18.2 C
Athens
Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Σωματεία Hellinic Train: Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα – Κυριακή 5 Μάρτη, 11πμ. | 48ωρη απεργία το Σαββατοκύριακο (4-5/3)

Πρόσφατα

Χωρίς τρένα η χώρα το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μάρτη λόγω της 48ωρης απεργίας που αποφάσισαν, μετά από Συνέλευση των εργαζομένων, τα Σωματεία της Hellenic Train: Το Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ. «Μετρηθήκαμε και είμαστε λιγότεροι…», υπογραμμίζουν τα Σωματεία στην κοινή τους ανακοίνωση και μας καλούν όλους και όλες «να συμμετέχετε στο συλλαλητήριο της Κυριακής 5 Μάρτη, στις 11πμ., ώστε να αποδοθεί ο ελάχιστος φόρος τιμής προς τους συμπολίτες και συνάδελφους που χάθηκαν με τόσο άδικο τρόπο»,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ HELLENIC TRAIN ΓΙΑ ΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η θλίψη είναι αβάστακτη για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στα Τέμπη. Έντεκα συνάδελφοί μας και δεκάδες επιβάτες έχασαν την ζωή τους, υπό πρωτοφανείς συνθήκες. Δεκάδες οικογένειες θρηνούν την απώλεια των παιδιών, των συγγενών και των φίλων τους.

Άλλοι ψάχνουν ακόμα στα αποκαΐδια, με την ελπίδα να τους βρουν ζωντανούς… Οι λέξεις δεν είναι ικανές για να περιγράψουν τον ανείπωτο πόνο που επικρατεί μεταξύ σιδηροδρομικών, εργαζόμενων και μη.

Έχει πλέον εξαντληθεί η ανοχή μας στην απάθεια όλων των αρμοδίων φορέων οι οποίοι επιλέγουν συνειδητά να αγνοούν, επί σειρά ετών, τα αιτήματα και τις προειδοποιήσεις μας!

Σε συνέχεια της συνέλευσης  που πραγματοποίησαν τα 3 σωματεία που δραστηριοποιούνται στη Hellenic Train, παρουσία των εργαζομένων, αποφασίστηκε ομόφωνα η επέκταση των κινητοποιήσεων με κήρυξη 48ωρης απεργίας. Την Κυριακή 5 Μαρτίου, στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των σχετικών μέτρων, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια στον ελληνικό σιδηρόδρομο, με σκοπό να μη βιώσουν ξανά εργαζόμενοι και συμπολίτες μας τέτοια ολέθρια τραγωδία.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στις οικογένειες των θυμάτων και ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στο συλλαλητήριο της Κυριακής ώστε να αποδοθεί ο ελάχιστος φόρος τιμής προς τους συμπολίτες και συνάδελφους που χάθηκαν με τόσο άδικο τρόπο.

Μετρηθήκαμε και είμαστε λιγότεροι…

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις