18.2 C
Athens
Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Ανεπιθύμητος ο Μπλίνκεν | Αντιπολεμικές και αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και αλλού | Τρίτη 21 Φλεβάρη, 7μμ.

Πρόσφατα

Με διαδηλώσεις υποδέχονται εργαζόμενοι και νεολαία τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, που επισκέπτεται την Ελλάδα στις 20-21 Φεβρουαρίου, εν μέσω περιοδείας του και σε Γερμανία, Τουρκία. Την Τρίτη 21/2, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια στην Αθήνα πραγματοποιείται μεγάλη συγκέντρωση και θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, στην οποία καλούν μαζικοί φορείς, ο Αντιπολεμικός Διεθνιστικός Συντονισμός, η Αντιπολεμική Πρωτοβουλία οργανώσεων, πολλές πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς. Μάλιστα, στην Αθήνα υπογράφουν κοινό κάλεσμα για τη συγκέντρωση η Αναμέτρηση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΔΕΑ, το ΕΚΚΕ, το ΚΚΕ(μ-λ), το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και το ΣΕΚ. Η ΚΝΕ καλεί στις 21/2 7 μ.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία. Διαδηλώσεις θα γίνουν επίσης στις 21/2 σε Θεσσαλονίκη (άγαλμα Βενιζέλου, 7 μ.μ.), Πάτρα (πλ. Γεωργίου, 6.30 μ.μ.) και αλλού. Στα Γιάννενα θα γίνει συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 23 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., από την Περιφέρεια. Στη διαδήλωση καλούν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΝΑΡ και η νΚΑ, η Αναμέτρηση, το ΚΚΕ(μ-λ) κ.α.

Λίγα για την επίσκεψη Μπλίνκεν

Η επίσκεψη του Μπλίνκεν στην Ελλάδα λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο όπου οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοι τους, διαρκώς κλιμακώνουν στο μέτωπο της Ουκρανίας. Οι διαρκείς αποστολές οπλισμού, η υπονόμευση οποιασδήποτε διαπραγματευτικής προσπάθειας, η κλιμάκωση του οικονομικού πολέμου των κυρώσεων, αλλά και οι ανοιχτές τρομοκρατικές ενέργειες σαμποτάζ, όπως η ανατίναξη του αγωγού Nord Stream στην Βαλτική, αναδεικνύουν ξεκάθαρα ότι για το ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο ο πόλεμος στην Ουκρανία, όχι μόνο δεν έχει προοπτική λήξης, αλλά ήταν και προϊόν σχεδιασμένης κλιμάκωσης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μετατρέψει την χώρα σε διαμετακομιστικό κέντρο ΝΑΤΟϊκού οπλισμού και στρατευμάτων μέσω της βάσης της Αλεξανδρούπολης, ενώ και στην υπόλοιπη χώρα, στρατιωτικές (πχ Σούδα) και πολιτικές (πχ Πειραιάς) υποδομές, χρησιμοποιούνται για τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, στο πλευρό της κυβέρνησης Ζελένσκι που στηρίζεται ανοιχτά σε φασιστικά τάγματα, τύπου Αζόφ. Ταυτόχρονα, ανοίγουν νέες, εφιαλτικές προοπτικές ακόμα μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας στο ΝΑΤΟϊκό σχέδιο κλιμάκωσης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε φάση διαπραγμάτευσης ανταλλαγμάτων για να συμφωνήσει στη μαζική αποστολή τανκς Leopard 1 στην Ουκρανία, ενώ την ίδια ώρα, στέλνονται στελέχη του ελληνικού στρατού στην Ουκρανία, για να εκπαιδεύσουν προσωπικό του στρατού της φιλοφασιστικής κυβέρνησης του Κιέβου, στο πλαίσιο αποστολών της Ε.Ε.

Ο ελληνικός λαός, όπως και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης, δεν βρίσκονται απλά ενώπιον της πιθανότητας ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης του πολέμου. Βιώνουν καθημερινά στην τσέπη τους το κόστος του πολέμου δι’ αντιπροσώπου που διεξάγουν οι κυβερνήσεις των ΝΑΤΟϊκών χωρών. Το πάρτι εξοπλισμών συνεχίζεται δίχως τέλος, με τις βιομηχανίες όπλων να κερδοσκοπούν ασύστολα. Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός μαστίζουν το λαϊκό εισόδημα, με το κόστος ενέργειας να έχει εκτοξευθεί κατακόρυφα, μετά  την διακοπή του ρωσικού φυσικού αερίου και τις υπόλοιπες κυρώσεις στους ρώσικους υδρογονάνθρακες και στα ρωσικά σιτηρά.

Η διαρκής κλιμάκωση που επιχειρούν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους, μπορούν να βρουν εμπόδιο μόνο από το λαούς της Ευρώπης και ένα φιλειρηνικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, που θα βάζει φρένο στις διαρκείς αποστολές οπλισμού, όλο και πιο φονικού, όλο και μεγαλύτερης εμβέλειας, καθώς και στην συνέχιση του οικονομικού πολέμου, που το κόστος του φορτώνεται πάνω στις λαϊκές τάξεις της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Η φιλοπόλεμη κυβέρνηση Μητσοτάκη θα συνεχίζει να σέρνει τον λαό και την χώρα όλα και βαθύτερα στα πολεμικά σχέδια, όσο δεν βρίσκει καμία αντίσταση στην Βουλή και στον δρόμο.

Η επίσκεψη Μπλίνκεν πρέπει να σημάνει συναγερμό. Η επιδίωξή του να προχωρήσει τον λεγόμενο «Στρατηγικό Διάλογο» ΗΠΑ- Ελλάδας, θα φέρει μόνο επιπλέον οικονομική επιβάρυνση στον κόσμο της δουλειάς και την νεολαία, με νέους εξοπλισμούς και νέες δεσμεύσεις σε κυρώσεις- «αυτοκτονία». Θα βαθύνει περαιτέρω την εμπλοκή της χώρας στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια και θα μετατρέψει όλη την χώρα σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση, ορμητήριο των πολεμοκάπηλων.

Ήρθε η ώρα να σπάσει η αδράνεια. Ο λαός και η νεολαία δεν έχουν καμία δουλειά να ματώνουν, να πεινάνε και να παγώνουν για τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ελληνική ολιγαρχία.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΠΛΙΣΜΟΥ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

ΟΥΤΕ ΓΗ, ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. ΚΑΜΙΑ ΧΡΗΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις