17.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΣΕ ΟΓΑ: Κάλεσμα συμμετοχής στο νέο συλλαλητήριο, Κυριακή 12 Μάρτη, Σύνταγμα, 12μ.

Πρόσφατα

Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ-ΕΦΚΑ Αγροτών)

Ο ΠΣΕ ΟΓΑ καλεί όλους σε δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, των συνδικάτων, των φοιτητικών συλλόγων και των μαζικών φορέων, την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Σύνταγμα, στις 12μ.

Ακολουθεί πρόταση-κατάθεση ψυχής της συναδέλφου Βούλας Ιωαννίδου, μέλους του Δ.Σ. του ΠΣΕ ΟΓΑ.

Η ώρα του απολογισμού, της κρίσης και της λήψης αποφάσεων

Κουράστηκα να πενθώ…

Κουράστηκα να κλαίω πάνω απ’ το χυμένο γάλα…

Κι αφού σώθηκαν τα δάκρυα από τους θρήνους, άρχισα ναναλογίζομαι την ευθύνη μου για τους αδικοχαμένους και το χρέος μου να προφυλάξω από επόμενες τραγωδίες όσους μείναμε πίσω.

Εγώ, ναι, εγώ. Ο γονιός, ο πολίτης, η εργαζομένη. Να βάλω το λιθαράκι που μου αντιστοιχεί για να περάσω τους «αγγέλους» μας στην αιωνιότητα, ν’ αντιμετωπίσω την αλήθεια κατάματα κι απ’ την τραγωδία να σώσω και να σωθώ

Τραγωδίες επαναλαμβανόμενες και πάντα ένα αναπάντητο «γιατί;». «Αν γνωρίζαμε… αν δίναμε σημασία στις φωνές διαμαρτυρίας, αν…, αν…», τα πράγματα θα ήταν αλλιώτικα. Όλοι αυτό σιγοψιθυρίζουμε τις τελευταίες μέρες, αλλά, όπως πάντα, αφού μας έχουν προλάβει τα γεγονότα, αφού μας έχει πνίξει η οδύνη...  

Ας μάθουμε, λοιπόν. Στη σκιά της πρόσφατης τραγωδίας ας χτίσουμε ως φόρο τιμής στη μνήμη των αδικοχαμένων κάτι νέο, κάτι ελπιδοφόρο, ας λάβουμε αποφάσεις ουσιαστικές, ας αναλάβουμε δράσεις ριζοσπαστικές για την καθημερινότητά μας, για τη ζωή μας.

Ούτε οι παραιτήσεις υπουργών ούτε τα κροκοδείλια δάκρυα των υπευθύνων θα απαλύουν τον πόνο για τον χαμό τους, και μόνο  η γνώση, η αλήθεια για το τι συμβαίνει γύρω μας, θα μας γλιτώσει από νέες τραγωδίες.

Προτείνω όλοι μαζί να απαιτήσουμε από την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, που πληρώνουμε αδρά από το υστέρημά μας και η οποία υποτίθεται ότι είναι ταγμένη στη σωστή ενημέρωσή μας και την προστασία του καλού για εμάς: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΒΗΜΑ ΕΝΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΧΡΟΝΟ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, ΟΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ εναλλάξ θα φιλοξενείται προκειμένου να εκθέτει τα προβλήματα-δυσλειτουργίες, τις παθογένειες, τις προτάσεις του.

Να το βαφτίσουμε «Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ» και να υποβάλουμε πρόταση προς την ΠΟΣΠΕΡΤ, το Ελληνικό Κοινοβούλιο, τα κόμματα, τη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση και ραδιοφωνία και κυρίως προς τον ελληνικό λαό, όλοι να αγκαλιάσουμε και να απαιτήσουμε τη θεσμοθέτηση αυτή ΧΘΕΣ. Όχι αύριο, όχι σήμερα, χθες. Για να μην μπορεί κανένας να κρύβεται εφεξής πίσω από την υποτιθέμενη άγνοια… Να το απαιτήσουμε… να μην το ζητιανέψουμε ούτε να το διαπραγματευτούμε…

«Καλό σας ταξίδι, αγαπημένοι μας, θα σας πάρουμε τηλέφωνο μόλις ΣΑΣ φτάσουμε στην αιωνιότητα»!

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/3, ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 12 μ.

(προσυγκέντρωση ΠΣΕ ΟΓΑ: Σταδίου 13, άγαλμα Κολοκοτρώνη)

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις