18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης κατά απόφασης για μεταστέγαση με fast track διαδικασίες του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας-Χορτιάτη

Πρόσφατα

Την αντίθεσή της στην στην απόφαση για μεταστέγαση με fast track διαδικασίες του 2ου Σχολείου Ειδικής Αγωγής Πυλαίας Χορτιάτη σε ακατάλληλο για ειδική αγωγή κτίριο στο Δήμο Θερμαϊκού, εκφράζει η Δ’ ΕΛΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι απαράδεκτο να μετακινούνται μαθητές με αναπηρία από τον ένα ενοικιαζόμενο χώρο σε έναν άλλον, που βρίσκεται σε πολύ μεγάλη απόσταση από την κατοικία τους με αποτέλεσμα, λόγω της αύξησης του χρόνου μετάβασης, να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια τους» αναφέρει η Δ ΕΛΜΕ στην καταγγελία της καλώντας σε διαμαρτυρία σήμερα Τετάρτη στις 7 μ.μ. το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιου του Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη.

«Δεν αποτελεί λύση για τα σχολεία Ειδικής Αγωγής να στεγάζονται οπουδήποτε ενώ η Πολιτεία θα έπρεπε φροντίσει, ώστε να κατασκευαστούν κατάλληλα σύγχρονα κτίρια , αντισεισμικά και με  καλή πρόσβαση  στα άτομα με αναπηρία. Ενημερωθήκαμε μάλιστα από το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας ότι στο συγκεκριμένο κτίριο υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα και χώροι που όχι μόνο δεν είναι κατάλληλοι αλλά είναι και επικίνδυνοι  για ένα σχολείο που έχει 26 μαθητές σε αμαξίδιo» σημειώνει η Δ ΕΛΜΕ απαιτώντας

-Άμεση λύση με τη μετακίνηση του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας από το συγκεκριμένο βιοτεχνικό κτίριο σε άλλο, δημόσιο κτίριο, που θα έχει όλες τις προδιαγραφές για σχολείο Ειδικής Αγωγής.

– Οριστική λύση με το χτίσιμο δημόσιου σύγχρονου διδακτηρίου για την στέγαση του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας, στα ήδη διαθέσιμα στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη δημόσια οικόπεδα, και με χώρους ειδικά σχεδιασμένους και λειτουργικούς για μαθητές με ειδικά χαρίσματα και ανάγκες.

-Την δημιουργία σύγχρονων και ασφαλών σχολικών κτιρίων σε όλους τους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης που θα καλύπτουν πλήρως τις μαθησιακές ανάγκες και τα οποία στις περιπτώσεις που θα στεγάσουν μαθητές με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να είναι κατασκευασμένα και εξοπλισμένα βάσει των ειδικών προδιαγραφών.

-Η ανέγερση όλων των σχολικών κτιρίων, και συγκεκριμένα των ειδικών σχολείων, να είναι αποκλειστική αρμοδιότητα – ευθύνη του κράτους.

Πηγή: Alterthess

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις