12.1 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Κινητοποίηση στη ΠΔΕ Ιονίων Νήσων ενάντια στην ομηρία χιλιάδων νεοδιορισμένων | Παρασκευή 24 Φλεβάρη

Πρόσφατα

Παρέμβαση των Δ.Σ. των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Κέρκυρας στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων μαζί με τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς | Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2023, στις 2μμ.

Επειδή:

-Ήδη από τον Αύγουστο του 2022 έχει συμπληρωθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  των δόκιμων νεοδιόριστων εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής. Στο τέλος της φετινής χρονιάς, θα έρθει και η ώρα των συναδέλφων που διορίστηκαν το 2021. Με βάση τον νόμο 4589/2019 με  τον οποίο πραγματοποιήθηκαν  οι διορισμοί στην εκπαίδευση, θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αυτών. Κάποιες Διευθύνσεις έστειλαν τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης σε συναδέλφους μας και στη συνέχεια προχώρησαν στην ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων, επαναφέροντάς τους στο καθεστώς του δόκιμου εκπαιδευτικού, ενώ κάποιες άλλες δεν προχώρησαν καν στη μονιμοποίησή τους. Χωρίς κανένα επίσημο έγγραφο από το Υπουργείο Παιδείας και μόνο με προφορικές «παραινέσεις», προχώρησαν στις απαράδεκτες αυτές κινήσεις, εντείνοντας την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα των νεοδιόριστων συναδέλφων.

Η επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας, είναι ότι πρέπει να προηγηθεί η «αξιολόγηση» των συναδέλφων και μετά να προχωρήσει η μονιμοποίησή τους!

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, ξεπερνούν τα όρια της ανηθικότητας, δίνοντας προτεραιότητα για την ατομική αξιολόγηση, ώστε να εμπεδωθεί η κουλτούρα της, στους δόκιμους συναδέλφους. Είναι προφανής η στόχευση να τρομοκρατήσει τους νέους συναδέλφους με την απειλή της μονιμοποίησης. Είναι πραγματικά απαράδεκτο συνάδελφοι που για πάνω από μία δεκαετία έχουν αλωνίσει όλη τη χώρα ως αναπληρωτές, έχουν εργαστεί κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, κρατώντας όρθιο το δημόσιο σχολείο, μετά από αυτή την ταλαιπωρία να διορίζονται και να απειλούνται να ξαναγυρίσουν στο καθεστώς ομηρίας που τους ταλαιπωρεί τόσα χρόνια. Αυτός ο εκβιασμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσει!

Υποχρεώνονται να γίνουν ξανά «μπαλάκι» στα χέρια του ΙΕΠ και του Υπουργείου εξαιτίας της εισαγωγικής επιμόρφωσης. Να προσαρμόσουν τις ζωές και τις υποχρεώσεις τους στη μέση της χρονιάς. Και όλα αυτά για να παρακολουθήσουν, αν και εκπαιδευτικοί της τάξης και της καθημερινής προσπάθειας για χρόνια στα σχολεία, τηλε-ενημερώσεις και τηλε-διαλέξεις αμφιβόλου χρησιμότητας και ποιότητας πολλές από τις οποίες δεν έχουν να συμβάλουν σε τίποτα στην καθημερινή μαθησιακή διαδικασία και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις τάξεις. Ακόμα και το υλικό της επιμόρφωσης είναι παρωχημένο, αντιπαιδαγωγικό, αντιεπιστημονικό και σε κάποιες περιπτώσεις επικίνδυνο! Μηνύματα στα viber, στα email και αποστολή προγραμμάτων που «υποχρεώνουν» τους/τις επιμορφούμενους/ες να παρακολουθήσουν τις συνεδρίες εκτός εργασιακού ωραρίου, Σαββατοκύριακα, σε ημέρες αργίας, τη Μεγάλη Εβδομάδα κ.ο.κ. Μάλιστα ορισμένοι επιμορφωτές έχουν ξεπεράσει εντελώς τα όρια, φτιάχνουν ομάδες viber με τους/τις επιμορφούμενους/ες χωρίς καμία συγκατάθεση, στέλνουν μηνύματα οποιαδήποτε ώρα, λες και απευθύνονται σε φίλους/ες τους!

Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο!

Στα σχολεία μας δεν υπάρχουν εργαζόμενοι/ες β΄ κατηγορίας, χωρίς δικαιώματα. Δεν αντέχουμε άλλη «αναβάθμιση και βελτίωση». Δεν φτάνει που η Κυβέρνηση έχει καταστήσει τους/τις νεοδιόριστους/ες κυριολεκτικά «ομήρους» και αρνείται να προχωρήσει στη μονιμοποίησή τους! Δεν φτάνει που επιχειρεί να τους χρησιμοποιήσει με εκβιαστικό τρόπο για να περάσει τα αντιπαιδαγωγικά και αντιεκπαιδευτικά σχέδιά της, μέσω της λεγόμενης «ατομικής αξιολόγησης», θεωρεί ότι θα τους μετατρέψει και σε άβουλους/ες πειθήνιους/ες εργαζόμενους/ες χωρίς δικαιώματα. Ότι θα είναι διαθέσιμοι/ες όποτε και όπως θέλουν. Τους δηλώνουμε καθαρά, τα σχέδιά τους δεν θα περάσουν!

Για όλους αυτούς τους λόγους τα Δ.Σ. του ΣΕΠΕ και της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, καλούν όλους τους νεοδιόριστους συναδέλφους σε διαμαρτυρία στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου, στις 2 μ.μ.!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις