15.9 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

ΚΕΔΔΑ: Συνεχίζεται και κλιμακώνεται η δολοφονική αστυνομική βία με νέους τρόπους ενάντια στις μαχητικές μαζικές διαδηλώσεις

Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη

Πρόσφατα

Η κυβέρνηση συνεχίζει τις προκλητικές και δολοφονικά επικίνδυνες κατασταλτικές επιθέσεις της στους αγωνιζόμενους διαδηλωτές μετά το έγκλημά της στα Τέμπη. Αφού κτύπησε με χημικά, κρότου-λάμψης, ξύλο τις κινητοποιήσεις στις 1/3, 2/3, 3/3 κλιμάκωσε την αστυνομική βία με τις επιθέσεις ενάντια στους διαδηλωτές της μαζικής παλλαϊκής συγκέντρωσης την Κυριακή 5/3 στο Σύνταγμα. Οι μαρτυρίες των διαδηλωτών είναι πάμπολλες, αλλά και οπτικοακουστικό  υλικό έχει καταγράψει:

Επίθεση και διεμβολισμό επί της Πανεπιστημίου με πολλά μηχανάκια από ομάδες ΔΡΑΣΗ από πίσω μέσα στο σώμα της πορείας των διαδηλωτών  που αποχωρούσαν ειρηνικά από την πλατεία Συντάγματος. Δεν δίστασαν να πέσουν πάνω στο πανό της Εναλλακτικής Κίνησης Δικηγόρων-Συνδικαλιστική Ανατροπή, που φαινόταν η υπογραφή του αφού το πανό του έκλεινε την πορεία έχοντας μέτωπο προς το Σύνταγμα. Στο πανό βρισκόταν και δικηγόροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α. Τα μηχανάκια μπήκαν ανάμεσα στους διαδηλωτές με ταχύτητα, τους έπνιξαν με χημικά και έριξαν κρότου-λάμψης προκειμένου να τους διαλύσουν.

Επίθεση στο μετρό στην Ομόνοια με χημικά και κομμάτια μάρμαρο από ένστολους αστυνομικούς σε διαδηλωτές που κατέβαιναν τις σκάλες, κτυπώντας μάλιστα με τη μία από τις ρίψεις διαδηλωτή στο κεφάλι.Στην πλατεία Συντάγματος την ώρα που δεν υπήρχε η παραμικρή φασαρία επίθεση με μηχανάκια και ρίψη βολίδων με χημικά στα πόδια  μεμονωμένων διαδηλωτώνΒιαιοπραγία, ρίξιμο και σύρσιμο στο έδαφος, ταυτόχρονο ψέκασμα με χημικά σε ειρηνικούς διαδηλωτές.

Απομόνωση, κτυπήματα και συλλήψεις νεαρών διαδηλωτών που δεν είχαν σχέση με επιθέσεις σε αστυνομικούς, ή σπασίματα, ως απαραίτητη λεία για να παρουσιάσουν εικόνα ότι φροντίζουν για την «έννομη τάξη», η καταστολή είναι επιβεβλημένη γιατί υπάρχουν ταραξίες ανάμεσα στους διαδηλωτές, αλλά αυτοί έχουν αποτελεσματικότητα και κάνουν συλλήψεις.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ να μιλούν με νεαρούς ασφαλίτες με πολιτικά, που η περιβολή τους που παραπέμπει σε διαδηλωτή, και οι οποίοι αργότερα αναλάμβαναν δράση πέρα από τη συνήθη παρακολούθηση.

Όταν η οργή του λαού ξεχειλίζει και καταλαβαίνουν ότι οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνοι. Το κράτος, οι μηχανισμοί του από κοινού με το παρακράτος είναι αδίστακτοι και ανενδοίαστα χρησιμοποιούν κάθε μέσο προκειμένου να σταματήσουν τις αντιδράσεις, να διατηρήσουν και να προστατεύσουν την οικονομική εξουσία που υπηρετούν και εκπροσωπούν. Βία, καταστολή, ξύλο, τρομοκρατία, προβοκάτσιες, συλλήψεις, είναι στην ημερήσια διάταξη. Μαζί και  η καθεστωτική προπαγάνδα των ΜΜΕ, που έχει φτάσει στο απόγειό της.

Ταυτόχρονα, η υποκρισία και η προκλητικότητα περισσεύει Ο Θεοδωρικάκος, που καθοδηγεί τις αστυνομικές ορδές που χτυπούν τις διαδηλώσεις, που προστατεύει τους αστυνομικούς δολοφόνους των Ρομά, καλεί σε σύσκεψη φορείς που οργανώνουν αυριανές συγκεντρώσειςγια «τη μέγιστη δυνατή συνεργασία για τη διατήρηση της ηρεμίας, της τάξης, της ασφάλειας και η προστασία ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας».

Η ασφάλεια μας κινδυνεύει από το κράτος, τις δυνάμεις καταστολής, την φτώχεια και τη δολοφονική πολιτική τους. Δεν μας τρομοκρατούν. Ασκούμε το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, στη διαδήλωση, στην κινητοποίηση. Είμαστε στους δρόμους και αύριο και όσο χρειαστεί. Υπερασπίζουμε τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

07-03-2023

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις