22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

24ωρη πανελλαδική απεργία για τα μέλη της ΠΟΠΟΚΠ που υπηρετούν στον ΕΦΚΑ | Τρίτη 7 Μάρτη

Πρόσφατα

Ανακοίνωση ΠΟΠΟΚΠ | 24ωρη πανελλαδική απεργία για τα μέλη της ΠΟΠΟΚΠ
που υπηρετούν στον ΕΦΚΑ – Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Η Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες των εργαζομένων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία για τα μέλη της που εργάζονται στον ΕΦΚΑ την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 και καλεί όλους τους εργαζόμενους στον Φορέα να δώσουν το δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ

Στην ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ και το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, στη μείωση μισθών και συντάξεων, στην είσοδο ιδιωτών, golden boys και μάνατζερ στον Φορέα, στην περιστολή των εργασιακών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Στις συνθήκες εργασίας του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΑΤΕΡΓΟΥ του ΕΦΚΑ, του Φορέα της υποστελέχωσης, της υπερεντατικοποίησης της εργασίας, των ανεδαφικών και ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων και της εργασιακής εξουθένωσης, της απαρχαιωμένης υλικοτεχνικής υποδομής, της πολυνομίας και των δυσεπίλυτων προβλημάτων, των ακατάλληλων συνθηκών εργασίας, της ευνοιοκρατίας και της τρομοκρατίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Έξι ολόκληρα χρόνια από τη «συγκόλληση» των πρώην Ταμείων με τη δημιουργία του ΕΦΚΑ, πολύ μελάνι έχει χυθεί για τις προθέσεις των Διοικήσεων του Φορέα και της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του εποπτεύοντος υπουργείου [από τη διάταξη για το πλεονάζον προσωπικό, τον αποκλεισμό από την κινητικότητα, το «κουμπί» της ψηφιακής σύνταξης, τον «project manager», την είσοδο των ιδιωτών (πιστοποιημένων λογιστών και δικηγόρων) στην απονομή των συντάξεων, τα κλιμάκια της εξαπάτησης και του ανέφικτου στόχου, την ομηρία των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας, μέχρι τη δημιουργία του ΤΕΚΑ, την παραχώρηση του τηλεφωνικού κέντρου σε εταιρία έναντι εκατομμυρίων ευρώ, τις συντάξεις εμπιστοσύνης, το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του Φορέα και τη στοχοποίηση των εργαζομένων],

που ήταν και είναι ηλίου φαεινότερες: να ξεπουληθεί ό,τι έχει απομείνει από τον δημόσιο χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης μέσα από την απαξίωση του ΕΦΚΑ και των εργαζομένων του.

ΦΤΑΝΕΙ, ΩΣ ΕΔΩ…
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

▬ Δημόσιο, Καθολικό, Αναδιανεμητικό και Αλληλέγγυο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που θα εγγυάται την αξιοπρεπή διαβίωση όλων.

▬ Καμία περαιτέρω εκχώρηση αρμοδιοτήτων του ΕΦΚΑ σε ιδιώτες (έκδοση συντάξεων, τηλεφωνική εξυπηρέτηση, καθαριότητα, φύλαξη), που οδηγεί στη σαλαμοποίηση των υπηρεσιών του και στο εύκολο ξεπούλημά τους – Έξω τα golden boys και οι μάνατζερ.

▬ Μαζικούς διορισμούς μόνιμου προσωπικού στον Φορέα, πλήρων εργασιακών δικαιωμάτων, και εκλογικευμένη αναδιανομή του ήδη υπάρχοντος στελεχιακού δυναμικού.

▬ Να καταργηθεί η διάταξη περί πλεονάζοντος προσωπικού στον Φορέα (ν. Κατρούγκαλου 2016).

▬ Κατάργηση του «νόμου Χατζηδάκη», που φέρνει ιδιώτες σε θέσεις Διευθυντών και Γενικών Διευθυντών και ξεπουλά την ακίνητη περιουσία του Φορέα.

▬ Ενιαίους Κανονισμούς Ασφάλισης και Παροχών, που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

▬ Διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του Φορέα από τον ίδιο, με τη συμμετοχή ασφαλισμένων και συνταξιούχων, και όχι «αξιοποίηση» με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια από μία Α.Ε.

▬ Εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής σε όλες τις δομές του Φορέα – Άμεση κάλυψη όλων των ελλείψεων και διευθέτηση όλων των προβλημάτων καθημερινής λειτουργίας (καθαριότητα, ασφάλεια, ωράριο εξυπηρέτησης κοινού).

▬ Δημιουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος και διαλειτουργουσών εφαρμογών.

▬ Άμεση κατάργηση εξαίρεσης των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ από το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας καθώς και κάθε άλλης διάταξης και διαδικασίας που θα εμπεδώνει μία αντισυνταγματική πραγματικότητα διαχωρισμού των εργαζομένων του από τους υπόλοιπους συναδέλφους μας που εργάζονται σε άλλες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα.

▬ Συνεχή και διαρκή επιμόρφωση στα αντικείμενα του Φορέα.

▬ Εκκίνηση της διαδικασίας των κρίσεων με διασφάλιση της ορθής και αξιοκρατικής εφαρμογής του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου.

▬ Πλήρη επιστροφή σε όλους τους υπαλλήλους του συνολικού ποσού που παράνομα και αντισυνταγματικά έχουν υποχρεωθεί να καταβάλλουν με δική τους δαπάνη για διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων, με κατάφωρη παραβίαση της αρχής της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης.

▬ Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες – Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

▬ Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων.

Συνεχίζουμε κλιμακώνοντας τους αγώνες μας
ενάντια στις αντεργατικές και αντιασφαλιστικές πολιτικές
για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023.

Δίνουμε το δυναμικό «παρών» στην Αθήνα, στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων (Σταδίου 29) στις 11 π.μ., και στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ
ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις