12.5 C
Athens
Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Ο ένοχος είναι ο ίδιος | Καμιά ανοχή – συγκάλυψη στα κυκλώματα trafficking και παιδοβιαστών

Πρόσφατα

Το Σάββατο 11 Μάρτη και ώρα 12μ., η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Σεπολίων-Ακαδημίας Πλάτωνα καλεί σε διαδήλωση στα Σεπόλια και Κολωνό συνδέοντας τη προγραμματισμένη συγκέντρωση για τη 12χρονη θύμα παιδοβιασμολυ και σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού, με το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη: ο ένοχος είναι ο ίδιος.

Τα νέα στοιχεία που έχουν έρθει στην επιφάνεια γύρω από την υπόθεση του παιδοβιασµού και της εµπορείας του 12χρονου κοριτσιού επιβεβαιώνουν όλο και πιο φανερά τους αρχικούς φόβους όλων ότι πρόκειται για ένα βαθύ κύκλωµα µέσα και έξω από τη γειτονιά µας. Αν και τροµακτικά αργοπορηµένα, τις τελευταίες µέρες δηµοσιοποιήθηκαν νέα πρόσωπα που εµπλέκονται στην υπόθεση· µέσα σ’ αυτά ένας δερµατολόγος και ένας οδοντοτεχνίτης, πρώην διαιτητής, υποψήφιος στην περιφέρεια µε τον συνδυασµό του Πατούλη και διορισµένος στο διοικητικό συµβούλιο του Ψυχιατρικού Νοσοκοµείου Αθηνών- από τη γειτονιά οι οποίοι διατηρούσαν ιατρεία κοντά στο µαγαζί του Μίχου. Όσον αφορά τον οδοντοτεχνίτη πρόκειται για τη δεύτερη εµπλοκή προσώπου µετά το Μίχο που βρισκόταν εντός του χώρου της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Θέλουν να δείξουν πως πρόκειται µόνο για ένα “µικροκύκλωµα” που δρούσε από στόµα σε στόµα µέσα στη µέσα γειτονιά, ενώ όλοι γνωρίζουν και υποπτεύονται πως υπάρχει και δρούσε ένα πολύ µεγαλύτερο και βαθύτερο κύκλωµα, αυτό ξεφεύγει από τα όρια της περιοχής και συνεχίζει να παραµένει έξω από τις έρευνες της αστυνοµίας. Αλήθεια, γιατί οι έρευνες επικεντρώνονται µόνο στη γειτονιά ενώ έχει γίνει γνωστό ότι ο Μίχος έκλεινε ραντεβού και µέσω εφαρµογής blindchat; Τι έρευνες έχουν γίνει στους οίκους ανοχής που εξέδιδε το κορίτσι ο Μίχος;

Απέναντι σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση υπάρχει η άνοιξη του κόσµου της γειτονιάς αλλά και από άλλες γειτονιές, από σωµατεία, φεµινιστικές και τοπικές συλλογικότητες που συµπαραστέκονται έµπρακτα στην οικογένεια, που στηρίζουν και που δηµιουργούν εκείνη την άγρυπνη φωνή που δε θα επιτρέψει καµία συγκάλυψη και θα σπάσει την οµερτά µέσα στη γειτονιά αλλά και έξω από αυτή. Επιµένουµε να δηλώνουµε ότι ούτε η 12χρονη, ούτε κανένα άλλο θύµα δεν είναι µόνο του απέναντι σε αυτά τα κυκλώµατα. Η δύναµη µας θα τους σαρώσει. Επιθυµούµε εµείς µόνοι µας να δηµιουργήσουµε µέσα στη γειτονιά µας τους χώρους όπου θα νιώθουν άνετα τα θύµατα να µιλήσουν, όπου ο φόβος θα σπάσει γιατί πια κανένα παιδί ή ατόµο δε θα νιώθει µόνο. Οι εικόνες από το ανθρώπινο ποτάµι που κατέκλυσε τη γειτονιά και πέρασε κάτω από τα µπαλκόνια και τις κλειστές πόρτες µετά το ξέσπασµα της υπόθεσης είναι η πιο ισχυρή απειλή για όποιον πιστεύει ότι είναι ισχυρός και η ενοχή του θα συγκαλυφθεί και δεν θα φτάσει η οργή µέχρι την πόρτα του.

Γι’ αυτό το λόγο καλούµε σε νέα πορεία στη γειτονιά το Σάββατο 11 Μαρτίου µε προσυγκέντρωση στο µετρό των Σεπολίων στι 12.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙ∆ΟΒΙΑΣΤΕΣ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ 12χρονης

ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΙΚΗ, ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ 

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις