρόκληση η κυβερνητική προεκλογική φιέστα για το ρημαγμένο ΝΑΤ.

Καμία «αλλαγή πλεύσης», το ΝΑΤ ήταν και θα παραμείνει ασφαλιστικό ταμείο.

Να επανέλθουν τα Συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα!

Διαμαρτυρία ΠΕΝΕΝ και ΠΣΣ-ΝΑΤ στις 12:30 έξω από το Δημοτικό θέατρο Πειραιά.

Η κυβέρνηση εν μέσω (και επισήμως πια) προεκλογικής περιόδου επιχειρεί πάνω στο κατεστραμμένο ΝΑΤ το οποίο ρήμαξαν όλες οι κυβερνήσεις προκειμένου να υπηρετήσουν το δόγμα της εφοπλιστικής ανταγωνιστικότητας να εγκαινιάσει την προεκλογική εκστρατεία της!

Είναι πρόκληση η επιχείρηση εξαπάτησης που επικοινωνιακά προσπαθεί να παρουσιάσει το άσπρο – μαύρο μιλώντας για μηδενισμό των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τους ασφαλισμένους, αφού εκκρεμούν εκατοντάδες υποθέσεις στην επικουρική σύνταξη, στις εφάπαξ παροχές ακόμη και στην κύρια σύνταξη, ενώ τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα στην απόδοση των δικαιωμάτων για τους έχοντες διαδοχική ασφάλιση.

Είναι πρόκληση το αρχαιότερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας μας που γενεές Ναυτεργατών προσέφεραν το υστέρημα τους να έχει οδηγηθεί σήμερα εξ αιτίας των κυβερνητικών πολιτικών να επιχορηγείται με 1 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ τα ετήσια έσοδα του από την μεγάλη αρμάδα των εφοπλιστών να μην ξεπερνούν το 5%των δαπανών για συντάξεις!

Είναι πρόκληση σε αυτό το ιστορικό ταμείο να στήνονται φιέστες την στιγμή που οι συντάξεις των απόμαχων της θάλασσας έχουν κυριολεκτικά κατακρεουργηθεί και οι περικοπές ξεπερνούν το 50% των συντάξεων.

Είναι πρόκληση οι εφοπλιστές να απαλλάσσονται ή να συμμετέχουν με ψίχουλα στην δαπάνη της κοινωνικής ασφάλισης.

Είναι πρόκληση να εξαγγέλλεται επίσημα και δημόσια η αλλαγή του χαρακτήρα του ΝΑΤ(αλλαγή πλεύσης του ΝΑΤ) από την κυβέρνηση γεγονός που δείχνει ολοφάνερα ότι μεθοδεύεται η κατάργηση ακόμη και αυτών των ελάχιστων υποχρεώσεων που έχουν αφήσει – απομείνει στο ασφαλιστικό μας ταμείο.

Είναι πρόκληση που όλες οι κυβερνήσεις το έχουν αποψιλώσει από προσωπικό, έχουν αποδυναμώσει τις υπηρεσίες, μετέφεραν τις ευθύνες και αρμοδιότητες του σε ένα υδροκεφαλικό γραφειοκρατικό ΕΦΚΑ από τον οποίο δεινοπαθούν οι ασφαλισμένοι στην απόδοση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων!

Είναι πρόκληση πάνω στο πτώμα του ΝΑΤ να σκαρώνονται κακόγουστες φιέστες και να εξαγγέλλεται η de facto και de jure κατάργηση του.

Οι Ναυτεργάτες εν’ ενεργεία και οι συνταξιούχοι έχουν δεχθεί στο πετσί τους τι σημαίνει εκσυγχρονισμός αφού στο όνομα του έχει ξεπουληθεί η τεράστια ακίνητη περιουσία του και σήμερα το έχουν μετατρέψει σε άδειο κουφάρι!

Η νέα γραμμή των εφοπλιστών (αφού προηγουμένως το λεηλάτησαν με δάνεια που τότε δεν επέστρεψαν, με εκατομμύρια ευρώ σε εισφορές που ποτέ δεν κατέβαλλαν), τώρα επιδιώκουν να βάλουν λουκέτο ώστε να μην θυμίζει τίποτα τις εγκληματικές ευθύνες των ίδιων και των πολιτικών τους εκπροσώπων!

Καταγγέλλουμε κυβέρνηση και εφοπλιστές σαν υπαίτιους για την διάλυση του ταμείου μας.

Εκφράζουμε την οργή μας για τις άθλιες φιέστες.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την αυτοτέλεια του ΝΑΤ και των άλλων ταμείων μας.

Αντιστεκόμαστε στην μετατροπή του ΝΑΤ σε στατιστική υπηρεσία. Διεκδικούμε την επαναφορά των δικαιωμάτων μας.

Η ΠΕΝΕΝ και ο ΠΣΣ – ΝΑΤ οργανώνουν σήμερα στις 12:30 μμ, έξω από το Δημοτικό θέατρο διαμαρτυρία, διατρανώνοντας την θέληση τους να παλέψουν ενάντια στην αντιασφαλιστική πολιτική κυβέρνησης – εφοπλιστών!

Οι Διοικήσεις

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις