19.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην ετήσια Γ.Σ. ΠΕΝΕΝ από τη διοίκηση | Πέμπτη 30 Μάρτη

Στις 9πμ., στην Αίθουσα Συνελεύσεων (Κολοκοτρώνη 132, 2ος όροφος, Πειραιά)

Πρόσφατα

Ανακοίνωση – Κάλεσμα. Στις 30 Μάρτη παίρνουμε όλοι μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Συνάδελφοι,

Διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για τους εργαζόμενους, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – κεφαλαίου.

Στο πλαίσιο αυτό η ακρίβεια συνεχίζει να καταβροχθίζει το εργατικό και λαϊκό εισόδημα, διατηρείται σε ισχύ η αντεργατική νομοθεσία με την κυβέρνηση να καθορίζει τους μισθούς και τα μεροκάματα, η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα και βρίσκεται στην κορυφή των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης διατηρούν την πρωτοκαθεδρία στην απασχόληση, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και ολοένα και περισσότερο αυξάνονται οι κίνδυνοι επέκτασης και κλιμάκωσής του.

Στο φόντο αυτών των εξελίξεων το τραγικό δυστύχημα – έγκλημα στα Τέμπη αποδεικνύει τις βαρύτατες ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης (και όλων των προηγουμένων) που εφαρμόζουν την πολιτική η ασφάλεια και η προστασία της ανθρώπινης ζωής να θεωρείται κόστος!  

Το έγκλημα των Τεμπών επιβεβαιώνει ότι η αντιλαϊκή πολιτική της απελευθέρωσης, των ιδιωτικοποιήσεων και της επαίσχυντης εμπορευματοποίησης στα δημόσια αγαθά δεν είναι μόνο επιζήμια, επικίνδυνη αλλά και δολοφονική!

Η κυβερνητική διαχείριση ήταν και είναι άθλια όπως αυτή αναδείχθηκε με αναφορές του τύπου «ανθρώπινο λάθος», «συγνώμη» και θυσία…. Με όλα αυτά το μόνο που κατάφερε η κυβέρνηση είναι να γιγαντώσει την δυσαρέσκεια, την οργή και την αγανάκτηση του λαού και της νεολαίας!

Οι μεγαλειώδεις λαϊκές, εργατικές, νεολαιίστικες αλλά και οι απεργιακές κινητοποιήσεις έδειξαν ότι ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο και καθολική είναι η απαίτησή του να μην ξεχαστεί το έγκλημα, να τιμωρηθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί, να τερματιστεί το ξεπούλημα και οι ιδιωτικοποιήσεις, να εθνικοποιηθούν όλα τα δίκτυα συγκοινωνιών!

Στο ίδιο διάστημα οι Ναυτεργάτες έδωσαν και δίνουν καθημερινά το δικό τους αγωνιστικό στίγμα!

-Αντιπαλεύουν σθεναρά την πολιτική κυβέρνησης – ΥΕΝ – εφοπλιστών, αυτή της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας!

-Διεκδικούν λύσεις στα εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά, μισθολογικά και κλαδικά αιτήματά τους.

-Απορρίπτουν την συμβιβαστική και υποταγμένη γραμμή του Γ.Γ και της ομάδας του στην ΠΝΟ.

-Βάζουν μπροστά τις δικές τους πραγματικές ανάγκες και δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων τους!

Καλούμε όλα τα μέλη μας να πάρουν μαζικά μέρος στην Συνέλευση της Ένωσης στην οποία θα γίνει ουσιαστική συζήτηση για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και τον αγώνα του κλάδου μας ο οποίος αποδεδειγμένα βρίσκεται στην πρωτοπορία του Ναυτεργατικού σ.κ.

Η Συνέλευση θα γίνει την Πέμπτη 30 Μάρτη στις 9πμ στην Αίθουσα Συνελεύσεων (Κολοκοτρώνη 132, 2ος όροφος, Πειραιά).

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις