15.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενωτική Πρωτοβουλία: Αρπάζουν τα σπίτια δύο συνανθρώπων μας | Συγκέντρωση στη CEPAL τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη, 12.30μμ.

Πρόσφατα

Τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη και 12.30μμ. να είμαστε εκεί, στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών, στα γραφεία του «αρπακτικού» CEPAL (λεωφ. Συγγρού 209-2011) για να σώσουμε τους δύο συνανθρώπους μας, από την Πρέβεζα και την Αρτέμιδα, προκειμένου να μην τους αρπάξουν την κατοικία τους.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών συνεχίζει δυναμικά τη δράση της για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για την προστασία του δικαιώματος στη στέγη. Δεν πτοείται από την κατάπτυστη 1/2023 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου υπέρ των funds, τα οποία ετοιμάζονται για το… μεγάλο πλιάτσικο στη λαϊκή περιουσία και κατοικία.

Τυχαίο ότι τα funds, σύμφωνα με καταγγελία του δικηγόρου του ΙΝΚΑ, άρχισαν να αποσύρουν τις ρυθμίσεις που είχαν προτείνει σε δανειολήπτες στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού; Αποχωρούν, καθώς, πλέον, μπορούν να βγάλουν στο σφυρί τα σπίτια των δανειοληπτών.

Είναι, δε, χαρακτηριστικό το δηκτικό σχόλιο της Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής στο ΔΣΑ, σε ανακοίνωση για την παραπάνω απόφαση: «Αν λέγαμε ότι εκπλησσόμαστε από την στάση της πλειοψηφίας των ανώτατων δικαστών, θα λέγαμε δυστυχώς ψέματα. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Ανώτατα Δικαστήρια, λειτουργούν σε πλήρως διατεταγμένη υπηρεσία για την προάσπιση των συμφερόντων των ισχυρών ή/και νομιμοποιούν τις πλέον αντιλαϊκές επιλογές της πολιτικής εξουσίας ενάντια σε κάθε λαϊκό αίσθημα περί δικαιοσύνης. Έχει αποδειχτεί πολλές φορές ότι η Δικαιοσύνη, όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των ισχυρών και των πολιτικών τους εκπροσώπων δεν είναι καθόλου ανεξάρτητη, τουλάχιστον στο ανώτατο επίπεδο. Δεν παύει να προκαλεί έκπληξη όμως, η ταχύτητα της ευθυγράμμισης των ανώτατων δικαστικών με την «αναγκαιότητα της μη διατάραξης της λειτουργίας της οικονομίας», στην περίπτωση αυτή

Από την πλευρά του, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας «διατυπώνει δημόσια τρία ερωτήματα που αγγίζουν τον πυρήνα της δικαστικής ανεξαρτησίας: 1ον: Πώς είναι δυνατόν να σχηματίζει δικανική πεποίθηση η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σε 8 ημέρες (!) από το κλείσιμο του φακέλου και να εκδίδει απόφαση κατά το πλήρες αυτής σκεπτικό εντός άλλων 8 ημερών (!) σε ένα δυσχερέστατο νομικό και δικονομικό ζήτημα με τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, με χιλιάδες σελίδες υπομνημάτων και σχετικών, την ώρα που μια συνήθης δικαστική απόφαση απαιτεί μήνες μέχρι χρόνια για την έκδοσή της, και όλη η νομική κοινότητα διαρκώς και απολύτως δικαιολογημένα διαμαρτύρεται για το χρόνο απονομής της δικαιοσύνης; 2ον: Θα αποδοθούν ή θα συγκαλυφθούν οι ευθύνες για την εξόφθαλμα παράνομη παραβίαση της μυστικότητας της διάσκεψης του Ανωτάτου Δικαστηρίου; 3ον: Πως εξηγείται η πρόωρη γνώση της άνω δικαστικής κρισιολόγησης από την Τράπεζα της Ελλάδος στην Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Νοέμβριος 2022), την οποία από την πρώτη στιγμή στηλιτεύσαμε ως μορφή προσπάθειας επηρεασμού της απόφασης;»

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις