16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βαρουφάκης: Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει | Ραντεβού στους δρόμους

Πρόσφατα

«Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!», τονίζει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, αναφορικά με τη χθεσινή επίθεση εναντίον του έξω από εστιατόριο «Γιάντες» στα Εξάρχεια, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, ο οποίος μετά από χτύπημα που δέχθηκε, μετάβη με σπασμένη μύτη στον «Ευαγγελισμό» για τις πρώτες βοήθειες.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, με άλλη ανάρτησή του στο twitter, ευχαριστεί τους υγειονομικούς του νοσοκομείου αλλά και τους πολίτες για τη συμπαράστασή τους: «Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους».

Ομόθυμη ήταν η καταδίκη της επίθεσης σε βάρος του γενικού γραμματέα του ΜέΡΑ25 από το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 για τη «θρασύδειλη φασιστική επίθεση»  (10-03-2023)

Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι.

Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε.

Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ.

Προπηλακισμός και το 2015

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Βαρουφάκης το 2015, έξω από το ίδιο ακριβώς εστιατόριο, είχε δεχτεί και πάλι επίθεση. Τότε αντιεξουσιαστές είχαν φωνάξει στον πρ. υπουργό και του είπαν να σηκωθεί να φύγει από τα Εξάρχεια. Όπως είχε διηγηθεί ο ίδιος στην αυλή του εστιατορίου εισέβαλε ομάδα αντιεξουσιαστών με απειλητικές διαθέσεις. Οι νεαροί είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, κινήθηκαν προς το μέρος του, έριξαν γυάλινα αντικείμενα -χωρίς να χτυπήσουν τον ίδιο ή την παρέα του και απαιτούσαν την απομάκρυνσή του από «τον χώρο τους». «Στόχος τους ήταν να με οδηγήσουν σε άτακτη φυγή με ελαφρά, εξευτελιστικά χτυπήματα», είχε δηλώσει. Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι είχαν αποχωρήσει από το εστιατόριο και η δεύτερη πράξη του επεισοδίου είχε λάβει χώρα στον δρόμο, όταν ο κ. Βαρουφάκης πήγαινε με τη συζυγό του να φύγει με τη μοτοσικλέτα του. «Μετά από περίπου 15 λεπτά έντονης αλλά μη βίαιης συνομιλίας τα πνεύματα ηρέμησαν και αποχωρήσαμε χωρίς καμία απειλή», είχε αφηγηθεί.

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις