12.1 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

«Ποτάμι» η οργή στους δρόμους της Αθήνας για τους 57 νεκρούς, τους 48 τραυματίες και τους 56 αγνοουμένους των Τεμπών

Πρόσφατα

Αψηφώντας τη δυνατή βροχή χιλιάδες κόσμου βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας, με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς, τους 48 τραυματίες και τους 56 αγνοουμένους:

902.gr

 Από τη Hellinic Train, στη λεωφόρο Συγγρού, όπου συγκεντρώθηκαν Συνδικάτα και φορείς, έχοντας προγραμματισμένη πορεία προς τη Βουλή. Η συγκέντρωση έγινε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και στήριξαν ΕΚΑ και ΓΣ ΑΔΕΔΥ. Δεν μπορεί, πάντως, να μη σχολιαστεί η ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ στα γραφεία της εταιρείας, την οποία φυλούσαν. «Οι νεκροί μας θυσία για το κέρδος – Δεν είναι λάθος είναι έγκλημα», έγραφε το κεντρικό πανό έξω από τα γραφεία της εταιρείας, όπου για μια ακόμη φορά η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν έντονη. «Ας βγούνε τώρα όλα τα κατακάθια του ντουνιά να πούνε ότι οι απεργίες και οι αγώνες των εργατών στις μαζικές μεταφορές ταλαιπωρούν τον λαό, ας βγούνε να πούνε για κακιά ώρα , για κακιά πανσέληνο μόνο για τον κακό καπιταλισμό να μη πούνε θα πάθουνε τίποτα. Δεν μασάμε κουτόχορτο κύριοι, δεν είναι ούτε ατυχία, ούτε κακιά στιγμή, το πρόβλημα είναι ότι το κέρδος είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Οι υπεύθυνοι πρέπει να πληρώσουν και να λογοδοτήσουν και εμείς έχουμε την ευθύνη και το χρέος να μην το αφήσουμε ούτε να ξεχαστεί, ούτε να δώσουμε συγχωροχάρτι στους επίδοξους σωτήρες», είπε κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΚΠ Μάρκος Μπεκρής.

efsyn.gr

 Μέχρι την πλατεία Συντάγματος με τους καλλιτέχνες και τους σπουδαστές από τις καταλήψεις των δραματικών σχολών αλλά και χιλιάδων πολιτών, που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, για να εκφράσουν την οργή τους και να ζητήσουν το καταλογισμό ευθυνών για τη μεγάλη σιδηροδρομική τραγωδία. Από το Σύνταγμα, και με τους διαδηλωτές να είναι υπό τον ασφυκτικό κλοιό των ΜΑΤ, ξεκίνησε πορεία με κατεύθυνση την οδό Καρόλου, στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου βρίσκονται τα γραφεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων κινήματα, φοιτητικές οργανώσεις, συλλογικότητες της Αριστεράς, καλλιτέχνες, οι απεργοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πολιτικές οργανώσεις και κόμματα. σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ThePressProject. Της πορείας προπορεύονταν οι καλλιτέχνες, που φώναξαν έξω από την κατάληψη του Ρεξ συνθήματα όπως «δέκα, εκατό, χιλιάχες καταλήψεις, ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης». Μπροστά βρίσκονται οι μαριονέτες με χαρακτηριστική εκείνη του χάρου, που συμβολίζει τα παιδιά που σκοτώθηκαν. Τα πανό γράφουν «Δολοφόνοι», «Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των τρένων», «Οι ιδιωτικοποιήσεις σκοτώνουν», «Δεν ήταν λάθος ούτε η κακιά στιγμή, τα κέρδη τους είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή».

efsyn.gr

 Έδωσαν επιτέλους αριθμό αγνοουμένων

Για 56 αγνοουμένους με βάση όσα έχουν δηλωθεί στην Αστυνομία έκανε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. κατά την έκτακτη ενημέρωση για την πορεία των ερευνών στον τόπο του δυστυχήματος. Ωστόσο επισήμανε πως ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλοι αγνοούμενοι, καθώς δεν μπορούν να απαντήσουν προς το παρόν στο ερώτημα αν κάποιος άλλος είχε επιβιβαστεί στο τρένο και δεν είχε εκδώσει προηγουμένως εισιτήριο, ώστε να έχει καταγραφεί μεταξύ των επιβατών. Όσον αφορά στον αριθμό των θυμάτων η εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε πως ανέρχονται επισήμως σε 57, κάτι που είχε κάνει ήδη γνωστό η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας. Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. έκανε γνωστό πως μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 24 σοροί και ότι συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης, με βάση τα 55 δείγματα DNA που έχουν ληφθεί απ’ τις σορούς, 52 δείγματα από συγγενείς και 26 από ανθρώπινα μέλη. Επίσης ανέφερε ότι 48 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται, εκ των οποίων 6 σε ΜΕΘ. Μια απ’ τις τραυματίες στις ΜΕΘ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου, που διαθέτει ειδική μονάδα εγκαυμάτων. Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής είπε πως η η επιχείρηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες και ότι πιθανότατα θα τερματιστεί μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής. Είπε ακόμα πως οι έρευνες διεξάγονται υπό δύσκολες συνθήκες, καθώς κομμάτια του συρμού είναι άμορφες μάζες | Πηγή: efsyn.gr

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις