27.5 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Από τη ΛΑΡΚΟ στα Τέμπη οι ίδιες εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας

Πρόσφατα

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση «για τα παιδιά που άδικα δεν έφτασαν ποτέ στον προορισμό τους», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μάρτη, στις 12μ, στην Αταλάντη, απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, προχωρώντας παράλληλα σε έναν παραλληλισμό της διαχρονικής πορείας απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ και του ΟΣΕ.

«Σκουπίζουμε τα δάκρυα, σφίγγουμε τα δόντια και το στομάχι και σπάμε την σιωπή», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ για το έγκλημα στα Τέμπη, προσδιορίζοντας ότι καθήκον για όλους τους εργαζόμενους και το λαό είναι να διεκδικήσουν «να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο», να μην συγκαλυφθεί αυτό το έγκλημα, αλλά και να παλέψουν για «εργασία, μισθούς και δικαιώματα που να μπορούν να καλύψουν με αξιοπρέπεια τις ανάγκες μας, για ασφάλεια στην εργασία και στη ζωή των οικογενειών μας».

Με αφορμή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, αναδεικνύει τις διαχρονικές ευθύνες για την πορεία απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ και του ΟΣΕ και το αφήγημα που χρησιμοποιήθηκε και στις δύο περιπτώσεις.

«Σας θυμίζει κάτι το αφήγημα(;): “Ο σιδηρόδρομος είναι ζημιογόνος. Οι εργαζόμενοι κρατικοδίαιτοι. Πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί γιατί πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος”. “Με την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων θα γίνουν επενδύσεις και θα έχουμε ασφαλή τρένα με φθηνό εισιτήριο. Θα έρθει ανάπτυξη και θα ανοίξουν θέσεις εργασίας”. Πόσο όμοιο είναι με το (;): “Η ΛΑΡΚΟ είναι ζημιογόνα, ένα βαρέλι δίχως πάτο. Οι εργαζόμενοι κακομαθημένοι και καλοπληρωμένοι, κάθονται και πληρώνονται, μένουν στους οικισμούς της και έχουν ψυγειοκαταψύκτες. Πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί για να απαλλαγεί ο Έλληνας φορολογούμενος. Οι επενδυτές θα εκσυγχρονίσουν τις απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις, θα την λειτουργήσουν με ασφάλεια στην εργασία και σεβασμό στο περιβάλλον. Θα έρθει ανάπτυξη με θέσεις εργασίας”», σημειώνει χαρακτηριστικά το Σωματείο.

Επισημαίνει ότι η εξοργιστική επίκληση του ανθρώπινου λάθους στο έγκλημα στα Τέμπη είναι αντίστοιχη με τις αναφορές, ότι, οι δεκάδες νεκρούς και οι ακόμη περισσότεροι σακατεμένοι από τα εγκλήματα στη ΛΑΡΚΟ, είναι αποτέλεσμα ανθρώπινου λάθους και «της κουλτούρας εξοικείωσης με τον κίνδυνο που έχουν αναπτύξει οι εργαζόμενοι και δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας».

«Στις καταγγελίες των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους τους απαντούσαν ότι “δυσφημίζουν την εταιρεία”. Στις καταγγελίες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μας έλεγαν ότι «αναδεικνύοντας τα προβλήματα θα κλείσουμε την εταιρεία» αναφέρει το Σωματείο, αναδεικνύοντας την αντιμετώπιση απέναντι στους εργαζόμενους και προσθέτει:

«Ο σιδηρόδρομος και η ΛΑΡΚΟ είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως και τα ναυπηγεία, η ΕΛΒΟ, οι δρόμοι, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι τηλεπικοινωνίες, η ΔΕΗ και συνολικά οι υποδομές που δίνονται από όλες τις κυβερνήσεις για να κερδίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Όλα αυτά εκποιήθηκαν, γεμίσαμε ανέργους και κάτεργα, ζούμε την σημερινή κατάσταση έχοντας οι κυβερνήσεις “δεξί χέρι” μεγάλη μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που παίρνουν κατεύθυνση και τα παρουσιάζουν ως “ζημιογόνα”, που τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και τα αιτήματα, είτε δεν τις προβάλλουν, είτε με το αφήγημα “έχετε δικαίωμα στην απεργία, αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στην εργασία, κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές κτλπ”, ενεργοποιούν το κοινωνικό αυτοματισμό.

Αυτή είναι η αλήθεια και αποτέλεσμα αυτής της αλήθειας είναι τα θύματα στα Τέμπη, είναι τα θύματα στους χώρους δουλειάς, είναι οι άνεργοι, οι εκδικητικά απολυμένοι που αγωνίστηκαν για μέτρα προστασίας, τα καθημερινά δικαστήρια απέναντι σε συνδικαλιστές και αγωνιστές που αντιστέκονται σε αυτή την πολιτική, η ασφυξία που δεν μπορούμε να ζήσουμε από την ακρίβεια, που μας παίρνουν τα σπίτια, μας κόβουν το ρεύμα κλπ».

Να σημειώσουμε επίσης ότι το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, κάνει γνωστό στην ανακοίνωσή του, ότι, την Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα η προγραμματισμένη συνέλευση στις 7/3 να μετατίθεται για την ερχόμενη Τρίτη 14 Μαρτίου.

Πηγή: 902.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις