16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΣΥ: Αύξηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας | Ψάξε, ψάξε… δεν θα τη βρεις!

Πρόσφατα

Ο ταξικός «αποστάτης» μεταφέρει το σχετικό σχόλιο της στήλης «Αλάτι & Πιπέρι» του ygeionomikoi.gr

Τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (κυρίως το facebook) υπάρχουν πάρα πολλά μηνύματα εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και κυρίως νοσηλευτών που πήραν το δεκαπενθήμερο και δεν είδαν καμιά αύξηση στο μισθό τους και στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.  και ρωτούν τί έγινε με την αύξηση του επιδόματος  που είχε ανακοινωθεί πριν από ένα και πλέον μήνα.

Πράγματι στις 15-16 Φεβρουαρίου  υπήρξε πλήθος δημοσιευμάτων που μιλούσαν για αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας κυρίως για τους νοσηλευτές των δημοσίων νοσοκομείων, από τα 150 στα 200 ευρώ. Δεν έλλειψαν βέβαια και δημοσιεύματα με ψευδείς και παραπλανητικούς τίτλους, όπως του Ελεύθερου Τύπου που ανακάλυψε αύξηση 200 ευρώ τον μήνα!!!

Αιτία όλων αυτών των δημοσιευμάτων ήταν δύο δελτία τύπου, ένα του Υπουργείου Οικονομικών (δείτε το ΕΔΩ) και ένα του Υπουργείου Υγείας (δείτε το ΕΔΩ) που ανακοίνωναν πανηγυρικά ότι υπογράφηκε η ΚΥΑ για την αναδιάρθρωση της χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους του Υπουργείου υγείας.

Μετά τα «πανηγυρικά» Δελτία Τύπου κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα σχέδιο της ΚΥΑ (χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου) στο οποίο ήταν εμφανές ότι υπήρχαν πάρα πολλές παραλείψεις και αδικίες σχετικά με τις ειδικότητες και τις κατηγορίες αμοιβής για το επίδομα στους εργαζόμενους του Υπουργείου Υγείας και διατυπώθηκαν από πλήθος συνδικαλιστικών φορέων διαμαρτυρίες και παρατηρήσεις που κινούνταν στην πλειονότητα τους στα δύο παρακάτω αιτήματα:

-Διπλασιασμό του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για όλους τους υγειονομικούς, χωρίς διαφοροποιήσεις για την ίδια ειδικότητα ανά φορέα εργασίας.

-Ένταξη όλων των ειδικοτήτων των εργαζομένων στη δημόσια υγεία – πρόνοια στην χορήγηση του επιδόματος σε διαφορετικές κατηγορίες χωρίς τους σχεδιαζόμενους πλασματικούς διαχωρισμούς.

Από τότε έχει περάσει παραπάνω από ένας μήνας, η ΚΥΑ δεν έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, ούτε έχει γίνει από τη πλευρά  της κυβέρνησης κάποια κίνηση για διάλογο με Ομοσπονδίες και σωματεία για το θέμα αυτό. Υπουργική απόφαση δεν δημοσιεύτηκε, οπότε καμιά αύξηση δεν υπάρχει!

Από τα πανηγυρικά δελτία τύπου των υπουργείων και από τα παραπλανητικά δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τύπου , φτάσαμε στην απόλυτη σιωπή και το πλήρες θάψιμο του σοβαρού αυτού θέματος, τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και από την πλευρά των συστημικών μέσων ενημέρωσης.

Οπότε δικαιολογημένα πολλοί εργαζόμενοι δεν έχουν πληροφορηθεί ότι  δεν υπάρχει ΦΕΚ, και  ψάχνουν για αύξηση και αύξηση δεν βρίσκουν!

Τα παραπάνω γεγονότα είναι ενδεικτικά του τρόπου με τον οποίο κινείται η κυβέρνηση, με καθαρά επικοινωνιακούς στόχους, και όχι με στόχους σοβαρής και δίκαιης αντιμετώπισης των εργαζομένων στην υγεία. Δυστυχώς στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ (ΔΗΣΥ και ΔΑΚΕ) που έχει κάνει “γαργάρα” το θέμα και δεν το ανακινεί.

Χρειάζεται τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι εργαζόμενοι να αναδείξουν την κοροϊδία και να απαιτήσουν να γίνει άμεσα άμεσα αναδιάρθρωση του επιδόματος με ικανοποίηση των δύο σημαντικών αιτημάτων, το διπλασιασμό του επιδόματος για όλους τους υγειονομικούς και την ένταξη όλων των ειδικοτήτων .

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις