15.9 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Αντί για καταδίκη της «βιομηχανίας» διώξεων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ υποσχέθηκε «σιγή νεκροταφείου» στο Δήμο Αλίμου

Πρόσφατα

Στις ανακοινώσεις καταδίκης της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης και ενημέρωσης (μέσα από το πρόσωπο του συνδικαλιστή στους ΟΤΑ, Γιώργου Χαρίση, που διώκεται μανιωδώς από το δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη), προστέθηκαν προσφάτως η ΠΟΠ-ΟΤΑ και ο ΠΑΣΕΚΔ, στο πλήθος των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αυτοδιοικητικών παρατάξεων και φορέων που έχουν εκδώσει ψηφίσματα και ανακοινώσεις συμπαράστασης στο Γ. Χαρίση.

Ποια τηρεί «σιγή ασυρμάτου», για την ακρίβεια «μούγκα στη στρούγκα», και δεν έχει βγάλει ακόμα ανακοίνωση αλληλεγγύης; Η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Το παρακάτω σχόλιο του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ ρίχνει άπλετο… φως στην υπόσχεση της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ προς το δήμαρχο Αλίμου να επιβάλλει «εργασιακή ειρήνη», να επικρατήσει «σιγή νεκροταφείου» στο δήμο του, πως θα «καταβάλλει κάθε προσπάθεια να μην επαναληφθούν όμοια περιστατικά…»

(Δηλαδή, να μην αντιδρούν οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές στη επίθεση-διώξεις-αγωγές φίμωσης που έχει εξαπολύσει ο δήμαρχος Αλίμου, προκειμένου να περάσει αναίμακτα τα αντεργατικά σχέδιά του. Να μην τον καταγγέλλουν. Να μη διεκδικούν τα δικαιώματά τους.).

Φτάσαμε στο σημείο να εκφράζει την αλληλεγγύη της η ΠΟΠ-ΟΤΑ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην οποία ο Γιώργος Χαρίσης διετέλεσε επί χρόνια μέλος της Εκτελεστικής της Επιτροπής και Αντιπρόεδρος, να ποιεί την νήσσα!

Ως ΜΕΤΑ-ΟΤΑ θέλουμε να εκφράσουμε την πικρία μας για το γεγονός ότι, ενώ έχουν βγει δεκάδες ανακοινώσεις και ψηφίσματα αλληλεγγύης από Σωματεία και Ομοσπονδίες του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, από Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ και Ε.Κ της ΓΣΕΕ και την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ποιείται την νήσσα και δεν έχει βγάλει ούτε μία ανακοίνωση, για ποιο άραγε λόγο; 

Μήπως για να μην στεναχωρήσει το δήμαρχο Αλίμου ή την εργοδοτική πλειοψηφία του σωματείου του δήμου Αλίμου ή έχει μια επικίνδυνη αντίληψη και συμπαραστέκεται αλλά κάρτ, μόνο στους «δικούς» της; 

Για τα ίδια πράγματα, αλλού τα καταγγέλλει και αλλού τα ανέχεται. Εξαρτάται ποιος είναι ο δήμαρχος και ποια η πλειοψηφία στο σωματείο; Υπάρχουν σωματεία που αγωνίζονται και δεν είδαν καμιά φορά δίπλα τους την Ομοσπονδία και άλλα που γίνεται αντιληπτή η ύπαρξή τους από τις ευχαριστήριες ανακοινώσεις προς τους δημάρχους, τις διαμεσολαβήσεις με τα δικηγορικά γραφεία για άσκηση αγωγών, την κοπή της πίτας, την οργάνωση καμιάς εκδρομής ή κανενός χορού κλπ. Αυτά τα σωματεία τα έχουν στα ώπα ώπα!

Αυτό όμως καθιστά την Ομοσπονδία αναξιόπιστη και το μόνο που προσφέρει είναι αρνητικές υπηρεσίες στον αγώνα των εργαζομένων. Εκτός αν θέλουν να γίνουμε και εμείς όμοιοί τους και  να τους βάλουμε διαμεσολαβητές, για να ζητήσουμε συγνώμη από τον κάθε δήμαρχο Αλίμου και να τους έχουμε …εμείς υποχρέωση και αυτοί στο χέρι, όπως έκαναν σε άλλη περίπτωση και κάποιοι το ανέχτηκαν και γι’ αυτό μας θέλουν και μας συνένοχους. Έτσι όμως τους καθιστά όλους υπόλογους ! 

Ντράπηκε και η ντροπή! Και για του λόγου το αληθές είναι χαρακτηριστικό το ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ του Πρακτικού 40/2022, της 387/2022, τακτικής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλίμου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει για:

«…της σχετικής σας πρόθεσης να παραιτηθούμε από την Αγωγή, δεδομένου ότι οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Αλίμου στο Δημαρχείο και ρητά εξέφρασαν την άποψη ότι όσα επίδικα πραγματικά περιστατικά έλαβαν χώρα ήταν ατυχή και η Διοίκησή της θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να μην επαναληφθούν όμοια περιστατικά…»!

Παιδιά από τούδε και στο εξής πρέπει να είμαστε κόσμιοι και να χαρίζουμε λουλούδια και γλυκά στους εργοδότες μας! Μην τους στεναχωρήσουμε κιόλας και μας πουν και αγροίκους!

Παρόμοια Άρθρα

Παρατάξεις