18.7 C
Athens
Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

O «μπαταχτσής» και «πονηρός» υπουργός του Μητσοτάκη που μας πουλάει «ανάπτυξη» και ιδιωτικές επενδύσεις

Πρόσφατα

Είναι αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και έχει ως κύρια αρμοδιότητα της ιδιωτικές επενδύσεις… Είναι όμως, όπως αποκαλύπτει το «Documento της Κυριακής», και δόλιος αφού όχι μόνο αρνήθηκε να πληρώσει αλλά φρόντισε επιπροσθέτως να μεταβιβάσει την ακίνητη περιουσία του στα παιδιά του για να μην πληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις του προς την Eurobank ύψους 1,45 εκ ευρώ!

Απαλλαγμένος από περιουσία υιοθέτησε την αρχή «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος» και ενώ ήταν υφυπουργός, στις 25 Ιουλίου 2019 ενεργοποιήθηκε εναντίον του η διαδικασία της κατάσχεσης εις χείρας τρίτου για ένα ποσό της τάξης των 322.000 ευρώ… Μαζί βρίσκονται και 51.000 ευρώ που χρωστά στον ΕΦΚΑ και έχει ήδη από 29-5-2018 ενεργοποιηθεί εναντίον του η διαδικασία της ηλεκτρονικής κατάσχεσης.

Ο λόγος για τον Νικόλαο Παπαθανάση, τον πρώην Γενικό Διευθυντή της ΝΔ που έγινε αρχικά εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός και μετέπειτα επίσης ως εξωκοινοβουλευτικός μετεξελίχθηκε σε αν. υπουργό Ανάπτυξης. Η κυρίαρχη ιδιότητα για να κατακτήσει αυτές τις θέσεις είναι «αυλικός» της Αγίας Οικογένειας της Ελλάδας… Όποτε υπήρχε Μητσοτάκης στα πράγματα εκείνος γινόταν κυβερνητικό στέλεχος. Ήδη από το 1989 καταλαμβάνει δοτές θέσεις σε κρατικές επιχειρήσεις και κυβέρνηση… Τώρα έχει χριστεί, ο πρώην Γενικός Διευθυντής της ΝΔ, υποψήφιος στο Βόρειο Τομέα Αθηνών…

Ήδη από το 2020 η ελληνική Δικαιοσύνη πρωτοδίκως έχει δικαιώσει εν μέρει τη Eurobank καταδικάζοντας τον Ν. Παπαθανάση για καταδολίευση δανειστών… Πρόκειται για δόλια μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας για να μην πληρώσει τις κόκκινες δανειακές του υποχρεώσεις… Έκτοτε η υπόθεση αγνοείται. Έχει χαθεί εντός των μηχανισμών της αργόσυρτης Δικαιοσύνης; Έχει υπάρξει συμβιβασμός για να σωθεί ο δόλιος υπουργός του Κ. Μητσοτάκη; Έχει μεταβιβαστεί σε fund το δάνειο του και έχει επέλθει ανάλογο κούρεμα με άλλου πρωθυπουργικού φίλου Κ. Πηλαδάκη;

Σε κάθε περίπτωση μέχρι τώρα η ακίνητη περιουσία του κ. Παπαθανάση που έχει μεταβιβαστεί δολίως στα παιδιά του είναι ανέγγιχτη… Τι μπορούν να σκεφθούν οι χιλιάδες δανειολήπτες που έχουν χάσει μέσω πλειστηριασμών τα σπίτια τους και οι εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη που περιμένουν από ώρα σε ώρα το σφυρί του πλειστηριασμού για τους βγάλουν στο δρόμο;

Η αντίδραση Παπαθανάση

Παρά τις οχλήσεις που είχε από την εφημερίδα από την Πέμπτη, ο αναπληρωτής υπουργός, φρόντισε να απαντήσει μετά την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επί της ουσίας, ο αναπληρωτής υπουργός αφού βλέπει «ένα ακόμα αφήγημα δολοφονίας χαρακτήρα» σημειώνει πως «η υπόθεση αφορά σε γονική παροχή στα τρία μου παιδιά το 2010 του 50% του διαμερίσματός μας. Το συγκεκριμένο διαμέρισμα είχε αγοραστεί με στεγαστικό δάνειο, φέρει δε υπόλοιπο του στεγαστικού δανείου μέχρι και σήμερα, το οποίο εξυπηρετείται κανονικά. Το δάνειο των 1,8 εκατ. ευρώ που επικαλείται το Documento, δεν αφορά δάνειο προσωπικό μου, αλλά εταιρικό δάνειο του 2005 και στο οποίο μπήκα ως εγγυητής. Το εν λόγω εταιρικό δάνειο χορηγήθηκε σε εταιρεία, από την διοίκηση της οποίας και από το διοικητικό συμβούλιο έχω αποχωρήσει εδώ και δεκαοκτώ χρόνια».

Διαψεύδει πως έχει καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα και λέει ότι «ουδέποτε κινήθηκε ποινική διαδικασία σε βάρος μου για την συγκεκριμένη υπόθεση». Αρνείται ότι οφείλει σε ασφαλιστικά Ταμεία, «δεν έχω καμία οφειλή σε ασφαλιστικά Ταμεία και Δημόσιο» και ενημερώνει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «για την εν λόγω οφειλή δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε αποποίηση της εγγυητικής μου ευθύνης». Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη αγωγή, κάνει γνωστό ότι «ασκήθηκε έφεση και έχει επέλθει συμβιβασμός λαμβάνοντας και υπόψη το υφιστάμενο στεγαστικό δάνειο, το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, εξυπηρετείται κανονικά».

Η εφημερίδα

Λίγο μετά την απάντηση Παπαθανάση ήρθε και το σχόλιο του «Documento». Η εφημερίδα σημειώνει πως ο αναπληρωτής υπουργός «όχι μόνο επιβεβαίωσε» το δημοσίευμα αλλά «μιλάει για διακανονισμό που επήλθε με την Τράπεζα Eurobank, μετά την καταδικαστική πρωτόδικη γι’ αυτόν απόφαση, και ενώ ήταν υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη». «Ουδέν αναφέρει», συνεχίζει «για το ύψος του διακανονισμού που επέτυχε ως εξωκοινοβουλευτικός Aναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και αν αυτός ο διακανονισμός είναι προκλητικός σε σχέση με όσα ζητούν τράπεζες funs και servisers από τους κόκκινους δανειολήπτες οι οποίοι βλέπουν τις πρώτες κατοικίες τους να βγαίνουν σε πλειστηριασμό».

Τα ερωτήματα που αναφύονται, τονίζει η εφημερίδα, είναι τα εξής: «Πότε και πώς έγινε ο διακανονισμός. Ποιο είναι το ύψος του κουρέματος που επέτυχε ο κ. Παπαθανάσης ως Αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης με τη Eurobank. Γιατί μετά την έκδοση της πρωτοδίκου αποφάσεως που τον καταδίκαζε για καταδολίευση δανειστών η υπόθεση “έσβησε”»” σε δικαστικό και πολιτικό επίπεδο. -Και αν αυτός ο διακανονισμός είναι προκλητικός σε σχέση με όσα ζητούν τράπεζες funds και servicers από τους κόκκινους δανειολήπτες, οι οποίοι βλέπουν τις πρώτες κατοικίες τους να βγαίνουν σε πλειστηριασμό».

ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις